Kde mi dajú úver bez založenia nehnuteľnosti ?

Ahojte. Poraďte kde mi dajú najvýhodnejší úver bez založenia nehnuteľnosti? Máme nehnuteľnosť , ale je tam vecné bremeno doživotného užívania a to sa zložiť nedá. Potrebovali, by sme aspoň 15000Eur. Dá niektorá banka aj viac? Potrebujeme to na základy a 1m múrov. Pozemok máme, hodnota pozemku je 13000Eur .Potom by sme dali stavbu ohodnotiť , založime ju a vzali by sme hypotéku s ktorou starý úver vyplatíme + dokončíme hrubú stavbu. Neskôr predáme dom s bremenoma a dokončíme stavbu / tá osoba ktorá tam má dožiť je vážne chorá a je v ústave, tak že tam nebýva/ .Čo by bolo lepšie medziúver z PSS, alebo bezúčelový úver?. Alebo poradte ako postupovať. Ďakujem pekne.
Odpovedať
Stavebne sporenie mas? Skus cez PSS. Ak nerucis nehnutelnostou, vyzaduju rucitela.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme brali z CSOB stavebny uver 15 000 €, ÚS 8,9%, splatnost 10 rokov. Viem, ziadna sláva, ale plán máme presne taký istý- postavit za to platnu, obvodové múry a potom vsetko prefinancovat hypotekárnym úverom. V CSOB sme klienti, uver sme mali predschvaleny bez dokladovania prijmu.
Odpovedať
Profilova fotka
Na pošte do 15000€ bez založenia protihodnoty ,dokladovanie len pravidelná mzda úrok od 8%.
Odpovedať
@mimiketi jediná možnosť je úver z niektorých z troch stavebných sporiteľní - pokiaľ máš stavebné sporenie a nárok na stavebný úver, tak do výšky až cca 40.000 eur, ak stavebné sporenie nemáš, resp. máš, ale nemáš nárok na stavebný úver, t.j. dostaneš len medziúver, potom max do výšky cca 25.000 eur. Určite by som nešiel cestou spotrebných úverov, dostala b si cca 2násobnú sadzbu oproti medziúveru.
Odpovedať
U stavebneho sporenia mozes zalozit aj pozemok a potom buducu stavbu, tak, ako si to popisala. Prostriedky uvolnuju postupne.
Odpovedať
Profilova fotka
Postova banka, ja som bral vlani sice len 6000euro bolo to rychle vybavenie nukali aj viac pred mesiacom som ho bez udaniadovodu atd vyplatil koli hypoteke aby som nebol v uverovom registre hypo sme brali v tatre ale tam uz je zalozenie to ti nepomoze, skus postovu, aj ked som ho vyplatil predcastne do 24hodin som mal potvrdenku o splateni uveru a aj zrusny ucet,
Odpovedať
Ahoj, nemusis zakladat nehnutelnost kde je vecne bremeno. Mozes zobrat hypo na postupne cerpanie uveru. Napr. potrebujes na stavbu 50 000eur. Zalozis pozemok, ktory hovoris, ze mas a banka ti poskytne protihodnotu za pozemok. To je prva tranza, povedzme poslu ti 10 000eur. Tieto peniaze preinvestujes, posles do banky foto co sa za tie peniaze postavilo a ked bude vsetko OK, nasledne poslu dalsie. Takto pokracovat az do celkoveho vycerpania uveru. Samozrejme buducu nehnutelnost zalozis v prospech banky na katastry, ale neskor dom s bremenom ak to uz bude mozne predas a uver jednorazovo vyplatis. Hypo uroky teraz cca 2az3 % a ine uvery az 8%.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus Slsp. Tam uver mozes dokladovat do roka. Neviem vsak ako to je zo zalozenim nehnutelnosto. Nemate moznost zalozit rodicovsky dom? Taktiez existuje postupny uver Neviem presny nazov Vraj s tym je problem len pri drevostavbach Ak idete murovany nemal by byt problem. No zase nebol som v takej situacii tak neviem ako je to zo zaloznym pravom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?