Kolko stoji postavit dom?

Zakladam jednoduchu otazku pre jednoduche odpovede, zial som sa konkretnym cislam neodpatrala. A to kolko stoji POSTAVIT domu Pozemok neratajme, takze poprosim sumu za dom, v ktorom uz mate okna, dvere steny atd. Viem ze kuchynske linky, hygienicke miestnosti si niekto vyberie od talianskeho dizajnera niekto z Ikey, ale skuste prihodit i tieto sumy ako "extra" Takze A) robila Vam to firma (nemyslim tie montovatelne) B) robili ste si to svojpomocne. A doplnujuca odpoved, ako dlho to trvalo pri moznosti A i B K materialu sa neviem vyjadrit, nieco "normalne" cize nie slama a pod, dolezita je velkost domu samozrejme, osobne si predstavujem nieco ako 5izbak, 2 poschodia, 2 kupelne, garaz... Dakujem :)
Odpovedať
Prečo 2 poschodia? Nachodíš sa po schodoch po každú prkotinu. Bungalow môže stáť toľko čo poschodový, ale bude kvalitnejší.
Odpovedať
Profilova fotka
no takze svojpomoc trvalo nam to 9mesiacov,velkost domu presne ako si napisala co by si chcela. Cena cca,bez upravy okolia a fasady,v stave omalovane,dlazky,dvere,kupelne 100tisic.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren Stavajte iba bungalov, lebo poschodové sú menej kvalitne :) Som sa pobavil. Pýtala sa na cenu, nie na porovnanie bungalovu a poschodového domu.
Odpovedať
Co ziskas tym,ze buds mat sto roznych odpovedi? dom poschodovy, 5izbovy - 5.000.000 korun - 3roky dom poschodovy 7 izbovy - 300.000e - 3roky dom poschodovy 5izbovy - 150.000e - 2roky dom poschodovy 5izbovy - 8.000.000 korun - 2 roky vsetko stavali firmy
Odpovedať
Kedysi som citala super prirovnanie o tom, co stoji dom. Je to ako ked si kupujes auto a pytas sa, co take auto stoji - vela zalezi na znacke a vybave. Ine to nie je ani pri dome. Nejde len o to, aky velky ten dom bude, ale hlavne o to, co vsetko tam budes mat a v akej kvalite. Napr. si uz len vezmi polozku okna, ktore su aj v tvojej otazke. Mozes mat malu plochu okien a pouzit lacne plastove okna. Mozes mat aj velku plochu okien a pouzit drahe hlinikove ci drevohlinikove okna. Alebo hocico medzi tym. Rozdiel v cene - aj 20-nasobny. Preto, ak kladies takuto otazku, odporucam si najprv specifikovat pribliznu rozlohu domu, stavebny material a nejaky standard vybavenia. A este, kde by si chcela stavat - pretoze firme v bratislavskom kraji zaplatis za pracu podstatne viac ako partii na vychode Slovenska, hlavne v nejakej odlahlej casti. K tvojej otazke konkretne vsak odpoviem - taky dom ta moze vyjst od 50000 do 250000 ;-). Neviem teda uplne presne, naco ti budu taketo roznorode odpovede na tvoju otazku od niekolkych desiatok uzivatelov...
Odpovedať
... bungalov 180m2 B - 3 roky 110 000 E. Vsetky odpovede ktore dostanes budu nepouzitelne na nic. nielen vybavenie interieru je drahe. su materialy ako stresna krytina (plech, beton, skridla) co material to ina cena, co vyrobca to ina cena. Obvodove mury porobeton, tehla, aka širka, co material to ina cena, co vyrobca to ina cena. Okna drevo, plast, kolko ich je, ake velke, trojsklo, dvojsklo, ake kovanie co material to ina cena, co vyrobca to ina cena. Garazova brana aka velka (1 auto, 2 auta) pohon brany poliak, nemec? co material to ina cena, co vyrobca to ina cena. Zateplenie ano? nie? polyst al. vata? aka hrubka? co material to ina cena, co vyrobca to ina cena. atd, atd.... Rozumies? Tvoja otazka vobec nie je jednoducha a odpovede na takto polozenu otazku su ti na ... ;-)
Odpovedať
alebo si zahrajme clovece nezlob se :)
Odpovedať
toto je taká zapeklitá otázka =-) =-) .....neviem, ako si sa k nej vôbec dopracovala! Nič konkrétne...napr. 4 okná, alebo 14 okien.... :-o
Odpovedať
Poschodovy dom 2x70m2 vnutornej plochy plus garaz stoji tak 130tisic eur. Postaveny v energetickej triede A. Ale zariadeny skromne, lacnymi materialmi ale nie nekvalitnymi. A ked sa k tomu prida vsetok nabytok, terenne upravy, chodniky, brana, plot, atd, tak si dobrych 20tisic musis este pridat ...
Odpovedať
Táto téme je tu mnohokrát prebraná stačí hľadať a nechcieť dostať info na podnose, lebo odpovede záležia od množstva okolností a rozdiely vo výslednej cene môžu byť aj niekoľkonásobné pre toto zadanie :5izbak, 2 poschodia, 2 kupelne, garaz...
Odpovedať
Vo veľmi hrubých číslach, ak si pripravíš 1000 Eur / m2 užitkovej plochy, tak za taký rozpočet by si to mala byť schopná postaviť. Ale nesmieš mať žiadne náročné požiadavky alebo spraviť nejaké zásadné chyby. Niektorí samozrejme dokážu postaviť dom aj za menej, to ale vyžaduje mať šťastie, skúsenosti a hlavne investovať do toho mega veľa času a vlastnej práce (ak aj nie stavebnej, tak minimálne na zháňaní materiálu a robotníkov). Moja rada preto je nachystať si určite aspoň vyššie uvedenú sumu. Vždy je príjemnejšie, ak ti na koniec prípadne ešte niečo zvýši, ako keď vyčerpáš rozpočet pred dokončením. Prípadný "prebytok" vždy môžeš použiť napríklad na záhradu či zrýchlenú splátku hypotéky :-)
Odpovedať
Ja nerozumiem jednej veci : ak sa bavíme o svojpomocnej výstavbe, tak sú stavebníci ochotní venovať drine 2 aj viac rokov svojho života, ale málokto je ochotný venovať 2 týždne po večeroch tomu aby rozpitval stavbu do položiek, pozisťoval si ceny materiálov a prác a spravil si svoj položkový rozpočet stavby. Popri tom by sa dozvedel veľa vecí ktoré bude pri stavbe potrebovať, zoznámi sa s ľuďmi z brandže, ale hlavne bude mať jasnejšie ako keď sa bezhlavo pustí do stavby a potom už len láta a pláta problémy a v polovici stavby prde na to že to nebude lacný špás. A hlavne pochopí, že drísty typu dom do 40 tisíc a podobné sú výplody chorej mysle a tiež že takáto otázka položená na fóre je len zábavka pre zabitie kratochvíle. :-) Asi si veľa ľudí neuvedomuje, že sa 2 domy podľa rovnakého projektu, rovnakým spôsobom výstavby môžu v cene líšiť aj o viac ako 50%.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
70000€
Odpovedať
bungalov s dvojgarážou , zastavaná plocha 200m2, nemáme ešte dokončene, momentálne sme na sume okolo 61 000, myslím že do obývatelneho stavu to bude tak 85 000, bez nábytku samozrejme.......možnosť B ale nie uplne všetko: základy 96 m3 betonu- svojpomocne plus pomáhal 1 murár vytiahnutie murov , Porotherm profi 30 plus veniec- svojpomocne plus pomáhal 1 murár strecha 25m3 dreva na krov, odkvapy, krytina Mediteran - komplet na kluč okná cca 20m2 Salamander Blue evolution , 3 sklo elektrina, voda, kanalizácia, omietky - platene profesie hydroizolácia, strop, priečky, zateplenie garáže plus kleber, príprava na montáž okien, vymurovanie komina..... to sme si mysleli že sa zmestime do 70 000, ale omyl.......pritom šetrime kde sa da, ale nie na ukor kvality, velmi vela času strávim vyjednávanim cien resp.zhánaním za nižšiu cenu.....
Odpovedať
Profilova fotka
jednoducho povedané: ak nebudeš mať, alebo nemáš možnosť si zohnať (od) 70 000 Eur, ani len nezačni stavať.....jasné že sa to dá aj z menej, ale je tu ALE.....držím palce ;-)
Odpovedať
Nám stavali 5živnostnici.Snílek s ktorým žijem 17rokov si pri mojom nákrese domu napísal na papierik-základy:5000e,múry:5000e,strecha:5000e....a sníval dalej a zrazu sme po roku pri stahovaní boli na sume 75 000e a to ešte nam visela garaž,ploty a teren.A to sa bavíme o uplne jednoduchom obyčajnom podkrovnom domčeku,žiaden prepych,luxus proste normálne materialy...odratala som cenu za nábytok.Avšak nelutujem ani cent kedže po 13mesiacoch bez driny,varenia,upratovania sme sa vklude nasťahovali a ten zvyšok prác si už vychutnávame. Podotknem ešte- iba dve detské,jedna spalna,kuchyna s obyvkou,jedna kupelna plus druhe male wc a technicka ;-) Už som kdesi písala-hruba stavba s oknami a inž.sieťami je plus minus tretina výslednej sumy ;-)
Odpovedať
Dvojposchodovy, obytna plocha 190m2. Dve detske izby, jedna spalna, jedna hostovska, obyvacka + kuchyna. Dve kupelky, 2 x samostatne WC. satnik, kotolna a spajza. Brusena tehla + zateplenie, 14 okien/dveri trojsklo / plast obojstranny dekor, strecha Bramac, dva kominy, 80.000. Stavane 3 roky, z 95% vlastnorucne. Som dva tyzdne pred nastahovanim.
Odpovedať
je mi velmi luto ale na tuto otazku naozaj plati ze existuju iba hlupe odpovede...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?