Ktoré úvery sú najvýhodnejšie?

Ahojte vsetci sucasni aj buduci domkari, urcite ste takmer vsetci potrebovali alebo budete potrebovat nejaky uver na stavbu domu. Kedze uz sme presli s manzelom asi vsetky banky na Slovensku aj stavebne sporitelne co sa vam zdalo najvyhodnejsie???? Aka banka alebo sporitelna? Pre nas by bol najvyhodnejsi Fond rozvoja byvania, ale zial podla nasich blbych zakonov na zaklade nasich platov nemam na fond narok. Takze radte!!! :-)
Odpovedať
1
2
9
Profilova fotka
Ahoj zuzug. Zdravím ťa. Aj my s manželom máme podobný problém. Chceme totiž tiež začať stavať chalúpku, pozemok už máme, chvalabohu som ho dostala darom od mojej babičky, len na stavbu domu by sme chceli brať úver a rozmýšľame že na 100% zoberieme z fondu rozvoja bývania len manžel je živnostník a keď som videla čo všetko je potrebné zdokladovať aby si získala úver tak ma skoro porazilo a ešte k tomu ja som na MD ale stojí to za to je tam len 2% úrok a ak by sme zobrali tú najvyššiu pôžičku teda čo je 1.500 000 tak by sme mesačne splácali okolo 4.700 Sk a to si zober že b žiadnej banke takéto niečo nezoženieš. A ak banku tak veľa ľudí berie zo slovenskej sporiteľne len to sa každú chvíľku mení a aj úroky treba to len pochodiť ale už som sa zmierila s tým že žijeme na Slovenku a tu to je pre mladé rodinky s bývaním o hubu. Tak my rozhodne sa zameriame na fond pre rozvoj bývania. Papa a zatiaľ krásny zvyšok dňa.
Odpovedať
my sme brali 100 percent (4.7 mil) zo Slovenskej Sporitelne...dali jednoznacne najlepsie podmienky.
Odpovedať
My chceme tento rok si zobrat nejaku pozicku,ale mame problem...manzel je zivnostnik...v Slov.sporitelni sme dopadli na nic :-( ...iba nas tahali za nos a nic s toho a teraz sme sa boli informovat v Tatra bank...a ti zatial vyzeraju solidne ;-) uvidime po danovom priznani ;-)
Odpovedať
my mame uver zo stavebnej sporitelne
Odpovedať
adamsiu co vsetko musi zivnostnik zdokladovat pokial chce poziadat o SFRB??????
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte.. tak touto otázkou sa ideme uzčať zapodievať aj my.. neviete mi povedať, čo všetko budem potrebovať do banky?
Odpovedať
aj mňa by to zaujímalo. koľko musím zarobiť,aby sme ho dostali-ten1.5mil?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, kazdy uver ma svoje pozitiva a aj negativa. najlepsii je SFRB ale vela papierovacky a obmedzeni, potom je najnizsi z PSS 2,9% ale ma podmienky a dnes aj HU su super pri dotacii statu pre mladych 2,5% aj ked iba na 5 rokov no nie je to iste a taktiež ma urcite podmienky ale uroky na HU su od 5%. venujem sa tomuto a pomaham ludom hladať tu najlepsiu cestu.
Odpovedať
Profilova fotka
jasterica, a prosim ta ako je to s SFRB aku mas sancu ze ti daju az 1,5mil sk? som pocula ze aj tak vacsine daju najviac len 1mil sk... nevies nahodou o tomto blizsie??? dakujem
Odpovedať
vite mi poradit, kde si zobrat hypouver (do 1 mil.), ked som na MD a partner je zivnostnik necely rok? v kt. banke nepozaduju dokladovat prijem? vopred vdaka
Odpovedať
my sme brali hypoteku z VUB lebo jedina ponukala eurohypoteku, ktora sa nam oplatila, lebo hned ako sme ju zobrali, tak koruna posilnila a my platime menej penazi...o dost
Odpovedať
Profilova fotka
My si s manzelom tento rok ideme vybavovat hypoteku a kedze som klientom VUB a vela vela kamaratov a znamych boli s touto bankou velmi spokojny ( v podstate aj ja, ako klient ), tak sme sa rozhodli, ze neni co riesit a hypoteku si vybavime cez tuto banku. Maju velmi slusny urok, rozne vyhody, su rychli, sikovny a spolahlivy....Takze, ak mate dake skusenosti s touto bankou, tak napiste....Ja som mala a zatial som pocula prevazne pozitívne ohlasy, takze som zvedava, ako to cele dopadne. Dufam, ze dobre. My chceme len tak maximalne do 2.200 000,-, kvoli mesacnej splatke, nech nieje zbitocne vysoka a zhaname vhodny, starsi RD v dobrom stave, hlavne nech nema zhnite zaklady a nech ma dobru strecu....Samozrejme, jedino mimo BA, lebo tu nezozeniem do tej sumy ani maringotku a kedze uz mame dieta, tak musime zohnat aj viac izbovy, aby sme sa nemackali v jednej izbe, tak ako do nedavna. Teraz byvame so svokrovcami v podnajme v 4 izbovom byte a platime 10 tacov, co nieje vela za 4 izbovy a celkom pekny byt, ale uz chceme vlastne byvanie, tak dufam, ze sa nam to tento rok podari.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Melory a pozadovali doklad o prijme?
Odpovedať
aj ja mam uver z VUB. ked som si pred 3 rokmi robila prieskum, tak vysli uplne najlepsie. len o trosku horsie mi vysla OTP. vandas, podla mna doklad o prijme nevyzaduju len nebankovky (a mafia :-. )
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame uver z VUB, ani sme tam nemali ucet a dostali sme najlepsie podmienky (april 2007). mame 1 mil. so statnym prispevkom pre mladych na 5 rokov (ked sa to nezmeni). na 70% ceny zalozenej nehnutelnosti (byt), teda na sumu 700 000 nam vychadza urok okolo 3,5 % a na tych zvysnych 300 000 je cca 6,5% urok. mame to na 30 rokov a splatky vychadzaju 5 600, fixovat sme to dali na rok, lebo je predpoklad ze zavedenim eura by mal urok klesnut, kedze mame najvyssi. uvidime kolko nam teraz v aprili, po roku bude vychadzat a co prinesie euro. a 500 000 mame zo stavebneho sporenia. prijem je potrebne zdokladovat v kazdej banke. rozhodne je najvyhodnejsi SFRB, ale to kym by sme to vybavili, ceny bytov stupli o 500 000. a potom nasleduje stavebne, najvyhodnejsie je vtedy ked je nasporena suma aspon 50% z cielovej sumy.
Odpovedať
ahojte, tiez planujeme zobrat si hypo v priebehu tohto roku, este skor ako bude euro, drahy je zivnostnik, tak to bude tazsie. som rozmyslala nad tatrabankou, csob al. unicreditom... ale skor Tatra. Este by padala do uvahy slov.sporit., ale zo skusenosti, negativnych, ich nemozem ani citit. tiez pocuvam, ze najvyhodnejsie je SFRB al. hypo spojene s tymtom fondom, no nesplname podmienky... ]-(
Odpovedať
baby, co je dobre na slovenskej sporitelni? vsak ked sme tam boli, tak oni chceli, aby sme uroky platili aj z tych penazi, ktore sme si u nich nasetrili. =-) =-) =-)
Odpovedať
ada78.. po mne chceli poplatok aj za zrusenie uctu a tiez aj poplatok za to, ked som ich poziadala aby mi vydali MOJE peniaze v mensich bankovkach
Odpovedať
ja som na slov. spor. uplne prerobila. najskor som zaplatila za zalozenie uctu, potom som tam 2 roky setrila a potom, ked som potrebovala peniaze a povedali mi ake maju podmienky, tak som zrusila ucet - co som si tiez zaplatila. ]-( takze cela statna premia sla na ich manipulacne poplatky. ]-( ]-( ]-( a kazdy rok chceli vyssi minimalny vklad a znizovali premiu. proste slov.spor. nikdy viac.
Odpovedať
Ada 78 mylis si slovensku sporitelnu s prvou stavebnou sporitelnou. Co sa tyka max. vysky vkladu pre pridelenie max. statnej premie, tak to urcuje stat. A co sa tyka bank ja osobne nepoznam ziadnu banku, kde by nemali nejake poplatky, v kazdej v globale zaplatis takych isto.
Odpovedať
no to zaplatis... akurat niekde platis aj za kazdu somarinu a koniec koncov zistis ze si tam s jednodochou poziadavkou stravil pol dna..... 8-(
Odpovedať
ja som pisala, ze poznam banku bez poplatkov??? :-.
Odpovedať
riesili ste uz niekto problem, ze chlap je kratko zivnostnik a vy na MD a potrebovali ste uver? Napriek tomu, ze nepotrebujeme vela, sa mi to zda neriesitelne! samozrejme, ze nebankovky neprichadzaju do uvahy...
Odpovedať
Nazdar vsetkym, no tak som si tie vase prispevky precitala a mam z toho mis mas. Ja som uz dlhsiu dobu v Londyne a spolu s priatelom sme momentalne v stadiu kupy pozemku na Slovensku.Uz je takmer ruka v rukave. Chceli by sme poziadat o uver a ani neviem kde mam teda zacat. Nie sme zobrati a svadbu planujeme na rok 2009. Mohol by priatel o uver poziadat sam a ja by som bola rucitelom?Je to mozne ked obaja pracujeme v UK?Ako je to s uvermi v takom pripade?Mozete mi niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez nie sme manzelia ale byt sme si kupovali spolu, rucitela sme nepotrebovali, rucili sme bytom a obidvaja sme podielovymi vlastnikmi, teda spoluvlastnikmi (50%). o uver mozete poziadat aj ked pracujete v zahranici, ale pri hypotekarnych uveroch musite predložiť pracovné povolenie a potvrdenie o výške príjmu, teda musi ist o preukázateľný príjem z legálnej práce v zahraničí. konkretne podmienky ti povedia v kazdej banke alebo si mozes pozriet na internete..
Odpovedať
viete mi niekto povedať, resp. odporučiť banku ktorá by mi dala ako slobodnej úver, do 500 000 s nie vysokou splátkou? potrebovala by som na rekonštrukciu a nadstavbu domu. a bohužiaľ som na to sama.
Odpovedať
Baby, ja som sa už o SFRB informovala. 1,5 mil vám dajú len v prípade, že si kupujete hotový byt alebo už postavený dom a s pozemkom. Pokiaľ začínate stavať od základov dostanete najviec 1,1 mil. aj na to si počkáte aj rok. Podmienky sú tam dosť prísne. Stačí zájsť na mestský úrad príslušného okresu a tam majú na starosti bývanie aj tento fond.
Odpovedať
Profilova fotka
milá ada 78, no tak to si si naozaj pomýlila slovenskú sporiteľňu s prvou stavebnou - to nie je to isté ... my riešime momentálne úver, všade sa preplatíte ako sviňa ale keď sa inak nedá, tak musíš ... :( informovali sme sa aj v sfrb, vraj úver nebude poskytnutý na dom a ani byt starší ako 2 roky - takže to má len málokto šancu dostať byt skolaudovaný max. 2 roky za 1500000 - otrasné to je na tom našom slovensku ... ale baby jedna veľká rada - bez poistky k úveru ani krok :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. My sme brali nedávno hypotéku z ČSOB. Prešla som všetky banky, dali nám najlepšiu ponuku. Zrejme aj preto, že manžel je jej klientom. Najhoršie mi vychádzala Tatrabanka - to sa týka aj ostatných služieb okolo hypotéky, napr. poistenie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte a co je to ten fond rozvoja byvania?
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?