Je to dobrá ponuka od VÚB?

Prosim poradte, je to dobra ponuka ak mi VUB dala sadzbu 5,24, so SPPM 2,24, fix 5 rokov? Ine banky mi dali lepsiu ponuku, aj 1,79 ale nemaju cerpanie bez dokladovania blockov. Rozmyslame aj na SFRB, ale ta suma 38250 nam nestaci. Bojim sa ze po 5.rokov mi dalsich 20 budu uz len zvysovat, kedze Euribor je teraz na minime. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Asi isli uroky hore, lebo sme brali minuly rok z VUB a dostali sme 4,69 na 5 rocny fix... Samozrejme prvych 5 rokov aj SPPM, ale to sa moze kazdy rok zmenit, popripadne celkom zrusit...
Odpovedať
no ked mas narok na statny prispevok pre mladych, tak nezarabate asi moc dobre. Tam su dost prispe podmienky a ziskaju ich ludia, len ktori maju nizsie mzdy, a kedze ich mate nizsie, nemate narok na lepsi urok. Pokial je clovek bonitnejsi, ma tendenciu dostat nizsi urok ako uvadzate.
Odpovedať
ja by som bral skôr vub - ak sa pozriem na podmienky iných bánk, tak z pohľadu dokladovania použitia finančných prostriedkov úveru je VUB super
Odpovedať
alekri - od kial máš info, že Euribor je teraz na minime, každým týždňom má stúpajúcu tendenciu. Čo sa týka bánk viem o Tatra banke ak ti výde úroková sadzba 3,75 ako teraz rekamujú - 3% a vyjde ti 0,75% ale predpokladam, ze taka mala uroková sadzba by ti nevišla kedže sa príjmom kvalifikuješ na ŠPM, no a čo sa týka bločkov tak im stačí CD s fotkami
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Zdravim vas, len sa chcem podelit o nasu skusenost s VUB a hypotekou na dom a s tym, ze sme velmi sklamani z toho ako sa hypo riesi, ak nie ste do 30 km od BA. Analogicky: Nasli sme si nehnutelnost, dohodli sa predbezne s predavajucimi na cene, isli do VUB a spravili si zoznam papierov, ktore od nas potrebuju a nechali si posudit svoju bonitu a VUB nam vydala hypocertifikat s tym, ze pozadovanu vysku uveru nemaju problem nam dat. Podotykam, ze sme klienti VUB uz 13 rokov. Dostali sme podmienky 4,65% + SPPM + zlavu 0,7% ako vernostny bonus, lebo to nie je prvy uver z VUB. Takze na zaklade toho sme spravili kupno-predajnu zmluvu, nasli si seriozneho, bankami uznavaneho znalca a nechali spravit znalecky posudok na dom, ktory sme chceli kupit. Vsetko sme nacas dali do banky a o 3 dni dostali odpoved, ze interny znalec posudil, ze nehnutelnost je nadhodnotena, ze nehnutelnost na vychode Slovenska tolko nemoze stat a znizil cenu nasho posudku o 22 000 EUR. To bol prvy sok. Cize hoci sme bonitny, nedostaneme to co sme chceli, lebo VUB ma svoje pravidla a mimo BA nemozeme pocitat s tym, ze poskytnu viac ako 80% financovanie, ak, tak len na vynimku. Cize, sice sme bonitny klient, sice sme vsetko dolozili ako sme mali, nebude z toho celeho nic, lebo spotrebny uver na dofinancovanie rozdielu, ktoru sposobilo ponizenie posudku nemienime akceptovat. Cize Slovensko sa konci za tabulkou Bratislava a na vychode republiky nemozete mat dom, ktory ma hodnotu 180 000 EUR, lebo medved. Podotykam, ze dom je 2-rocna novostavba, v novej lokalite do 5km od krajskeho mesta s dostupnostou vlakom, MHD, kompletnou vybavenostou a bez problemov so zosuvmi a povodnami. Ale Bohuzial, ako nam bolo povedane, keby to bolo do 30km od BA, problem nie je, ale preto, ze je to vychod republiky (konkretne Presov) mozeme zabudnut. Ked sme sa pytali preco a ci mozeme vidiet pre porovnanie posudok VUB (ktory sa robi od stola s tym, ze sa posudzuje posudok, ktory na vlastne naklady dodate vy osobne), tak ze nie !!! A ze banka ma na to pravo... to je sice pravda, ale je to skryta diskriminacia cloveka na zaklade lokality ako vysita. Takze je jedno, ze ste VIP klient banky, ze mate perfektnu bonitu, ze si najdete dobru nehnutelnost a dobreho (vsetkymi bankami akceptovaneho) stavebneho znalca... pokial nie je nehnutelnost v okolo BA, mate smolu.
Odpovedať
@mima4 my mame aj SPPM aj sme dostali najnizsi ponukany urok. TB-reklamovanych 3,75%
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
VUB diskriminuje aj klientov ako takych - o novych sa priam biju vyhodnymi ponukami, starym zvysuju urokovu sadzbu. Mne konkretne v r- 2007 navysili o takmer 20% urok na Eurohypoteke, tento rok o 17% a toto sa ani neunuvali oznamit!!!Zistilo som to az ked si vyssiu splatku zinkasovali z uctu!!! Ako novemu potencionalnemu klientovi mi teraz vsak ponukali o 17% vyhodnejsiu urokovo sadzbu !!! A to som klientom desiatky rokov, so železnou platobnou disciplinou!!! Ked som ziadal o predcasne splatenie uveru bez sankcii na výrocie fiksacie, ani nereagovali a v "tichosti" nechali uplynut čas, dokedy je to aktualne splatit... A toto vsetko bez vysvetlenia, nieto este, zeby sa slovičkom ospravedlnili... Toto je VUB, a.s. Banka roka ...a neviem co este... V buducnosti sa im vyhnem širokym oblukom neserioznym CHAMTIVCOM.
Odpovedať
no, mne ako staremu klientovi teraz VUB ponukla źvysenie uroku 4,64 na 5,19. Skoro som umrela, ked mi financny poradca doniesol ponuky na refinancovanie uvedenej hypoteky branim noveho uveru vo VUB so sadzbou, 4,35 s argumentom, ze pre novych su ine sadzby. no na odpadnutie, s prepacenim cim poctivejsi a bezproblemovejsi ste, tak vam budu s kludnym svedomim zvysovat, jak sa im chce. Ale som podavala reklamaciu, nakolko neviem, ako si analyzuju stav vzdycky k ukonceniu fixacie, lebo sa ma nepytali absolutne na nic, ze mam vsetko ostatne uz splatene, ze mam dvojnasobny plat a pod. ako ked sme brali hypo. Proste to nejaky clovek pribuchava marzu do compu, ako sa mu chce a to je cela pointa prehodnocovania urokovej sadźby. S prepacenim sa dovolim vyjadrit, ze bankovy sektor na Slovensku je jedna legalna uzera.
Odpovedať
My sme si brali od VUB asi pred pol rokom sme klientami tatrabanky - a tá nám ponúkla o 30%výšší urok ako VUB tým leen chcem povedať že ak ste klientom hociakej banky je tuším lepšie ist do inej banky a to s tou BA suhlasím ja som zo Senca vraj keby sme už za sencom nedostaneme - a to sme zakladali staru chalupu a odhad bol cca 100000€ akceptovali to - som sa divil ale tak nám to vyšlo inak bez príspevku pre mladých na 5r.fix mame urok 3,89% čo sa myslim da... :D
Odpovedať
Profilova fotka
mi sme teraz prefinancovali stare hypotek dostali sme 4,77 % v CSOB a bez dokladovania bločkou len s čestným vyhlasením :-) :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?