Je možné čerpať štátny príspevok dva krát?

Profilova fotka
ahojte, na hypotéku na byt sme čerpali štátny príspevok...už ubehlo 5 rokov, hypotéku sme prefinancovali do inej banky a aktuálne ideme brať druhú hypotéku na stavbu domu (pozemok máme) cca. 30 000 eur...je možné znova požiadať o štátny príspevok?
Odpovedať
Profilova fotka
ano
Odpovedať
je to možné, i keď neobvyklé - zákon to totiž nezakazuje, aj keď osobne by som nešiel to riešiť do banky, kde už bola prvá hypotéka :-D
Odpovedať
Dobrý deň, áno, nie je to obmedzené koľko krát budete mať príspevok, ak spĺňate podmienky: vek a príjem. Môžete mať priznaný ŠPM len jeden, nie dva súčasne, tzn. ukončením pôvodnej úverovej zmluvy (vyplatením pôvodného úveru) nárok na pôvodný príspevok automaticky zaniká a môžete požiadať o nový.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to možné a pomerne bežné, klienti kúpia byt a po 5 rokoch idú stavať dom a opäť žiadajú o štátny príspevok, štát zakazuje príspevok čerpať 2x súčasne, čo nie je váš prípad, takže len do toho. Momentálne sa už viete dostať aj pri úveroch so ŠPM na veľmi nízke sadzby, reálne až na 0,05%, pozor však na to že nie vždy je 3% - ŠPM 3% nulový úrok. Linda Lalinská Smart Brokers
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
A ak by som chcela skor vyplatit hypoteku ako mi skonci statny príspevok, tak príspevok v plnej vyske musim vratit?
Odpovedať
pokial viem, tak nic vracat nemusis, ale ak by si tuto hypoteku vyplacala inou hypotekou, tak ten prispevok nedostanes..., musela by si uver vyplatit z vlastnych zdrojov a potom ziadat novu hypo (myslim, ze takto to nedavno povedali sestre, ale snad to niekto este potvrdi/vyvrati)
Odpovedať
Profilova fotka
@wawrita ak vyplatíte hypotéku po 4 rokoch po uplatnení ŠPM, príspevok vracať nemusíte:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?