Koľko priplatiť do sociálnej poisťovne, aby mi dali úver?

Ahojte mam takyto problem verim ze mi poradite co mam robit.S manzelkou si chceme kupit 1izbovy byt.Lenze mame takyto problem.Manzelka je na materskej,mame jedno dieta,moj prijem papierovo je 200 eur cize robim na polovicny uvazok papierovo.Chcel by som si priplatit do socialnej poistovne ked si banka bude overovat moj prijem aby to vyzeralo ze moj skutocny prijem je cca 500eur.Moja otazka je kolko si budem musiet priplatit ked chcem cisto len to socialne,teda cisto len to co si banka overuje,len to si chcem priplatit.Ziadne dochodkove ani nic navyse.A da sa to vobec?A kolko mesiacov by som to takto musel robit?Velmi sa tomu nerozumiem tak vas poprosim co mam robit?Chceli by sme si pozicat asi tak 25 000 eur.Prosim poradte dakujem.
Odpovedať
@lubo18 je to 6 mesiacov a povedia ti v banke koľko, teda aký čistý príjem ti postačuje na konkrétnu výšku úveru.
Odpovedať
@lubo18 Ahoj do socialnej poistovne ti to nepomože priplaťit si ty osobne .Banky beru do uvahy len poistné hradené zamestnávatelom .Zamestnaný možeš mať viacej alebo napr aj živnosť .Lenže keby si aj otvoril živnosť tak banka to zobere do úvahy až po 1 danovom .Jedine ti zostáva sa dohodnuť zo zamestnávatelom nech ti odvádza višie odvody a že mu ich dáš takto sa to robí v takýchto prípadoch alebo potom PSS si predšporiť uver a vtedy ti daju aj stakým prímom aky máš lenže to trvá min 1 rok .
Odpovedať
@remarek no a koľko by musel zamestnávateľ doplatiť,aby sa mi ako,že zvýšil prijem?Dajme tomu cca 500eur.
Odpovedať
Ak ste zobratí tak banka počíta na každého člena v domacnosti 90 eur myslím aj na dieťa to máš 270 eur dole ,teraz nejaké poplatky čo už máš neviem kolko a ešte ti musí vísť mesačná splátka danného uveru .Osobne som to mal tak že som si bral 30 tis eur a musel som zarábať 700 eur v čistom .Ale najlapšie je prísť do banky v ktorej to chceš riešiť a spítať sa kolko by sme museli mať príjem na takuto časť hypotéky v čistom .Ale pozor banky neberu v uvahu Matersku.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo18 Ak vám zamestnávateľ platí min mzdu 352€ tak odvody a dane sú cca raz toľko .Ak by ste chceli čistý príjem okolo 700€ tak zamestnávateľ musí odviesť hranatému na kradnutie ďaľších 700€ vo forme odvodov sociálna, nemocenské a daní. Popísal som to veľmi zhruba. Banky sa pri úvere pýtajú koľko osôb vyživujete(deti manželka) na každú vyživovanú osobu vám zarátajú cca 100€ + min náklady na chod domácnosti . Treba sa ísť spýtať napr do stavebnej sporiteľne .
Odpovedať
@lubo18 ahoj, a ja ani neviem, ci ti isto tie odvody pomozu... my sme teraz vybavovali uver a museli sme doniest z prace potvrdeny prijem za posledne tri mesiace od mzdarky na tlacive z banky, takze neviem, ci to tym tvojim sposobom vybavis... ale kamaratka tak prisla k bytu- skus si pobehat banky, alebo ti dam kontakt na financneho a ten by ti hadam pomohol s tym.. boli sme v uplne rovnakej situacii, takze ta chapem...
Odpovedať
@antonmesaros Tvoj vypocet nie je spravny http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/ka...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?