Hypotéka v ČSOB keď nie som vlastnikom nehnuteľnosti

Ahojte, prosim vas, je tu niekto, kto dostal hypo v CSOB aj napriek tomu, ze zakladana nehnutelnost patri niekomu inemu? Chceme refinancovat hypo a dom je pisany na mamu... samozrejme v predchadzajucej banke sme mali jej pisomny suhlas so zaloznym pravom... ozvite sa mi :)
Odpovedať
Ahoj, z tvojho príspevku nie je jasná otázka. Ale ak sa pýtaš, či pri refinanci hypotéky, potrebuješ písomný súhlas vlastníka nehnuteľnosti, tak áno. Pretože refinancovanie úveru znamená zobrať si nový úver s lepšími podmienkami a s ním vyplatiť pôvodný úver. A v novom úvere musia obyčajne vystupovať tí istí účastníci, ako v starom.
Odpovedať
@vierocka888 pri refinancovaní hypotéky sa musí nanovo podpisovať celá dokumentácia, vrátane záložných zmlúv a pokiaľ nehnuteľnosť je vo vlastníctve inej osoby, tak dotyčná osoba, v tomto prípade mamina, bude musieť nanovo podpisovať záložnú zmluvu v prospech inej banky... jediná šanca je, ak by bol s tým nejaký problém, pri refinancovaní úveru vymeniť nehnuteľnosť, ktorou sa ručí, ale nie každá banka je to ochotná urobiť :-p
Odpovedať
Dakujem vam za odpoved. Viem ze treba na novo podpisovat zalozne zmluvy a ostatne. Len ide o to, ze pred casom nam v CSOB nechceli refinancovat hypo z toho dovodu, ze zakladana nehnutelnost nebola pisana na ziadneho z dlznikov.... vraj je to uz ale teraz v poriadku a da sa to :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?