Kde zobrať peniaze na dom?

Dobrý deň. Chceme si kúpiť s priateľom dom,keďže zarábame málo na ,,papieri,, ponúkli nám max.do výšky 60.000eur avšak max.do 70-80%hodnoty nehnutelnosti. Nemáme čím ručiť,ani nemáme rodičov,ktorý nám niečo nasporili... Preto sa pýtam: kde mám zobrať zvyšných20-30%??? Z čoho prerobiť a zariadiť? A ako zistiť aspoň približnú hodnotu nehnutelnosti, aby som neplatila znalcovi skor ako budem mať istotu,že mi eura budú stačiť???:-/ :-|
Odpovedať
ak ti mozem poradit tak na http://riesimebyvanie.sk/?ocenenie-ne... je taky priblizny odhad. napises ze predavas dom (ktory ale chces kupit) a popises co najdetailnejsie nehnutelnost. No a oni ti poslu nejake cenove rozmedzie ze v akych cenach by sa asi mohol hybat. Zvysnych 20-30% bude cez stavebne alebo nejaky iny uver. Neviem kde a ako pracujete ale mozno by sa dalo dohodnut v jednej praci nech vam daju vyssi prijem na papier.
Odpovedať
:-D ďakujem veľmi pekne! Hneď sa idem na to pozrieť...
Odpovedať
drzim palce hadam pomoze .. mne ocenili vcelku realne nehnutelnost aj ked mierne pod cenu kedze som nespomenul ze mam aj garaz a podobne .. preto v tom popise treba co najviac detailov uviest.
Odpovedať
Môže sa stať,že príklad: dom bude stáť 50tis.a znalec ho ohodnotí len na 40tis.? A z toho nám budú počítať hypo? :-|
Odpovedať
@ingridch keby len to. Banka ma vlastne tabulky, takze ten znalecky od znalca ti moze este troska okresat. Byt to nemusi, ale stava sa a dost casto :(
Odpovedať
@ingridch ano, hypo sa pocita z ceny v znaleckom posudku. ale ... znalecky posudok ktory vam spravi znalec ide najprv este v banke na prehodnotenie kde sa moze stat ze z tej ceny este cosi zrazia. dalej sa banka pozera na to aky mate plat, rodinny stav, pocet deti, aku mate pracu, ako dlho v nej pracujete, vek ...... molion veci. a do poslednej chvilky neviete aku sumu vam vlastne pozicaju / aspon moja skusenost /. a ak nema dana nehnutelnost potrebnu hodnotu a vy potrebujete viac penazi tak sa to riesi spotrebnym uverom alebo inymi produktami banky. pribliznu hodnotu by vam znalec povedal - mozno za daky poplatok. ale bude vam nanic, kedze konecna hodnota nehnutelnosti sa stanovi az v banke na zaklade znaleckeho. tiez som to tak riesil - najpr znalec povedal cenu, vsetko malo byt ok a potom prislo prekvapenie. dam vam moj pripad: kupna cena - 20 000€ znalecky - 20500€ som sam, bezdetny, pracujem 3 roky v tej istej firme na dobu neurcitu. na vyplatnej paske min. mzda, banka mi bola ochotna poskytnut az 24000€ /do 90% z nehnutelnosti/ - zalezalo na cene nehnutelnosti - vid vyssie. nakoniec mi poskytli 17500€ co je 85% z nehnutelnosti.z toho 70% je hypotekarny uver zvysok je spotrebny uver. zvysok do kupnej ceny som si doplatil z nasetrenych - mal som co robit kedze mi na poslednu chvilu banka dala len 17500€ - este 5 dni pred podpisom uverovej zmluvy nemal byt problem dostat 18200€ - cize pre mna s mojou vyplatou dost pruser. a to nevravim ze este idem prerabat lebo sa v tom neda byvat. takze treba mat vazne bud dooobry plat alebo treba mat nasetrene na taketo nepredvidatelne rozhodnutia inych.
Odpovedať
No díky moc... Áno a že Slovensko vymiera! Veď sa ani nečudujem... 90%ludí zarába papierovo minimálku... A šetriť? Ako nech mi nejaký super poslanec povie z čoho... Celý mesiac na rožkoch a znberem hypo+spotrebák a nedaj bože otehotniem a budeme mať na obed ,,OBZERANCE S MAKOM,, Ach jaj - len som sa rozčúlila! :-( ale treba trochu optimizmu a snáď to nejak výde!
Odpovedať
@ingridch a co tak sa poobzerat po dakom byte? ja som chcel tiez stavat, potom kupovat dom a rekonstruovat a skoncil som v byte - niesom z toho nadseny, ale bola to nakoniec jedina realna moznost ako sa osamostatnit a nejak zacat. planujem ho co najrychlejsie splatit, potom zalozit stavebko, nieco nasetrit a zacat stavat.
Odpovedať
@ingridch Treba si uvedomit, ze pokial budes brat hypo plus spotrebak, budes mat uplne inu urokovu sadzbu, kedze spotrebaky sa pohybuju v urokoch o dost inde :(
Odpovedať
Ďakujem vám za vaše názory,postrehy a rady. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nam napriklad ponukli pri kupe domu na Hypo zalozit aj nas 4-izbovy byt v pripade, ze by nam neposkytli taku sumu, aku potrebujeme,lenze to sa mi nezda ako najlepsi napad, ked by nam malo chybat 5 - 10.tis eur, mozno radsej tiez zvazim nejaky spotrebak..zatial ale este nemame presnu vysku hypo schvalenu, mozno to nakoniec nebude ani potrebne nanika,nevies nahodou, ako sa percenta pri spotrebnom uvere pohybuju?..Popozeram aj na nete.. Dakujem..
Odpovedať
Ahojte, tak som sa prišla pochvalit... Hypoteka vybavena, ;-) bolo treba pevne nervy ale inak to nebolo nakoniec az take zlozite... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ingridch Teraz aspon Vies,pre co musis dlho zit! 8-)
Odpovedať
@ingridch no a vyslo vam to vsetko alebo este stale riesite tych zvysnych 20%?
Odpovedať
nakoniec nam to vyslo vsetko a zostalo aj na prerabku...:-))))
Odpovedať
@ingridch 8-) super! drzim palce pri prerake a prajem prijemne byvanie!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?