Hypotéka s Oberbank je to správna voľba?

Dobrý deň, práve riešime financovanie nášho bývania a narazili sme na banku Oberbank, podľa porovnania s inými je úrok pri 3 ročnej fixácii o takmer 1% nižší ako priemer ostatných bánk, chcela by som sa preto spýtať, či máte niekto s touto bankou skúsenosti ,lebo pre nás je to úplne neznáma banka. 19.9. otvárajú u nás pobočku, tak by som chcela vedieť, či má zmysel tam vôbec ísť.
Odpovedať
oberbank je novinka na finančnom trhu - už je zazmluvnená aj s niektorými maklérskymi firmami a dáva trocha lepšie sadzby ako konkurencia, len neponúka hypotekárne úveru, ale len spotrebné, založené nehnuteľnosťou. Nepoznám zatiaľ človeka, ktorý by taký úver mal - ak nerátam známeho, ktorý cez nich prefinancoval ako firemný klient budovu, a to je iná kategória.... koľko ti ponúkli iné banky a koľko dávajú oni?
Odpovedať
dakujem za odpoved, zatial od nich konkretnu ponuku nemame, pobocku otvoria u nas az buduci tyzden. podla jednej hitparady hypotek ponukaju pri nasich podmienkach (3 roky fix/20 rokov splatnost, uver 72000, hodnota 120000) urok 3,75%, ostatne banky otp 4.39%, TB 4.65%, csob 4,69%, unicredi 4,89%, ... ak sa mozem opytat, aky je rozdiel medzi spotrebnym a hypotekarnym uverom?
Odpovedať
Profilova fotka
spotrebný čiže americká hypotéka je ako z názvu vyplýva bezúčelový úver, hypotékárny úver je účelový úver na bývanie, prestavbu, nadobudnute atď. Zväčša býva americká hypo drahšie v intervale 0,2-0,5 % ako hypo
Odpovedať
@bipka rozdiel medzi hypotekárnym a spotrebným úverom, zaručeným nehnuteľnosťou je vo forme, akou banka získala prostriedky na požičanie klientovi - pri hypotekárnom úvere je povinná banka dodržať zákon o bankách a získať prostriedky na úver prostredníctvom emisie hypotekárnych záložných listov na presne zákonom stanovený účel, vzťahuje sa naň napr. štátny príspevok pre mladých atď..., naopak pri spotrebných úveroch banka dáva to, čo má voľné v rámci svojich zdrojov za podmienok, ktoré si určí sama... pokiaľ ti vyšiel výsledok len cez hypotekárnu kalkulačku, tak to môžeš byť ešte ďaleko od reálnej sadzby - pred týždňom som s klientom podpisoval 3,79% v klasickej banke na 3 ročný fix :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?