Hypoúver pre mladých

Profilova fotka
chcem sa opýtať či mám šancu na hypouver pre mladých,mám 19 rokov som slobodná, pracujem na dobu určitu už 4. mesiac , mám aj po skúšobnej dobe a o 3 mesiace mi zmluvu znovu predlžia, Moj prijem je 500 – 600 eur v čistom
Odpovedať
Ahoj, treba obehať banky, ale myslim že požadujú dobu neurčitú :(( Pri tvojom plate si môžeš zobrať tak max 180 € mesačnú splátku a to nebude moc veľká výsledná suma. Radšej nad tym ešte porozmýšlaj. Vyskúšaj si mesačne odkladať aspon 4 mesiace sumu po 200 € a uvidíš či na to máš :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa docitala zevraj moze byt aj na dobu urcitu. nemam skoro ziadne vydavky cize splatka moze byt aj vyssia a suma by bola do 30 000 eur.
Odpovedať
NA dobu urcitu Ti uver podla mna nedaju. Pokial mas prijem 500-600 Eur, mozes ratat so splatkou cca max. 150 Eur, pri posudzovani slobodneho cloveka je to ine ako posudzovanie paru. Pri statnom prispevku to moze byt suma cca 40 000,-.
Odpovedať
Profilova fotka
hypouver pre mladych, myslim ze hej. a tych 500 -600 som povedala tak obrazne plat mám do 800 eur. ale bez tohto: 100 eur su stravne listky, plus ked robis za nadcasy a tak.
Odpovedať
@miska123477 To je jasné, že by si vedela davať z vyplaty aj 400€ na splátku, ale oni majú kalkulačku ktorá vypočíta maximálnu splátku z tvojku prímu. a to bude okolo 180 € ako som písal a možno aj menej... Preto hovorím aby si sa nehrnula do úveru pokiaľ ešte nemusíš...
Odpovedať
Profilova fotka
prave to ze musim ... potrebujem surne kupit byt ..
Odpovedať
Profilova fotka
byt do 30 000 eur
Odpovedať
@miska123477 Ešte jedna vec pokail nezaložíš nehnuteľnosťou tak nedostaneš hypoúver..
Odpovedať
Profilova fotka
uz neviem ktorej banke som citala ze da sa zalozit aj nehnutelnostou ktoruprave kupujes a da sa teda aj ked som na dobu urcitu zobrat hypouver
Odpovedať
Profilova fotka
zapojím sa trošku do diskusie, nakoľko trošku vidím do tématiky ;-) robím v banke, čo sa týka tvojej doby určitej- nebude poskytnutý úver. Akceptuje sa doba určitá - ak je uzatvorená min. na jeden rok, alebo min. jeden krát predĺžená. Áno dá sa založiť aj NHN ktorá sa práve kupuje a áno ferikxixi má pravdu, hypotekárny úver je založený NHN. Čo sa týka hypotéky so štátnym príspevkom - akurát sa stanovila výška úveru na 50000,-eur (bolo 49700 e) úroková sadzba bola znížená na 5rokov o 3%- ostáva aj naďalej. Sumu ale nie je možné znížiť musí byť po starom 49700e alebo teraz 50000e. A ako píše oscipovsky - úplne inak sa posudzuje mladý, slobodný, bezdetný človek ako pár, či s dieťatkom alebo bez - je to tak nastavené skoro v každej banke :-S takže asi tak, neviem či som aspoň trošku pomohla ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
moja doba urcita je na tom tak ze po polroku, to je 31. marca mi konci zmluva ale bude predlzena na rok, je prosim vas mozne ze po marci ked mi predlzia zmluvu na rok ze ci mi banka poskytne ten hypouver?
Odpovedať
@miska123477 skus štatny fond rozvoja a byvania..z čitania viem že si všetci davaju žiadosti teraz na začiatku roku..a myslim že 90 dni je na schvalenie .. ŠFRB poskytuje nie som si ista ..do vyšky 38 tis. pri vystavbe..pri kupe neviem kolko ..skus si o tom niečo pozriet. Inak ak nemas možnost ziskat hypoteku..skus si pozistovat či v tvojom okoli..popripade v blizkej dedine nie su obecne bytovky.. znamy tak brali..podpisali zmulvu, platia najom s tym že do 6 rokov si byt odkupia..su to novostavby.. 1, 2, 3 izbove ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte, pridám aj svoje skúsenosti. Z praxe viem, že táto situácie je riešiteľná. Zatiaľ iba teoreticky, dôležitý je scoring v banke na, ktorý treba niekoľko informácií. Pri výške úveru 30.000eur máš splátku 180 eur, od čoho treba odrátať štátny príspevok. ŠP financuje do 70% ZP a ostatné klasickou hypo, čiže ku zníženej splátke treba prirátať splátku klasickej hypo a dostaneme zhruba 150 eur na mesačnej splátke. S tým, že kupovaná nehnuteľnosť by samozrejme bola predmetom záložného práva. Záleží aj na tom, kde konkrétne chceš kúpiť ten byt, v akom meste alebo obci. Je tam viac detailov, ktoré treba poznať a riešenie sa určite nájde.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomo1 My by sme chceli kúpiť malý domček v mestečku Gelnica alebo v jeho okolí. Vedel by si poradiť ako na hypoúver pre mladých? Vzal by si ho priateľ. Keďže ja už nie som mladá :-D Ak by si vedel poradiť respektíve mal ochotu tak mi napíš správu :-) Ďakujem veľmi pekne :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, prave vybavujeme tento uver, dostala som ponuku zatial najlepsiu s urokom 5,11 a so SPM 2,11, prosim napiste kolko ste mali vy a ci sa da este znizit? je to surne dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
+ fix 5 rokov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?