Kto vypláca províziu hypošpecialistovi?

Z čoho, resp. kto vypláca províziu hypošpecialistovi, ak klient si vybavuje hypo cez hypošpecialistu, ktorý tvrdí že jeho služby sú zadarmo, že klient mu neplatí nič?
Odpovedať
banka
Odpovedať
Profilova fotka
Banka.
Odpovedať
@salkovic @leonardom chlapi, nemáte pravdu - banka vypláca províziu maklérskej spoločnosti a maklérska spoločnosť vypláca províziu hypošpecialistovi :-D
Odpovedať
@maruska24 Klient ;-) len nepriamo cez banku a maklérsku spoločnosť ;-) a výška jeho provízie závisí od výšky uzavretého obchodu :-) Ale pre objektivitu treba tiež povedať, že rovnako to funguje aj v prípade uzavretia obchodu priamo na pobočke banky - províziu dostáva zamestnanec, ktorý obchod sprostredkoval. Všetci ľudia robia za peniaze, nikto nerobí nič zadarmo :-p Nehanbite sa na to spýtať priamo hypotekárneho špecialistu. Ak je férový a nielen zvyknutý hovoriť naučené frázy a polopravdy, nebude mať problém vám vysvetliť, ako to funguje. Nie je na tom absolútne nič zlé dostať za prácu zaplatené, mne osobne pripadá skôr to nevhodné, ako to niektorí sprostredkovatelia ešte stále hrajú na služby zadarmo a pod. Z obchodu províziu vždy niekto dostane, ale vy si môžete vybrať, kto to bude :-) Platíte ho totiž VŽDY VY ;-) Každým nákupom nejakého tovaru alebo služby prispievame tým druhým na ich mzdy alebo odmeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@maruska24 a @yasna ja len doplním, že ako klient máte právo sa spýtať agenta na výšku jeho provízie a agent je podľa Zákona o finančnom sprostredkovaní Vám na túto otázku odpovedať. Takže áno - služba agenta je pre klienta zdarma, ale agent tú službu nerobí zadarmo, je zaplatený bankou (prostredníctvom svojej maklérskej spoločnosti, pod ktorou pracuje). Položte si však reálne otázku - k čomu Vám pomôže informácia, koľko dostane agent zaplatené za vyriešenie Vašej hypotéky? Pre agenta je to vlastne ,,hrubá mzda", z ktorej si musí zaplatiť odvody, dane, náklady na svoje podnikanie (auto, kanceláriu, ..... a v neposlednom rade čas venovaný Vášmu prípadu). Bavíme sa tu ale o agentovi, ktorému plne dôverujete, je to človek na správnom mieste a ste s jeho službami max. spokojné. Ak máte totiž pochybnosti o správnom výbere banky Vašim agentom, tak áno, zistenie výšky provízie tej ktorej banky Vám možno poodhalí to, či skutočne radí agent podľa toho, kde je to pre Vás výhodné, alebo radí podľa výšky provízie, pozor však, nie vždy to tak ale musí byť - kľudne môže byť tá banka s najvyššou províziou pre Vás aj najvýhodnejšia - treba, aby Vám agent riadne vysvetlil vždy všetky výhody a nevýhody tej ktorej banky.
Odpovedať
Mne tvrdil pán z Brokerie že ho platí NBS-ka, že z provízie nemá nič. Neviem ako to je, ak má dostať províziu z banky, ok, nemám s tým problém... problém sú pre mňa nepravdy.
Odpovedať
@1aurora1 tak to potom prec od takeho co ti klame o beznej veci :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?