Koľko platíte poistku pri hypotéke na byt?

Kolko platite poistku pri hypoteke na byt? Ja mam poziadane o 50 tis hypo a k tomu si musim dat poistku 20 eur mesacne /trvala invalidita, smrt/. Mne sa to zda vela.
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja som mal 20 eur na priblizne rovnaku sumu ..zrusil som ju
Odpovedať
@jblaze sa da zrusit? Ja by som najradsej neplatitl ziadnu ale , ze to je sucast uverovej zmluvy a neda sa ani inde urobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@popokatepetlk jasne ze sa da, to som riesil asi 3 mesiace po uzatvroceni zmluvy, a rusil som aj na stavebnom sporeni a tam som dokonca mal lepsi urok ked si dam poistit uver a po zruseni urok ostal rovnaky
Odpovedať
@popokatepetlk Ja som tiez par rokov platil hypo aj s nanutenou poistkou, az sa mi v ramci nudneho vecera dostali do ruk nahodou zmluvy a kompletne som ich viac krat precital. Nech som hladal akokolvek, ziadna zmienka povinnosti tej poistky tam nebola a tak som nacupital na pobocku a zmluvu zrusil. Vyplatili mi nasetrenu sumu z tej poistky o par dni a mal som pokoj. :-) Oni ich nanucuju, lebo z toho maju provizie a tvaria sa, ze je to pre blaho cloveka... :-|
Odpovedať
Nie, nieje povinna, je dobrovolna......v mnohych pripadoch aj pomohla, ale skor by som si dala urobit komlexnu niekde v poistovni, urcite nie v banke. Banka ti nikdy neponukne to, co poistovna. Cize, ak poistku, tak nie len smrt a invalidita, ale aj uraz, strata zamestnania, PN........za rovnaku sumu, ti poistovna poisti dvakrat tolko co banka....
Odpovedať
Profilova fotka
Výška závisí aj od ďalších faktorov. Napr. vek a dĺžka splácania úveru. Tak napr. Pri 50000 Eur úveru , na 15 rokov u 30 ročného stojí u mňa cez 8 Eur/mesačne.
Odpovedať
@popokatepetlk Všetko záleží od toho, ako je to uvedené v úverovej zmluve. Ja napr. mám, že musím vinkulovať svoju živ. poistku v prospech stavebnej sporiteľne. Tak som aj urobil. Ak by som zrušil vinkuláciu, tak podľa zmluvy má sporiteľňa právo uzatvoriť rizikové živ. poistenie a poistné pripočítať k splátke úveru. Takže aby niektorí, ktorí tu hrdinsky zrušili živ. poistenie bez vedomia banky, neboli prekvapení, až to banka zistí. V najhoršom prípade môže banka vyhlásiť úver za okamžite splatný, pokiaľ je riziko, že nebude ničím krytý.
Odpovedať
Profilova fotka
My myme povinne len poistenie nehnutelnosti - nie zivotne poistenie :-| to fakt niekto podminuje poskytnutie hypo. uzavretim zivotneho poitenia ]-( to hadam nie... Pri poisteni nehnutelnosti s vinkulaciou banke to chapem, kryju si svoje zalozne pravo ale pri zivotnom poisteni... 8-(
Odpovedať
@chrobak7 mas to pomylene, vinkulacia je praveze o tom, ze ty ju nemozes len tak svojvolne zrusit. To uz by si rovno mohol ist "hrdinsky" na kataster, nech ti vymazu zalozne pravo banky.
Odpovedať
@fega Nejakú zábezpeku vyžadujú. Tento úver nie je krytý nehnuteľnosťou, preto požadovalikrytie aspoň vinkuláciou živ. poistenia. Trochu je to taký podraz, lebo všade prezentujú, že úver do 45.000 si môže klient zobrať bez založenia nehnuteľnosťou. Ale nikde nenapíšu, že vyžadujú vinkuláciu živ. poistenia. To človek zistí až pred podpisom úverovej zmluvy. Buď vinkuluje existujúcu, alebo si musí uzatvoriť novú živ. poistku. Našťastie ja mám kap živ. poistenie ešte z roku 2000, takže stačilo ho len vinkulovať. Tam platím poistné ročne tak či tak.
Odpovedať
@jblaze A kolko si mal tu poistku na stavebnom ked si ju zrusil.A kolko si ju splacal.Lebo ja mam tiez uver zo stavebka a platim uz 1 rok a neviem ci my ju zrusia aj teras ked o to poziadam.Diky.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 aha, vidis tak to ma nenapadlo... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan Zrušiť by som mohol. Akurát výplata odkupnej hodnoty by išla nie mne, ale stav. sporiteľni. Majiteľom živ. poistenia som stále ja. Ale nemám záujem to rušiť. Mám ju od roku 2000 ešte s garantovanou TÚM 5%, takú je škoda rušiť. A keby sa mi niečo stalo, tak rodina dostane vyplatenú peknú poistnú sumu.
Odpovedať
@jblaze A nevies my poradit ci sa da znizit urok zo stavebneho ked mne pred rokomdali 4 59per.a teraz je 1 59per.ci sa to da alebo uz musimplatit ten urok ktory my dali na zaciatku.Ci si mozem s urokmi hybat tak ako to reklamuju.A ako zistim ci mam uver poisteny.To by malo byt v zmluve nikde zakotvene.Lebo ja by som to tiez najradsej zrusila to poistenie lebo kazdy chce len na nas zarabat.Ale asi to musi byt tak.Diky.
Odpovedať
@popokatepetlk To máš poistenie priamo z banky? Alebo si si robila poistku sama mimo banky? Lebo mne pi 100tis€ na 30 tokov dávali v banke poistku na 5 rokov za 3000€. To bola nehorána suma a tých 0,5% čo by m ito spravilo na úroku mi to za to nestálo. Tak som si uzavrel externe štvrťročne 75€ so znižujúcou sumou poistky od rokov. Stále ma to vyšlo výhodnejšie ako z banky. A poistené to chcem mať aspoň teraz zo začiatku. Ale čo tu čítam tak sa dajú zohnať aj lacnejšie poistenia.
Odpovedať
@kajo873 Cena poistenia - teda poistné, je nepriamo úmerná výlukám a obmedzeniam v poistení. Poistné za akúkoľvek smrť bude vždy najdrahšie. Ak sú výluky, napr. samovražda, prekonaná vážna choroba, smrť pod vplyvom drog, alkoholu, pri zavinenej dopravnej nehode a pod, tak poistné sa znižuje. Ak niekomu ide len o formálne poistenie, aby platil čo najmenej, tak to môže akceptovať. Ak sa ale chce živiteľ rodiny vážne poistiť a zabezpečiť tak pozostalých, aby neprišli o financovanú nehnuteľnosť v prípade jeho smrti, tak je lepšie priplatiť si.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 neda sa,,isiel som s tym istym a teta namna s usmevom, vas urok je na celu dobu splacania ze to mam super tiez presne 4.5 % , tka som prefinancoval hypoteku vyplatil stavebne a este som dostal aj hotovost
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 platil som to 4 a pol roka,,a bolo to 5 eur mesacne,
Odpovedať
@jblaze Ved aj mna nahovara banka slovenska sporitelna ze my daju uver a tych zvisnych teda co dlzim stavebku te za mna vyplatia a miest 30000e my daju 22000e ale ja im zaplatim teda tych spominanych 30000e.Tak neviem ci mam na to pristupit alebo platit uver aj stavebku a druhy slovenskej.A ty si si ju ako prefinancoval.A to si kolko bral ked si platil 4 a polroka po 5 e mesacne.Lebo ja mam 11000e a tiez na 4a pol roka ale platim 178e mesacne.Ja by im to aj vyplatila s tej druhej pozicky co chcem len neviem ci som im uz urok neviplatila a teras im platim uz iba co my pozicali.Ale ktosi my spominal ze v stavebku od zaciatku platis aj urok aj dlznu ciastku.Teda pol na pol.Nrviem ci som to dobre napisala a ci tomu rozumies a vies my poradit ako mam spravit.Za radu ti dakujem.Pekny vecer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?