Hypotéka s pracovnou zmluvou na dobu určitú u partnera

Chceme si zobrať hypotekárny úver na rekonštrukciu domu.Manžel by bol žiadateľom o úver.Riadne pracuje má pravidelný príjem a zmluvu na dobu neurčitú.Ja by som bola spoludľžníkom.Ja tiež roky pracujem a mám pravidelný príjem , ale teraz mám pracovnú zmluvu uzavretú na dobu určitú na 3 roky. Neviete mi poradiť či nebude v mojej banke problém pri vybavovaní úveru, že mám pracovnú zmluvu na dobu určitú?Ináč výplaty máme na krytie úveru postačujúce. Mali sme už od banky spotrebný úver, ktorý sme bezproblémovo splatili.Máme v našej banke už roky vedený účet na ktorý nám chodia pravidelne výplaty.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirana pokial je dostacujucii prijem, tak by nemal byt problem. Ked sme si ja s priatelom brali hypotekarny uver, tak moj priatel bol ziadatel a ja som bola ako spoluziadatelka a v tom case som bola nezamestnana a problem nebol, hypoteku sme dostali. I ked vsetko zavisi od vysky uveru, od prijmu a takisto aj od banky.
Odpovedať
Profilova fotka
mirana, nemal by byť žiaden problém s dobou určitou ak bude trvať aspon 12m ešte, v niektorých bankách ani to nemusí byť. Záleži aj od toho či už bola daná zmluva obnovená. Každá banka to má individuálne. Treba sa opýtať, nič za to nedaš ked vojdeš do nejakého OC kde maš všetky banky.
Odpovedať
@mirana je to ok, pokiaľ nežiadaš o úver 3 mesiace pred skončením skúšobnej doby :-D - akceptujú to všetky banky...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
pekny vecer mozte mi poradit nejake spolocnosti ktore by mi mali schvalit pozicku aj ked mam prac zmluvu na urcitu dobu?
Odpovedať
Profilova fotka
@messi1 Myslíte spotrebný úver alebo hypotéku? Pri hypotéke by nemal byť problém, ak ste už po skúšobnej dobe:-).
Odpovedať
spotrebny uver myslim ja
Odpovedať
dobry den ma niekto skusenosti s profi kredit?
Odpovedať
Profilova fotka
@messi1 Pracovná zmluva na dobu určitú je v poriadku pri žiadosti o úver. Banky však majú na jej posúdenie rôzne podmienky - buď je podmienka aby bola aspoň raz predĺžená, aj keď znova na dobu určitú. Alebo je podmienka, že žiadosť o úver je možné podať najneskôr 3-6 mesiacov pred koncom doby určitej, záleží to od banky. Samozrejme všade však platí, že musíte mať po skúšobnej dobe, niekde je podmienka dokonca mať odrobený ešte jeden mesiac naviac, ako je skúšobná doba - napr. min. 4 mesiace.
Odpovedať
Profilova fotka
@messi1 ja, info do IP
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?