Hypotekárny úver pre mladých - od čoho závisí sadzba?

Plánujem si zobrať úver vo VUB, vo výške 66 000€ na 30 rokov s fixáciou na 5 rokov. Zaujímalo by ma, aká by bola úroková sadzba, od čoho závisí.
Odpovedať
:) nieje nad informacie z prvej ruky. Zajdi si to VUB a opytaj sa. kto sa vela pyta, vela sa dozvie. Ak mas v okoli nejakeho fin. poradcu potom zajdi za nim a opytaj sa aku sadzbu by ti vedel vyjednat on. Poradcovia su plateni bankami, navyse nielen ze vie zjednat sadzbu nizsie ako ty sama, ale pomoze ti aj s dalsimi vecami a ty si usetris lietacky
Odpovedať
ako pise chlapik hore najlepsie info budes mat v banke alebo po pripade nezavidleho financneho poradcu ktory nie je pod ziadnou skuspinou ale vypracuje ti viac ponuk z roznych bank od VUB,sporitelnu az po prima banku (príklad) aby si si to vedela porovnat :) Na fore by som takuto otazku nepokladal nikto ti presne neporadi kazdy ma iny prijem inu hodnutu stavby iny vek a ine aktory na ktorych sa hypoteka zaklada :) Treba si to obehnut alebo najst zodpovedneho chlapika :) ci babu
Odpovedať
Urcite od prijmu (pozri ako ho pocitaju http://www.pozicka.sr/ako-banky-pocit...) zalozenej nehnutelnosti, toho ci ides do uveru sam alebo s niekym, v tom pripade aj jeho/jej prijem, nefinancne hodnotenie. Kazda banka ma svoj schvalovali proces, takze ti poradi len poradca z VUB :)
Odpovedať
@jane124 Ďakujem, pozriem. :-)
Odpovedať
Po preštudovaní všetkých informácií som tam, kde na začiatku. Som si vedomá, že treba jednať osobne, ale momentálne nemôžem, preto neverím, že sa tu nenájde odborník, ktorý by mi povedal, že moja úroková sadzba môže byť npr. od 1,8 do 2,3 alebo od 2,8 do 3,2.. alebo... Veď to nechcem vedieť na stotinu percenta. :-D Možno je tu niekto, kto má podobný príjem atď., nedávno bral hypotéku vo VUB a napíše mi, akú má úrokovú zadzbu. Som zamestnaná na trvalý pracovný pomer v štátnej správe a pôžičky nemám. Čistú mzdu mám 730 a viac. Nudím, :-D ale naozaj som na tú sadzbu zvedava už teraz, nie až o mesiac, keď budem mať možnosť vyhľadať poradcu.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana Co som ja pochopila, tak urok nemoze ist do minusu, takze bude to urcite viac ako 3% - 2% preplati stata 1% banka...
Odpovedať
@novana S prispevkom to vide mozno 0,5% :-) Ale nikto ti to presne nepovie. To ze robis v statnej sprave nie je moc smerodatne. Hodnotia tiez poziciu. Mozes byt preplatena upratovacka ale aj podhodnotena riaditelka :-o . Tiez samotna bonita klienta ako, kolko mas na ucte nasetrene,ako dlho si v banke atd. Ak nemas nestihas teraz chodit tak si zavolaj do banky alebo si to prepocitaj na ich strankach.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri hypotekárnom úvere pre mladých je v súčasnosti 0% úrok na 5 rokov ale neznamená to, že nesplácaš úrok ten splácať budeš lebo reálne si berieš hypoteku na 30 rokov a úrok je dnes na úrovni 1,59 - 1 -,89% ale ako nového klienta to vyzerá na tú najnižšiu sadzbu.. závisí to aj hodnoty nehnuteľnosti... ešte jedna vec: úveru pre mladých je len do výšky 50 000 eur. ten rozdiel 16 000 eur budeš mať ako úver na bývanie asi z 1,59%.Pri 50 000 je anuitná splátka rovnaká počas celej doby fixácie vy výške cca 138 eur a vrátia ti tak 77 eur.
Odpovedať
@novana @robertw vybav si úver v TB - tam keď dostaneš úrok 0,05 % na tých 50 000 € tak všetko pôjde na úmor, iba nejaké 2e mesačne ako splátka úroku, v iných bankách to úročia inak nevýhodnejšie. Všade vyjde mesačná splátka rovnako - akurát istina sa všade inak spláca. V TB budeš mať po 5 rokoch najviac splatené.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana pozri si porovnanie hypoték
Odpovedať
@novana s priateľkou sme sa pred dvoma rokmi dostali na 0,49 % s úverom pre mladých, takže teraz reálne sa vieš dostať aj na 0, prípadne 0,05 %...rada nad zlato, vykašli sa na finančných poradcov, majú zmluvy s konkrétnymi bankami a prd ti vybavia ten najlepší úrok a obehajú banky, dobre vedia, kde majú oni najvyššiu províziu a tam potom skončí aj tvoj úver...osobne som to riešil tak, že som behal medzi dvoma bankami, konkrétne VÚB a Tatra a vždy každá jedna podliezala ponuku, až sme sa dostali k spomínaným 0,49...zhodou okolností som stretol vtedy aj nejakého vedúceho pobočky OVB a len tak nezáväzne som sa ho pýtal, akú úrokovú sadzbu mi vie vybaviť momentálne, tak vravel že okolo 1 %, možno 0,8 % by sa dalo ak by sa veľmi posnažil, ale že treba aj životné poistky, poistky na dom a blá blá blá, takže obraz z toho si urob sama :) @johnny14 toto vôbec nie je pravda, viem že v tatra banke toto tvrdia, ale práve túto info som si nechával overovať potom vo vúb a keď mi vytlačili pri tom istom úroku aj vo vúb aj v tatre splátkový kalendár, bol na vlas ten istý, takže odrb :) jedine slovenská sporiteľňa má nejaký iný systém, tam sa to naozaj neoplatí ani pri máličko výhodnejšom úroku oproti iným, lebo z istiny sa odrátava menej, síce nechápem, ako si to v dnešnej dobe môžu dovoliť, že mám ten istý úrok tam aj tam a po 5 rokoch mám v sporiteľni splatenú menšiu istinu úveru, ale je to tak....a v tatra banke presne toto robia, porovnávajú svoj splátkový kalendár so sporiteľňou, tam to vychádza výhodnejšie, ale v porovnaní s ostatnými je to to isté :)
Odpovedať
@amater88 http://www.slavomirmolnar.sk/2015/07/... alebo http://www.123peniaze.sk/uvery/sa-uro... tam tiež do tej skupiny A (najvýhodnejšej) zaraďuje okrem TB iba OTP banku....v každom prípade netvrdím, že tam napokon možno patrí aj VUB. Ale väčšina bánk to úročí nevýhodnejšími metódami, nielen SLSP. Takže určite netreba pozerať iba na úrok...ale hlavne na spôsob úročenia...lebo ten rozdiel splateného dlhu po 5rokoch medzi tými spôsobmi urobí rozdiel pri 50000 hypotéke takmer 3000e .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@johnny14 ja keď som si pozrel moje splátkové kalendáre na 5 rokov, tak po 5 rokoch som bol na tej istej sume aj v Tatre aj vo VÚB, takže toho som sa držal....v prvom článku si pozrite komenty ľudí, všetci mu tam píšu, že aj VÚB patrí do prvej skupiny a pokiaľ mám ja dobré info, tak všetky banky okrem sporiteľne používajú priamy spôsob, takže článok od nejakého Slavomíra by som tiež nebral až tak vážne....ale však treba obehať, tri štyri banky, nechať si v každej vytlačiť aj splátkový kalendár na 5 rokov, čo bude aj doba fixácie a človek si už zráta, čo sa mi kde najviac vyplatí a na akej istine budem po 5 rokov za aké mesačné platby :)
Odpovedať
@amater88 https://dennikn.sk/459223/tri-banky-p... možno v prípade VUB sa mýlia v článkoch, ale hádam aspoň táto redaktorka DENNIKA N má v prípade ostatných bánk pravdu, keď už ostatným veriť nemám :)
Odpovedať
@johnny14 celé je to choré, okrádanie v priamom prenose, by som im také pokuty nahádzal tej druhej a tretej skupine bánk...celý tento svet je chorý, človek, čo vytvára hodnoty a produkty (robotníci, murári, remeselníci atď.) tak by mali zarábať 3 - 4 x viac ako nejaký finančáci, poisťováci, čo nevytvárajú absolútne žiadnu hodnotu a je to žiaľ naopak :(
Odpovedať
Ďakujem všetkým za cenné informácie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ja som vo VUB pytala nech mi daju splatkovy kalendar a ze kolko preplatim za tych 5 rokov a ona mi povedala podotykam riaditelka to bola ze to mi v ziadnej banke nedaju. Akoze chore to je ja aby som nevedela kolko mi ide na uroky a kolko na hypoteku tak som sa otocila a isla do TB a tam akoze "zazrakom" mi to dali co mi tvrdila vo VUB ze mi to nikde nedaju....no tak ako vidim banky chcu okradnut iba klienta a zatajit im info kolko platia na uroky.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana momentalne je urok na hypo s prispevkom pre mladych vo vub banke vo vyske od 2,49% p.a. Samotna vyska uroku pre kazdeho klienta zavisi od jeho bonity a samozrejme aj od bonity zakladanej nehnutelnosti a plus do uroku vstupuje aj ziadane % hypoteky voci hodnote zakladanej nehnutelnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@amater88 mozem potvrdit, ze vub banka patri do tej druhej skupiny. Skutocne umoruje dlh hypo s prispevkom len o 1% znizenym urokom, takze v uvadzanom clanku su spravne informacie. Vyhoda vub je vsak v tom, ze o to 1% znizenym urokom umoruje aj hypo nad 50tis., tzn. do 70% hodnoty zakladanej nehnutelnosti.
Odpovedať
chcem vás poprosiť, mohli by ste uviesť, ktoré banky teda patria do 1. skupiny? (nemám predplatené články v denníku n).
Odpovedať
@bolavyzub podľa článkov OTP a TB, o TB to viem na 100%
Odpovedať
@bolavyzub Keď som riešil hypo tak som mal z toho riadny guláš z tohto spôsobu uplatnovania štátneho príspevku. Ale zistil som že Unicredit patrí do 1. skupiny, a napr Slovenská sporiteľňa do 3.skupiny
Odpovedať
Profilova fotka
@bolavyzub @johnny14 @kajo873 - skupina 1 je OTP a TB (umoruje istinu zníženým úrokom o celé 3%) - skupina 2 je Sberbanka, VUB a Prima (umoruje istinu zníženým úrokom o príspevok banky, tzn. -1%) - skupina 3 je UCB, SLSP a ČSOB (umoruje istinu celým prideleným úrokom, sumu príspevku iba vracajú späť na účet klienta)
Odpovedať
@johnny14, @kajo873, @andreah25 ďakujem Vám veľmi pekne za info :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?