Koľko trvá vybavenie hypotéky z ČSOB?

Profilova fotka
Ahojte, mate niekto skusenosti s hypotekou v CSOB? Ako dlho prliblizne trva jej vybavenie? Myslim od uplneho zaciatku po prijatie penazi na ucet. A mate niekto skusenosti so splatenim urcitej vyssej sumy na vyrocie? Dakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
no ak máte všetko v poriadku tak podľa výšky sa to dá zvládnuť do 24 hodín.... ;-) Museli by ste mať všetky potvrdenia o príjme, posudok, čistý register úverov, atď atď a hlavne dohodnúť si schválenie priamo na pobočke a na druhý deň podľa toho či sa jedná o kúpu alebo výstavbu to môžte mať. Najväčší problém budete mať s potrebnými papiermi a tým, že do banky budete chodiť ako na klavír.... nikto vám presne nepovie čo všetko bude nutné a vždy sa nájde niečo čo bude chýbať. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme vybavovali úver v čsob pred tromi rokmi. od podania žiadosti (vrátane všetkých dokladov) trvalo schválenie hypo cca 2 týždne. prevod peňazí na účet predávajúceho bol do 3 dní tuším. do banky sme ako na klavír nechodili, boli sme sa najprv informovať o možnej schváliteľnosti úveru, podmienkach a dokumentoch, ktoré bolo treba predložiť. všetko nám bolo vysvetlené, takže ďalšia návšteva už bola s komplet žiadosťou. nevyskytli sa žiadne problémy, doťahovačky a tak. keby všetko bolo také jednoduché ako vybavenie hypo 8-) čo sa týka predčasného splatenia, tak to býva možné v deň zmeny úrokovej sadzby, podľa dlžky fixácie. o vložení prostriedkov treba banku vopred informovať. dá sa splatiť aj mimo dátumu obnovy úrokovej sadzby, len ti to musí banka povoliť a zaplatíš za to poplatok vo výške 4% sumy ktorú vkladáš.
Odpovedať
Profilova fotka
svatá pravda ups.... ak by ti niekto povedal čo presne potrebuješ a doniesli by ste to naraz a v tej dobe by sa mohli schvalovať na pobočke a nie v BA tak by to tak bolo :-N A to bude cca všetko.
Odpovedať
hypoteky v "Cobke" sa schvaluju v centrale v BA a nie na pobocke, takze treba pocitat, ze to bude trvat dlhsie ako 24hodin.
Odpovedať
Profilova fotka
na 100% sa dá hypotéka schváliť na pobočke ak tam niesú mantavý ľudia a to je otázka 3-4 hodín ;-) Ak neveríš choď sa opýtať je to moja osobná skúsenosť ]-(
Odpovedať
rudi, myslim ze vzdy zalezi na akeho pracovnika narazis a aky si zaujimavy klient pre banku ( plus ako mas pripravene svoje dokumenty, ci treba vybavovat nejake dalsie dokumenty na zalozne pravo a pod. ... ) - ak vsetko mas a neberies vela, tak to urcite nebude trvat tie 2 tyzdne, ci 3-4 hodiny, hm, to som este nezazila ale budis... ak beries viac penazi tak si ta aj viac preveruju...
Odpovedať
Profilova fotka
dai môž byť... tá suma je podľa veľkosti podbočky cca do 50 000eur u väčšej pobočky až 80 000eur výšky úveru... okolo tých dokumentov ide aj o poistenie zakladanej nehnuteľnosti rýchlosti vybavenia vinkulačných zmlúv a nejakej šikovnej tetušky na katastri aby dala LV s plombou....... no prípad od prípadu.... Teda určite pripúšťam môže to byť aj dva týždne aj mesiace.... kataster s senci ;-)
Odpovedať
no, presne o tom hovorim - my sme brali viac ako 200k a museli nam to schvalovat v centrale... o katastri v senci som uz tiez pocula svoje 8-) by som to tam zavrela :-(
Odpovedať
na 100% sa hypoteka schvaluje v centrale, to ze papiere doniesiete na pobocku, este neznamena, ze ju aj na pobocke schvalia, standardne maju banky kredit risk oddelenia pre retail & coroprate clientov na centralach, hlavne v dnesnej dobe, ked su banky v poskytovani uverov dost opatrne.
Odpovedať
pobocka banky je len prosterdnikom transakcie, vsetky podklady k ziadosti o hypo resp. uver sa posielaju na centralu, ci uz emailom alebo inym sposobom...vsetko zalezi od sikovnosti a flexibility pracovnikov na pobockach a na vytazenosti uverovych analytikov na centrale, ak mate stastie tak sa transakcia da uskutocnit pomerne rychlo, ak su nejake nejasnosti v dokladoch, pripadne ine prietahy napr. kataster, developer u novostavieb atd. tak tam sa ta doba posudzovania transakcie predlzuje...
Odpovedať
Profilova fotka
estate to akože sa ideme hádať.... Dám či číslo na niekoho kto sa má na starosti externý obchod v ČSOB banke celé slovensko a opýtaj sa ho ako banka znižuje náklady a snaží sa urýchliť proces... Má na starosti viac ko 60% poskytnutých hypoték touto bankou v SR... Nebudem sa hádať lebo každý vieme svoje a väčšinu alebo takmer všetky kompetencie presúvajú na pobočky... cca dva mesiace dozadu osobná skusenosť s hypotékou 48 000 EUR. Dokonca aj verifikácia posudku sa udiala na pobočke 48hodin... ;-) teda kto si ako chce tak si to zariadi... a hlavne v dnešnej dobe potrebuje banka flexibilitu takže jeden človiečik na pobočku vôbec nieje veľa.... tie akože ušetrené peniaze tým, že to všetko robí niekto v na centrále.... Tred je skôr taký, že ak je niekto riaditeľ tak to nebude len tak sedieť a brať kopec peňazí zadarmo zaškolíme ho a bude aj kredit risk dáme mu zodpovednosť..... Dobre nechám to radšej tak ak to bude chcieť niekto do 48 hodín tak to vybavím ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
2rudijagi : porad mi prosim, idem brat amer. hypo, prave som skolaudoval dom, v pondelok mam znalecky posudok, beriem asi 1/4 az 1/3 hodnoty domu. nechcem dokladovat nic, ucty mam v istrobanke. zatial mam vyhliadnutu istrobanku, vub a dexiu. mal by som aj niekde inde skusit ? vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
csabiatko máš poslanú súkromnú správu s kontaktom uvidíme ako a či budem vedieť pomôcť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, nevie mi niekto povedať do koľko percent ceny nehnuteľnosti dáva hypo ČSOB teraz? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
hammy 100% ak si vip klient cca 1800EUR na účet zo závislej činnosti a dlhodobo. 85% bežná vec s horším úrokom 70% best of the world s príspevkom pre mladých ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie som klientom ČSOB. Máme predvybavenú hypo vo VUB, ibaže sme to nedomysleli - v zime sme začali prerábať vnútro domu, všetko sme vyhádzali, oškrabali steny, vyhádzali podlahy z dvoch izieb a tak sa hodnota domu poriadne znížila na znaleckom posudku. VUB má tiež okolo 70% - 80% a to neviem, či nám víde suma akú sme chceli...
Odpovedať
A keď potrebujeme kúpiť byt, ako ho môžeme kúpiť, keď nemáme žiadne vlastné zdroje na doplatenie plnej kúpnej sumy? ďakujem za radu, ale toto momentálne potrebujeme vyriešiť.
Odpovedať
Ahoj práve si vybavujem hypotéku práve s ČSOB. Pracujem v tejto oblasti a dokonca minulý mesiac som vybavil jednému klientovi hypotéku so 100% financovaním, takže dá sa to vybaviť, treba to ale riešiť individuálne, pretože každý človek je iný. Petika, ak nemáte vlastné zdroje a nedajú vám 100%, často krát sa to kombinuje so spotrebným úverom, alebo stavebným úverom alebo medziúverom v stavebnej sporitelni. Je viacero možností, ako sa dá táto situácia vyriešiť. V prípade záujmu sem dám aj svoj mail. tomas.blazo@gmail.com
Odpovedať
Profilova fotka
v Stavebnej sporitelni uver dostanes len ked splnas kriteria, kde hlavne je hodnotiace cislo, co si nekupis, ale rastie dlhodobo (minimum 2 roky). Ak beries uver do urcitej sumy nemusis ho zabezpeci nehnutelnostou, ale ak beries medziuver, tak ano... A tym padom musis mat jednu zabezpeku na uver z banky a druhu na medziuver zo stavebka. Nehovorim o podstatne vyssich urokoch na medziuvere. Ak ma clovek druhu nehnutelnost na zabezpecenie medziuvru, preco by ju nezalozil na jeden velky uver, kde by boli zalozene 2 nehnutelnosti a vyslo by mu 100% na kupu tej jednej zalozenej. Takze logika s pouzitim medziuveru zo stavebka je logika "financneho poradcu", aby ziskal proviziu zo stavebnej sporitelne, ze im dohodil noveho klienta. Fakt rieseni je vela, a to najlepsie je najvychodnejsie hlavne pre financneho poradcu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
marek27: nerád ale musím sa zastať tomas.blazo.... Medziúver za 6-7% podľa HČ a nastavených parametrov je menšie zlo ako spotrebák za 10% a viac či nie? Ak vieme, že dobu medziúveru si vie skrátiť a veľmi rýchlo sa dostať do fázy stavebného úveru za 4,7% tak potom nerozumiem.... Provízia poradcu za 100 000SKK medziúver bude cca 600SK + úverová zmluva 600SK. za taký istý spotrebák cca 600SKK? Každý spotrebák k hypo je s poplatokom 4% za predčasné splatenie a stavebný úver 0%.... Takže otázka znie poradil tento poradca dobre alebo zle? Pravdepodobne nik z nás nebol pri tom rozhovore čo bala ich priorita o čo im priotirne išlo.... Teda zhodnotiť to ako logiku "finančneho poradcu" si myslím, že z tejto pozície nieje nefér!!! Rudi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
2Rudi: jasne ale ja som neporovnaval spotrebak. Ja som pisal, ze aj na medziuver musis mat zabespeku nehnutelnostou. Tym padom .... mas 2 nehnutelnosti v nejakej hodnote - a tym padom by si nimi mohol rucit oboma nehnutelnostami na jeden uver a tym padom dostat aj 100% na kupu tej jendej nehnutelnosti. Mylim sa? Dajme tomu ze chce 2 mil na byt, ale daju Ti len 70% a zvysok by si mal ist cez stavebko, cey medziuver. teda 600 tis. musis tiez niecim rucit, dajme tomu bytom alebo pozemkom za milion. Teda mas 2 nehnutelnosti v hodnote 3 mil., tak preco by Ti nepozivali 2 mil? ved to nebude ani 70%. Ja som o spotrebaku vobec nehovoril - spotrebak je samozrejme este horsi ako medziuver - a aj za spotrebak musis od urcitej vysky nejak rucit. Takze sme si na zaciatku ako som pisal ja.
Odpovedať
Profilova fotka
sorry za chyby, ale bolo to pisane velmi rychlo... ;)
Odpovedať
Profilova fotka
marek27: ahááááá tak to by som len zmenil banku na VUB tam dajú 95% hodnoty (záleží trošku aj na lokalite a podstatne menej na druhu príjmu typu KIA...) + 5% dofinancovať stavebným sporením kde to ide na 70% hodnoty nehnuteľnosti. Iná nehnuteľnosť bude zaťažené len trošku pretože každá banka akceptuje v ťarchách stavebnú sporiteľňu nikdy nie inú banku...... tzn. po splatení časti cca 1-2-3 roky bude postačovať hodnota nehnuteľnosti na prevod ťarchy z PSS inej nehnuteľnosti k tej kde je VUB ako ťarcha..... Však to je jedno proste možností a kombináciíí je milion takže by sme tu tu aj tak nikam nedotiahli..... ;-) OK mne išlo len o to odcudzenie pričom to toho figu vidíme..... Rudi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rudi: jasne... ja som len uvadzal priklad - netusim ake maju banky teraz pravidla ci davaju 95 alebo 70% - kazda to ma ina, a ja to dennodenne nesledujem. Alle este je aj otazka - kupnej ceny a odhadu hodnoty nehnutelnosti - co vacsinou je odhad nizsi ako kupna cena.
Odpovedať
Profilova fotka
a hlavne v tejto dobe..odhadci ani nemozu velmi nadcenit...
Odpovedať
Stavebná sporiteľňa Vám síce povie, že platíte úrok 5% ale ak si to rozpočítate, tak Vy platíte úrok zo všetkých peňazí, ktoré tam boli vložené aj zo štátnej prémie a tak výška úroku z úveru vychádza cca 9-10% možno aj viac.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?