Ktoré banky akceptujú ručiteľa z Čiech?

Profilova fotka
Ahojte, pre náš hypoúver máme ručiteľa z Čiech, je to Český občan, žijúci aj zarábajúci v ČR. Ktoré banky na Slovensku ho akceptujú? Žiadateľ o úver je "normálny" Slovák.. Dikes za radu :)
Odpovedať
Ahoj, ja si myslim, ze by ho mali akceptovat v akejkolvek banke. Moj brat robi v Anglicku, aj jeho manzelka, obaja su Slovaci a dostali uver na Slovensku a aj budu stavat dom na Slovensku. Ich zamestnavatel vypisal vsetky potrebne papiere, boli po anglicky a take aj zaniesli do banky. Uver dostali bez problemov. Neviem, ako je to s rucitelmi, ale velky rozdiel by tam nemal byt. Treba sa ist popytat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj katika, dik za odpoved, ale zial, nie je to take ruzove - Unicredit neakceptuje, SlSp len max na 20rokov, TatraBanku nechcem, VUB zahranicneho rucitela akcpetuje, ale praveze som chcela mat aspon nejaky vyber na porovnanie.. Ten pripad, co pises, je uplne iny, lebo su Slovaci - to je rozhodujuce, nie to, kde pracuju. Ten nas rucitel je Cech.. :(
Odpovedať
@usacek79 v prvom rade je jeho akceptácia zložitá kvôly tomu, že sa jedná o cudzieho štátneho príslušníka, pracujúceho v inom štáte - ak by to bol Slovák pracujúci v cudzine alebo cuzinec, pracujúci na Slovensku, celé by to bolo veľmi jednoduché :-D. VUB by ho mala akceptovať, ale podľa mňa je tam výška úveru obmedzená do 70% z hodnoty nehnuteľnosti. SLSP obmedzuje dobu poskytnutia úveru. Možno by bol priechodný ešte aj v ČSOB a Dexii. Prečo potrebuješ spoludĺžnika? Z dôvodu príjmu?
Odpovedať
Profilova fotka
VUB mam uz overenu, ze dava normalne do 90% aj v tomto pripade. CSOB je najhorsia banka siroko daleko, Dexiu som neskumala - skusim. No potrebujem ho normalne ako rucitela - samemu cloveku nedaju, aj ked prijem ma relativne vysoky, ale ma uz ine splatky.. Proste trvaju aj na rucitelovi.
Odpovedať
@usacek79 citácia s interného manuálu VUB pre externý predaj: Nerezidenti s príjmom zo zahraničia - nerezidentom (žiadateľom bez trvalého pobytu na území Slovenskej republiky), ktorí preukazujú príjem zo zahraničia budú poskytnuté flexihypotéky so špecifickými podmienkami: - výška flexihypotéky len do 70% z hodnoty založenej nehnuteľnosti, - lehota splatnosti maximálne 20 rokov, - úroková sadzba zvýšenie o 0,5%, - len štandardné čerpanie, s výnimkou developerských projektov, - nie je možné požiadať o flexihypotéku bez dokladovania príjmu, - ak žiadateľ bude mať príjem z prenájmu nadobúdanej nehnuteľnosti musí byť tento príjem poukazovaný na účet vedený vo VUB, aby z neho mohli byť realizované splátky úver Posudzovanie spoludlžníkov – nerezidentov - žiadosti o flexihypotéku v ktorých budú vystupovať spoludlžníci – nerezidenti sa budú posudzovať podľa hlavného posudzovaného príjmu nasledovne: - ak má spolužiadateľ vyšší príjem ako žiadateľ budú sa uplatňovať špeciálne podmienky, t.j. podmienky platné pre nerezidentov s príjmom zo zahraničia, - ak má žiadateľ vyšší príjem ako spolužiadateľ nebudú sa uplatňovať špeciálne podmienky, žiadosť bude spracovaná podľa štandardných podmienok ako pri rezidentoch. Sumár sumárum, ak je jeho príjem vyšší ako tvoj, bude to úver len na 20 rokov a do 70% z hodnoty nehnuteľnosti, ak máš ty vyšší príjem ako on, potom sa všetko posudzuje podľa štandartného ratingu, kde ti banka dá 80, 85, 90% a v prípade dobrej lokality 95 - 100% z hodnoty nehnuteľnosti
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby - no nam vo VUB povedali, ze budu brat prijem rucitela na zretel iba do vysky prijmu ziadatela - asi prave preto, aby neboli tie blbe podmienky.. Dakujem za info, ale teda nam sa zatial banka tvari, ze je to OK, tak dufam.
Odpovedať
@usacek79 je to pravda, to pravidlo poznám, ale vzhľadom na spoludĺžnika nerezidenta môžu vkľude použiť to, čo som ti napísal, .t.j. len na 20 rokov a do 70% z hodnoty nehnuteľnosti - samozrejme, analytik to porieši...
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby no tak je tocez "znamych", a teda od zaciatku sa bavime o 90% na 30 rokov a nepovedali ani pol slova, ze by to malo byt inak.. Ved uvidime tento tyzden :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?