Hypotéka v mBank

Mate niekto skusenosti s mBank? alebo mate niekto hypoteku v mBank? vraj ponukaju 100% prefinancovanie stavebneho pozemku. Je to pravda?
Odpovedať
Profilova fotka
to by aj mna zaujimalo toto...
Odpovedať
@katka8855 dnes sa idem spytat aj do banky, no predtym som chcela vediet ako to je naozaj, lebo v banke povedia jedno a realita bude ina. Vo VUB nam naslubovali ze dostaneme 85% zo znaleckeho posudku, ze sa moze stat ze prefinancuju aj celu sumu pozemku, no realita bola taka, ze nam schvalili 85% z kupnej ceny..
Odpovedať
@lucka_d Myslim, ze 100% prefinancovanie stavebneho pozemku ponuknu iba ak zalozite dost nehnutelnosti. My mame hypo v mBank a sme velmi spokojni, ale 100% prefinancovanie si myslim, ze je nerealne. Kym samozrejme nezalozite dvojnasobnu hodnotu v inych nehnutelnostiach. Potom napis, co si zistila :-)
Odpovedať
@bosoriak taku informaciu mame od poradkyne a tiez sa mi to nejako nezda, preto zistujem kde sa da. no pre istotu sa pojdeme spytat aj do banky, hadam poobede budeme mudrejsi.. a ked sa smiem spytat. aku hypo mate vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d budem rada, ak potom das info... my mame zatial predbezne vybratu VUB, lebo prefinancuju najvic %, ale ked bude nieco lepsie, radi to zmenime..
Odpovedať
@katka8855 jasne dam vediet. tiez sme mali vybratu VUB kvoli %, lebo nasetrene peniazky sme chceli vyuzit na zacatie stavby domu. no po schvaleni uveru sme zostali prekvapeni.
Odpovedať
@lucka_d My sme prenasali hypoteku na dom z Tatrabanky. Takze u nas nerobili ziadne problemy.
Odpovedať
@katka8855 ahoj, boli sme sa spytat v mBank na tu hypo. a je to tak. prefinancuju 100% hodnoty pozemku, ale.. vzdy je vsade ale.. pokial banka urci, ze pozemok ma nizsiu hodnotu ako je hodnota, za ktoru ho kupujete, tak samozrejme poskytne 100% z hodnoty, ktoru urci banka. ak chcete riesit hypo, tak sa chodte spytat, ochotne poskytnu info. samozrejme vsetko to zalezi od cisteho prijmu, od toho ci mate pracovny pomer na dobu urcitu alebo neurcitu, ci mate nejake dalsie vydavky (dalsia hypo a pod.), kreditne karty a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d @katka8855 Áno mBank poskytne až 100% hypotéku na kúpu stavebného pozemku ak sú k pozemku privedené kompletné inžinierske siete, ktoré musia byť skolaudované. Samozrejme, banka môže akceptovať, ale aj znížiť hodnotu znaleckého posudku na pozemok. Treba myslieť aj na financovanie výstavby domu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d tak to je fajn, my sme si vcera dali tiez kolecko po bankach, ale mbank sme nemali po ceste. Chcem sa este spytat, ratali Vam aj urokovu sadzbu? Lebo v bankach co sme my vcera pobehali boli rozdiely aj 1,5% a to si myslim ze je vela..
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 a pre všetkých. Malá vzácna rada z našej praxe. Váš úrok až na 100% financovanie môže byť (v tomto čase keď príspevok píšem) už od cca 2,79%-3,39%. Záleží v akej banke, v ktorom čase, kto spracuje vašu hypotéku. Samozrejme, záleží aj na vašej bonite a na nehnuteľnosti, ktorá bude predmetom zabezpečenia. Ak si vyberiete banku na základe prepočtov ešte pred skompletizovaním úverovej zložky, nemusíte získať výhodné podmienky hypotekárneho financovania. Banky poskytnú lepšie úverové ponuky až keď im predložíte kompletne spracovanú takzvanú úverovú zložku. V tom čase sa banka rozhodne aké podmienky hypotekárneho financovania vám poskytne, aby vás získala. A ešte jedna dôležitá vec na ktorú zabúda veľa klientov. Len úroková sadzba a prípadný poplatok za spracovanie hypotéky (poplatok banky) nerozhoduje o celkovej cene nákladov hypotekárneho financovania. Rozhodujú aj podmienky čerpania hypotéky a takisto cena ďalších produktov banky, ktoré môžu byť podmienkou získania hypotéky s najlepším úrokom. Veľa šťastia všetkým pri vybavovaní hypotéky. ;-)
Odpovedať
@katka8855 ano katka, ratali nam aj uroky. nahodili si do pc nase ciste mesacne prijmy, sumu ktoru by sme chceli cerpat, pocet rokov kolko by sme chceli splacat, a ci chceme vario alebo fix (a na kolko rokov). najlepsie nam vysiel fix na 3roky s urokom 3,24%. ideme si podat ziadost a uvidime co nam schvalia, do 10dni od podania ziadosti by sme mali vediet vysku uveru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Doplním info o úrokoch. Ak spĺňate podmienky na štátny príspevok pre mladých, úrokové sadzby po odpočítaní 2%+1% zľavy začínajú od 0,09% (v tomto čase, keď príspevok píšem). Hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých mBank neposkytuje. 5 ročný fix na hypotéku bez ŠPM už od 2,89% :)
Odpovedať
Profilova fotka
@smartbrokers ale príspevok pre mladych sa neda uplatnit na kupu pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka_d super., tak to vysla pekna sadzba. Nam najnizsia vysla v SLSP 3,39 %. Som zvedava teda, ako to dopadne. budem rada ak ma budes informovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol adresovaný všetkým, ktorí riešia hypotéku aj na kúpu či výstavbu nehnuteľnosti. ;-)
Odpovedať
@katka8855 tiez nas to potesilo, no nechcem sa tesit predcasne, minule to nedopadlo moc dobre :-| ak to vsetko vyjde podla nasich predstav tak sa urcite pochvalim :-)
Odpovedať
@smartbrokers Inac mna by zaujimalo nieco ine. Ked ma clovek hypoteku s prispevkom pre mladych tak zobrat si vyssiu hypoteku mozno v inej banke a samozrejme zase dostat prispevok pre mladych ??
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko Určite áno. V praxi to znamená že napríklad nehnuteľnosť v hodnote 100 000 € môže byť financovaná hypotékou vo výške 50 000 € so ŠPM a 50 000€ bez ŠPM. O výhodách a nevýhodách hypotéky so ŠPM napíšem niekedy neskôr v nejakom inom príspevku. Dnes už nemám čas. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fricko @smartbrokers Dostaneš hypo so ŠPM aj v novej banke, ale musíš znovu spĺňať podmienky na ŠPM , napr. neprešvihnúť hranicu veku , alebo príjmu za posudzované obdobie ani u 1 z posudzovaných osôb. Poznám prípad, keď pri novom posudzovaní prešvihli príjem o smiešnych 10 € alebo prípad,keď kvôli fixu nestíhali vek.
Odpovedať
@fricko nevim ci ano ci nie.. mne tvrdili ze nie, ze len na kupu moze byt hypo pre mladych
Odpovedať
@katka8855 Mbank nemusíš navštevovať stačí zavolať na ich linku, kamennú banku nemajú, len kiosky pre info
Odpovedať
Tak ako som slubila, davam vediet. trvalo to skoro dva tyzdne, kym nam dala banka vediet o schvaleni uveri. aaaa podarilo sa :-) schvalili 100% :-) samozrejme musime predlozit este nejake veci pred zacatim cerpania uveru.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Zdravím má niekto skúsenosť s hypotékou na kúpu bytu, ktorého výstavba sa ešte len realizuje V rámci výstavby nového činžiaku a financovaním na 3 etapy (záloha, hrubá stavba a zvyšok pri odovzdaní bytu po kolaudácii). Tiež ma zaujíma ak niekto viete či K takejto stavbe k žiadosti o hypotéku treba znalecký podudok? Ďakujem! !
Odpovedať
Profilova fotka
@dasazd Pokiaľ by ste išli cez financujúcu banku projektu, nepotrebujete znalecký posudok. Nie vždy má však financujúca banka pre klienta najlepšie podmienky. Ak by ste sa rozhodli pre inú banku, znalecký posudok by bol potrebný. Znalecký posudok je možné urobiť na byt v čase, keď sa rozostavané byty zapíšu na list vlastníctva.
Odpovedať
Profilova fotka
poradil by som sa stretnut s maklerom (cez znameho) oni v tom behaju a vedia aj aktualne podmienky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?