Kedy banka žiada doklad o zaplatení dane od SZČO?

Dobry den. Ospravedlnujem sa, ak je podobna tema uz zalozena, ale nepodarilo sa mi nic relevantne zatial najst :-( Moja situacia: v januari idem podavat danove priznanie, sucasne idem ziadat o hypoteku. Obavam sa vsak toho, ze danove priznanie podam, zaplatim dost vysoku dan a napriek tomu hypoteku nedostanem. Zaujimalo by ma teda, ci banka VOPRED pozaduje doklad o zaplateni dane k tomu, aby vobec mohla do svojej centraly odoslat poziadavku na schvalenie.. Alebo im iba staci napisat do ziadosti cisty prijem a ak dojde ku schvaleniu hypoteky, az POTOM budu odo mna pozadovat doklad o zaplateni dane. Dakujem.
Odpovedať
Ja som zivnostnik a na zaciatku roka som mal rovnaku dilemu ako ty. Prisiel som do banky povedal som im kolko chcem..ake ma manzelka prijmy a podobne info. Povadali, ze tolko a tolko by som mal mat. A danove som si podla toho nastavil (mam jednoduche uctovnictvo). Zaplatil som dan a s papierom som siel do banky.... A konkretne na tvoju otazku "Zaujimalo by ma teda, ci banka VOPRED pozaduje doklad o zaplateni dane k tomu, aby vobec mohla do svojej centraly odoslat poziadavku na schvaleni" ANO pozaduju potvrdeny papier z danoveho (kolok 1,50 €) uz ku ziadosti. Tod moje skusenosti, ale za opytanie v banke nic nedas.
Odpovedať
Do 31.3.2010 môžte dokladovať príjem daňovým priznaním za rok 2008, potom už musíte dokladovať príjem daňovým priznaním za rok 2009. Môžte síce aj využiť obštrukciu - dáte normálne daňové priznanie, zaplatíte daň, potom urobíte opravné daňové priznanie, ale to sa Vám nemusí vyplatiť - v prípade nesplácania úveru to môže banka považovať za úverový podvod. Samozrejme, bolo by dobré optimalizovať príjem pre potreby hypotekárneho úveru. V prípade potreby IP.
Odpovedať
michal, chcela by som sa opytat ake si si spravil danove priznanie, kolko do plusu? a dan sa plati len raz rocne? Potom o rok nato, moze zivnostnik opat mat danove priznanie nulove? a je tam kde bol? Nic o tom neviem, tak pokial sa ti zdaju moje otazky z cesty, tak je to kvoli tomu ;-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mojich zistovaní, na 33.000 eur, musíš mať 1100 eur čistý príjem.Ak si živnostník, ten príjem musí už byť po zdanení.Ďalšie roky banku už nezaujímajú, majú Tvoju založenú nehnuteľnosť.
Odpovedať
admi, ak si sama, na 33.000 eur úver so splatnosťou 30 rokov ti stačí príjem 500 eur.
Odpovedať
fin má pravdu, výška príjmu je od počtu osôb v domácnosti-rodine, či je človek slobodný, či má manžela, prípadne deti- na každého člena sa odráta určitá suma z čistého príjmu a zvyšok príjmu sa použije na splátky
Odpovedať
no pozicku by sme chceli zo SFRB spolu s manzelom. tam je, ze prijmy nesmu presiahnut nejak 1 100 eur. Cize ak by som mala ja 500 v cistom, tak manzelovi by stacilo si spravit danove na nejakych 300-500 v cistom a mali by nam schvalit, ze?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?