Info o hypoteke

Ahojte je tu niekto kto sa vyzna v hypotekach,? Chcem sa opytat ako to bude od 1.juna (tusim ze vtedy) kedy sa sprisnia kriteria na hypoteku. Je to nafuknuta bublina alebo realne bude tazke ziskat hypoteku, ak sme dvaja a spolu mame prijem cca 1400e v cistom. Je mozne ze ceny nehnutelnosti budu klesat ? Dakujem krasne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dianka111 to je taky problem behnut do banky a spytat sa ich? 1400e na dve osoby je pomerne dost malo informacii na urcenie, ci vam daju hypoteku aku si predstavujete. V kazdom pripade by som sa velmi nespoliehala na to, ze mi banka bude ochotna prefinancovat 100% ceny nehnutelnosti. Treba mat nejake vlastne fin. prostriedky. Nuz a ceny nehnutelnosti klesat rozhodne nebudu, tomu neverim. Mozno lokalne, ak sa niekde zhorsia podmienky na byvane, tak tam ceny klesnu, lebo to nikto nebude chciet. Ale globalne takmer urcite nie.
Odpovedať
Ano chystam sa aj do banky, ale chcem vediet zopar informacii aj predtym ako tam pojdem... ale dakujem za nazor :-)
Odpovedať
Podla mna sa moc nezmeni. Urcite percento ludi ju nedostane ale bude to len pre ich dobro.
Odpovedať
Profilova fotka
Od 1. Jula dostanete hypotéku podľa vzorca váš mesačný príjem x12 teda za rok a to x 8 teda za 8 rokov Výšku hypoteky získate za 8 násobok vášho ročného príjmu Ak už máte uver kreditky a pod sa to z tej sumy ešte odráta Takže pri príjme 1400 eur ak nie ste ešte inde nijak zadlžený budete mať nárok na 134 400 eur Samozrejme ak mate nehnutelnosť ktorou môžete ručiť To je maximalna výška ktorú pri vašom príjme banka povolí
Odpovedať
Profilova fotka
http://banky.sk/od-jula-2018-budu-hyp...
Odpovedať
hmm zaujímavé, ale osobne si myslím, že sa toho až tak moce nezmení. len z toho robia haló, aby nalákali rýchlo ľudí, ktorí sa len rozhodujú, či si hypo vezmú alebo nie
Odpovedať
Pripadne im natlacia spotrebak na chybajucu sumu :-D
Odpovedať
@dgerzo alebo tak :-D :-D
Odpovedať
Ahoj, s priateľom riešime práve to isté. Náš čistý príjem dokopy je o stovku vyšší ako váš, boli sme za hypotekárnym poradcom a dohodli sme sa, že nám dá pár ponúk, zajtra by sme mali ísť za ním, takže sme zvedaví. Hovoril nám, že od 1.7 to bude ťažšie kvôli tým sprísneným podmienkam a hypotéku nedostane každý, ale nechcem sa zase nechať dotlačiť do hocičoho len aby sme si rýchlo kúpili nejaký byt. Veľa záleží aj od vašich výdavkov. Nám povedal, že máme dobré príjmy - nemáme žiadne úvery, kreditné karty, deti, sme mladí a máme obaja stabilný príjem, čiže toto je tiež dosť podstatné. Čo sa týka ceny bytov, dosť pochybujem, že budú klesať. My hľadáme 3-izbový byt v Košiciach a je to dosť náročné. Mám pocit, že taká slušná polovica je nesmierne precenená, ale čo už. Je také obdobie a inak to asi nebude.
Odpovedať
Dakujem pekne za vase nazory :-)
Odpovedať
Presne toto iste sa riesilo aj pred rokom, ked som bral hypoteku ja. Kedze som intenzivnejsie sledoval dianie okolo hypotek bolo vtedy taktiez velke halo okolo sprisnenia podmienok a o tom ze hypoteku nedostane kazdy. Ak sa vtedy sprisnili podmienky ze ju nedostal "kazdy" ako to ze je teraz opat sprisnovanie podmienok so sloganom "nedostane ju kazdy"? :D Inak taktiez mam pocit ze ludi strasia aby co najrychlejsie sli do hypoteky a potom umelo skresavaju hodnotu v znaleckom aby cloveka nutili brat spotrebny uver.
Odpovedať
@andrea3107 my tiez akurat cakame na schvalenie o hypo.dali sme si minuly piatok ziadost o novu hypo co mame v tej istej banke.ohodnotenie bankou prebehlo velmi rychlo 3 dni a toto cakanie je neskutocne dlhe este sme tolko veru necakali.mne brala napr.do ziadosti aj rodicak s pridavkami chodia mi na ucet.skoda ze som este nestretla banku co by brala aj cesky rodicak tam mi chodi este dalsia 100vka. A tiez si myslim ze aj ked budu prisnejsie posudzovat tak tak isto aj platy rastu.u nas je tiez kolo 1500eur prijem ale 4 deti ale nemame sto tisic hypo iba v uvodzovkach 70000eur a v banke v pohode ked to ratala.snad uz v pondelok budeme vediet.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@emilia25 Držím palce, my sme poradcovi povedali, že chceme 120000€, takže som zvedavá, čo nám povie, ak by to aj bolo max. 100000, boli by sme spokojní. Tiež mám inak ten pocit, že teraz len robia také bu bu bu. Skúsim sa ešte na to opýtať nášho poradcu, čo si o tom myslí on aj keď tuším, čo povie.
Odpovedať
@andrea3107 dakujem.no kazdym rokom o tom hovoria a nic este maju kde klesat stale aj dorovnavat postovu potom zas aj postova este znizi.minule som citala ako v cr uz banky zvysuju uroky a potom v dalsom clanku ze im to centralna banka zatrhla tak sa nic nezvysovalo.
Odpovedať
@dgerzo to je dôležitá zmena že ani spotrebak si nebudú môcť zobrať. Do celkovej sumy čo im dajú sa počíta kreditka, spotrebak, úver, prečerpanie, leasing na auto.
Odpovedať
@skpeter len ci to tak bude.ked banky predschvaluju uver na prijem sa nepytaju.clovek len pride podpise zmluvu a peniaze za par sekund na ucte.
Odpovedať
Už keď ste tu začali tu tému tak sa spýtam :) Je možné ak by som chcel práve do toho 1.7 ešte získať hypotéku po starom ale keď nebude dom do 1m bude to reálne aspoň mať nejakú žiadosť aby boli staré podmienky ? Čo si otom myslíte? Stavebné povolenie bude projekty možno aj niečo stať bude len tam sa to musi zapísať na kataster atď veď to poznáte a to nieje na pár dni ale trva to určitý čas...
Odpovedať
@emilia25 predschválený nič neznamená. Odteraz budú musieť pozriet koľko má žiadateľ iných úverov a započítat ich. A rovnako budú musieť dať 90% hodnoty. Žiadne odrb ako doteraz že dofinancuju spotrebakom. Keďže sa obmedzí dopyt predpokladám pokles cien bytov
Odpovedať
@mpfnordy ked bol ten boom s tymi hypo pre mladych tak kazda banka mala svoje terminy dokedy treba ziadost.takto to bude aj teraz.
Odpovedať
@skpeter nechame sa prekvapit.
Odpovedať
@emilia25 oto mi ide či bude reálne podať tu žiadosť napr. 30.6.2018 aj keď napr nebude dom ohodnotený znalcom a vlastne nebudem mať čím ručiť či to takto budú už schvaľovať. Musím sa poinformovať lebo hypo bez toho aby bol dom nad 1m nedajú.
Odpovedať
@mpfnordy tak toto netusim.my sme teraz poslali len fotky domu co sa od posledneho znaleckeho porobilo a banka ho uz nacenila sama.a pri ziadosti boli len udaje o nas o prijme ale aj popis o liste vlastnictva o aky dom sa jedna.takze asi to bez rucenia nepojde.
Odpovedať
@dianka111 Dobrý deň napíšte správu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy csob ma hypo naopak , kde ti ju schvalia na zaklade prijmu a nemusi byt konkretrna nehnutelnost , plati pol roka , takze mozes najst aj po july , a mas ju istu :)
Odpovedať
@jovka Takže schvalia mi ju napr. teraz v júny ale list vlastnictva im dam napr v oktobri tak to vždy bude ok že ho nepotrebujú pri schvaľovaní hej? A až na základe toho LV mi pošlu už potom peniaze. Tak to mám chápať ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy schvalia ti ju , podpises zmluvy , no cerpat zacnes samozrejme az potom ked donesies znalecky a vsetky doklady ktore budu potrebne , respektive po kolaudacii , podla toho aku nehnutelnost budes kupovat , lv nepotrebujes , len zmluvu o predaji ,posudok tusim . aspon u mna to tak bolo . poistis si tieto podmienky a ziskas cas , myslim ze to ma len csob . mozno ma niekto este doplni ..
Odpovedať
@jovka Asi sme sa nepochopili lebo ja idem stavať nie kupovať nehnutelnosť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy aha nepochopili😣 v tomto pripade neviem ci to vedia urobit , mozno nejaky hypo specialista bude vediet.pripadne tam skoc ci sa to da🤔
Odpovedať
To asi ozaj zalezi od samotnej banky a hlavne pri bonite klienta. Pokial ju mas dobru, vedia spravit aj ako take ustupky
Odpovedať
@mpfnordy Osobne veľmi pochybujem ... Minulí rok sme žiadali o takúto hypo na tranže ... Zapísané nemusí byť nič, ale obvodové múry stavby už 1m mať museli. My keď sme žiadali, tak múry stáli celé a bol aj zaliaty venec. Na katastri ešte nebolo evidované nič. Zápis rozostavanej stavby si zabezpečila priamo banka, keď sme jej dodali všetky podklady a geodetické zameranie. Zariadila si to spolu s pripísaním ťarchy za hypo ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?