Je tento postup v banke bežný?

Máme hypotéku v banke na rodinný dom. Dávali sme žiadosť o predčasné splatenie tejto hypotéky s tým, že túto vyplatíme a zoberieme si vyššiu hypo o 15.000 EUR. Banke sme doložili aktuálne fotky. Dnes nám však volali z banky, že chcú ešte ďalšiu fotodokumentáciu s tým, že príde ich znalec a nafotí aktuálny stav domu. Je takýto postup bežný? Ďakujem.
Odpovedať
Neviem ci to to pomoze ale...ked som si v 2014 brala hypoteku na byt v BA tak banka poslala svojho znalca a ked som tento rok potrebovala nieco dofinancovavat zakladala som ako keby zase byt lebo stupla hodnota a zase bol znalec ktoreho ma overeneho aj banka. Ak st eteda vy dali vase fotky nie je prekvapujuce ze banka ich chce aj od svoho zdroja :)
Odpovedať
Bežné je, že si banka preverí zakladanú nehnuteľnosť. A to akýmkoľvek spôsobom. Keďže znalecký posudok bol daný iba pri pôvodnom čerpaní úveru a teraz ste doložili iba nejaké fotky, banka nevie, či tie fotky sú toho domu, ktorý je založený. Samotné fotky nie sú pre banku dôveryhodné. Preto si stav domu potrebuje niekým, komu dôveruje, overiť. A je s tým nejaký problém, že má prísť znalec?
Odpovedať
Uplne bezne. Robi to TB, ked sme refinancovali uver po par rokoch, tiez ked sme mali znalecky posudok na dom od akceptovaneho znalca, dobehli spravit svoje fotky. Uver bol v obidvoch pripadoch schvaleny bez problemu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirana postup je úplne bežný a môže sa to stať v ktorejkoľvek banke. Dokonca ak by ste neriešili navyšovanie hypotéky, ale máte hypotéku aj niekoľko rokov existujúcu, tak kedykoľvek počas existencie hypotéky môžete byť oslovená bankou, že si námatkovo pošle svojho znalca na kontrolu nehnuteľnosti - toto majú banky uvedené vo svojich obchodných podmienkach. Banka si chráni svoj záloh, zabezpečenie úveru a má právo si kedykoľvek skontrolovať stav daného zálohu. Takže áno, postup banky je v poriadku.
Odpovedať
@andreah25 dakujem.Nevedela som, ze takyto postup existuje.Uz je to doriesene...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@simona353 reklama jak oči
Odpovedať
Profilova fotka
@micjak presne tak. Už zas tu spamuje. Jednoducho nahlásiť. ;-)
Odpovedať
@simona353 este nam porozpravaj o tom uroku 3,65% p.a. a ake su podmienky..... ja mam rad FIO banku, bezne veci zadarmo, frikulina za srdce nechyti, ale konzerva nemusi studovat komplikovany cennik. Platby chodia rychlo, niesu pozdrzane 1-2 dni, nikto ma z banky neotravuje pridrbanymi akciami na uvery, nikto mi svojvolne neaktivuje povolene precerpanie na ucte, netlaci ma do kreditnej karty. Tak ako to robili v Tatrabanke....
Odpovedať
@rapidek Fio je dobra ze aj do CZ mas hned platby a zdarma ... stale ked potrebujem do CZ poslat prachy, pisem kamosovi a ide to cez neho, ja nemam Fio, mam uniCredit a tiez uplne vsetko zdarma 8-)
Odpovedať
@simona353 a nedas si pokoj. Zas ta nahlasujem. Ja sice chapem, ze kazda koruna sa zide, aj to mi je jasne, ze vsetko pribuzenstvo, susedia aj znami ta uz zdaleka obchadzaju, lebo sa im zacnes vtierat v zaujme navysenia svojich bonusových bodov, ale nepocitaj s tym, ze vsetci su blbi jak bedna gitu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?