Kúpa ornej pôdy na spotrebný úver a jeho prefinancovanie

Profilova fotka
Dobry de, chcela by som sa spýtať, či nemá niekto skúsenosť alebo nevie poradiť s touto situaciou : chceli by sme kupit ornu podu na spotrebny uver s tym ze by sme si dali potom vynat podu pod domom po zakupeni projektu. Potom by sme ho chceli prefinancovat normalnym uverom a rucit tym pozemkom, či sa to da alebo musi byt cely pozemok ako stavebny.? dakujem :)
Odpovedať
V prvom rade si zistite, či by Vám vydali povolenie na stavbu domu podľa územného plánu. Nieže kúpite pôdu zbytočne.
Odpovedať
Profilova fotka
je to v katastralnej mape vedene ako ze pozemky na vystavbu domov, ale urcite by sme sa sli spytat aj na urad kompetentny
Odpovedať
Normalny uver a rucit pozemkom, to je hypoteka? Na kupu pody Vam hypoteku nedaju (su vynimky ale vyska uveru bude pekne pod cenu pozemku podotykam v znaleckom posudku, mne nukali max. 50% z hodnoty), hypoteku uvolnuju az ked je vydane stavebne povolenie + stavba do 1m vysky. Takze jedine kupit pozemok na spotrebny uver kde su uroky 8-10%, prva stavebna v minulom roku poskytovala medziuver do 25 000 na rekonstrukciu ci kupu pozemku bez rucenia nehnutelnostou a urok bol 5%, skuste sa tam popytat. Samozrejme 80% davaju vopred zvysnych 20% po dolozeni blockov, ale preklepnu si poriadne bonitu ziadatelov.
Odpovedať
@w_ee_wee je to možné, mám to už za sebou :-D, len nesmie celý proces trvať do svätého dindiho, inak to strašne preplatíte :-(
Odpovedať
@w_ee_wee ak je to tak ako pises, ze je to v katastralnej mape vedene ako ze pozemky na vystavbu domov, tak ti banka bez problemov da nato hypo .. nepotrebujes spotrebny uver ... starosta obce mi napisal na hlavickovom papieri ze je to v uzemnom plane obce na vystavbu domov ...a v banke to bez problemov akceptovali ... SLSP - dali 70% zo znaleckeho posudku ... a na LV mam stale ze je to orna poda :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?