Kupa pozemku a nasledne stavba RD- vsetko riesene cez hypoteku, v podstate bez vlastnych uspor.

Profilova fotka
Ste alebo boli ste niekto v podobnej situacii? Mame uz znalcom ohodnotenu rodicovku nehnutelnost, len je to sialene, ze vyzera to tak ze budeme musiet zobrat 3 uvery- najprv ucelovy na pozemok, potom hypoteku so stat.prispevkom /jedine tento rok este stihame/ akoze na rekonstrukciu stareho RD-kedze hrubustavbu nemame z coho postavit a hlavne to do konca roka nestihame kvoli stat.prispevku, a nasledne 3.hypoteku buduci rok uz na dokoncenie vystavby nasho noveho RD. Takto nam to zatial vychadza po konzultacii s hypot.specialistami, ale je to sialene...mali ste to niekto takto? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@misdan ahoj. my sme to tak riesili. hypoteka na pozemok, potom stavba domu az po 1m muru, hypoteka na dom. riesili sme cez vub.vzdy sme rucili pozemkom a stavbou. inu nehnutelnost sme nezakladali.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu fajn :) len my nestihame postavit do konca roka mury do 1m, do konca roka preto aby sme este splnali statny prispevok na byvanie, dalsi rok nam to uz nevyjde. Tak zistujeme ako sa to da este..
Odpovedať
Ak je to bez vl. úspor nešiel by som do toho. Najprv niečo zosporiť a potom... ;-)
Odpovedať
@misdan pokiaľ môžeš založiť niečo iné ako pozemok, ktorý kupuješ, tak je to super - je to ideálne šanca a pri dnešných úrokoch by som aj ignoroval špm - dostaneš prašule naraz a staviaš jedna báseň :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby ano, zakladame manzelov RD po rodicoch..;) vsak to, dnesne uroky su super, skoda nevyuzit- vdaka za podporu :) @avantime vlastne uspory nejake mame, ale kupujeme pomerne drahy pozemok..skor si ich nechavame ako zeleznu rezervu na najhorsie casy- pocas materskej..
Odpovedať
@misdan tak sa vykašli na špm - na to, aby si ho mohla využiť, musíš mať minimálne stavebné povolenie a to asi nezískaš do konca roka :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@silviu ahoj,brali ste vo Vub hypoteku na pozemok?alebo to bol spotrebny uver?a ak hypo kolko %vam dali?lebo nam bolo povedane ze hypo na pozemok nam ziadna banka neda.. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@miskacool ano, brali sme na pozemok. brali sme 80 percent. boli by nam dali aj 100 percent ale nepotrebovali sme. hoci banka si ten uver klasifikuje do 70 percent na hypotekovi a zvysok na spotrebny, podmienky su tie iste.
Odpovedať
Ahoj, sme v podobnej situacii, len bez špm. Kupujeme pozemok a chceme stavat. Asi to vyriesime bezucelovym hypouverom zo SLSP a urok by nemal presiahnut 2.69%. VUB ma sice nizsi urok, ale k tomu kadejake povinne poistenia a cestne prehlasenia o pouziti penazi na rekonstrukciu. A toho sa bojime, aby nas niekto nepraskol a nebol z toho uverovy podvod.
Odpovedať
@dugvajzo108 ved, ked chces kupovat pozemok, tak peniaze minies na pozemok nie? alebo si kupite mercedes? :D alebo si to potom myslela, ze peniaze pouzijete na vystavby? @miskacool banka vam normalne da hypo na pozemok. tak ako to pisal "silviu". aj ja teraz berem hypo na pozemok vo VUB. znalec ohodnotil cenu, banka akceptovala a dala hypo na 85% ceny pozemku.
Odpovedať
@bromid Jasne, ze peniaze pouzijem na vystavbu, ale to uz by som musela mat hypo na vystavbu, tym padom potrebujem stavebne povolenie a kedze este nemam ani len pozemok, tak to je dost problem.
Odpovedať
@silviu @bromid ahojte,pytala som sa preto lebo nas fin.poradca nam povedal ze na kupu pozwmku nam ziadna banka neda hypoteku.ze jedine spotrebak. Tak teraz vobec nerozumiem preco nam to tvrdil... :( dakujem za vase odpovede
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@miskacool zmenil by som poradcu.
Odpovedať
@miskacool súhlasím so @silviu - vymeň poradcu :-D
Odpovedať
@miskacool mozno preto, lebo ten poradca dostane odmenu za sprostredkovanie, a mozno za sprostredkovanie vysokeho spotrebaku dostane vyssiu proviziu. ako pisali, posli poradcu kade lahsie. banky uplne normalne davaju hypo na pozemok, budes rucit tym pozemkom, ale byva tam podmienka, napr. ze do 2 rokov musis zacat stavat na tom pozemku alebo mat stavebne povolenie do 6 mesiacov. atd. kazda banka to ma inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@dugvajzo108 ahoj! tak nakoniec sme aj my zobrali bezucelak od SLSP- vyslo nam to najlepsie :) a ziadne starosti s dokladovanim atd. a 2.uver na buduci rok uz bude ucelovy, kedze uz bude hruba stavba postavena 8-) a na ten SPM viac menej kasleme..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?