Koľko je maximálny príjem pre získanie hypotéky pre mladých?

Profilova fotka
Ahojte, pocula som, ze prijem manzelov sa posudzuje za minuly rok. Minuly rok som zacala pracovat az od 15.9. a dovtedy som poberala len rodicovsk.prispevok. Pocita sa to v hrubom alebo v cistom? Aky prijem by sme s manzelom dokopy museli vykazat za minuly rok, aby sme mali tento mesiac narok na mladomanzelsku hypoteku - orientujete sa v tom niekto? Prip. viete poradit nejaku kalkulacku? Dakujem za info
Odpovedať
myslim, ze tam sa pocita priemerny mesacny plat za posledny rok. a ak sa nemylim, tak prijem na osobu musi byt menej ako cca 1200 eur mesacne. Je to v hrubom myslim. Cize tebe zrataju prijem od 15.9.2013 do 31.12.2013, podelia 2.5 a maju priemerny mesacny prijem. Cize ak mate s manzelom spolu priemerny prijem 2400 eur a viac, uz sa tam asi nezmestite. Ale mozno ma nejaky odbornik opravi.
Odpovedať
@tereza0442 : Ahoj, takze len copy paste z netu :) : Hranica príjmu sa mení každý štvrťrok. Zmena súvisí s rastom priemernej mzdy v národnom hospodárstve. Štatistický úrad zverejnil, že v poslednom štvrťroku minulého roku dosiahla 887 eur. Od nej sa odvíja aj horná hranica príjmu pre žiadateľov o zvýhodnenú hypotéku pre mladých. Tá je vo výške 1,3-násobku priemernej mesačnej mzdy. Aktualne sa zvyšuje strop príjmu na jej priznanie zo súčasných 1 043,90 eura na 1 153,10 eura (v hrubom). Ak žiada o nižšiu hypotéku dvojica, hranica je dvojnásobkom, teda 2 306,20 eura. Nová suma platí od aprila do konca júna. Úrokovú dotáciu možno získať na sumu do 50-tisíc eur a zároveň maximálne na 70 percent z hodnoty založenej nehnuteľnosti. To by malo byt vsetko
Odpovedať
Dobrý deň, hypotekárny úver so štátnym príspevkom je určený pre mladých ľudí vo veku od 18 do 35 rokov. V prípade dvoch žiadateľov je príjmová hranica stanovená na sumu 2 306,20 € od 1.4.2014. Je to priemerný hrubý mesačný príjem za minulý kalendárny rok. Rodičovský príspevok sa tam nepočíta. Odporúčame Vám osloviť hypotekárneho brokera, ktorý rieši hypotéky každý deň, vo všetkých bankách.
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian Kopírovať informácie z internetu sa neoplatí, nakoľko nie vždy na ňom nájdete presné a hlavne aktuálne informácie. Hypotékou so štátnym príspevkom pre mladých je možné financovať tuzemskú nehnuteľnosť určenú na celoročné bývanie až do výšky 100% z jej hodnoty. Samozrejme, nie všetky hypotekárne banky majú hypotéku pre mladých takto nastavenú. Navyše záleží, kde sa predmetná nehnuteľnosť nachádza a takisto na bonite žiadateľov. DÔLEŽITÉ. Niektoré hypotekárne banky akceptujú ručiteľov, ktorí podmienky príjmu a veku na získanie štátneho príspevku pre mladých nespĺňajú. Takto sa k hypotéke pre mladých dostane oveľa viac mladých ľudí, ktorí spĺňajú podmienky pre ŠPM, ale ich príjem na kúpu nehnuteľnosti je nedostatočný. Prijem ručiteľov ( partnerov, súrodencov, rodičov, atď.) im pomôže. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?