Hypoteka Rakusko

Zdravim, rozmyslame nad kupou nehnutelnosti v Rakusku a potreboval by som pomoc s nasledovnym: 1. Viete mi niekto odporucit nejakeho spolahliveho fin. maklera z okolia BA, ktory mi vie sprostredkovat hypoteku v Rakusku? 2. Okrem poplatkov spojenych s kupou nehnutelnosti (dan, kataster, notar a pod) a poplatkov za uver v banke, plati sa obycajne sprostredkovatelovi este aj specialna provizia (nejake percenta z uveru) ? Alebo je to ako na SK, ze sprostredkoval dostava proviziu z banky? Diky vopred za akukolvek radu! N.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@majkasss Vás vezmem za asistentku 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@nomitan odpovede na Vaše otázky: - finančný sprostredkovateľ s licenciou v SR nemá právomoc sprostredkovať hypotéku v zahraničí, ani v Rakúsku, ani v ČR. Musí to byť človek, ktorý má licenciu na sprostredkovanie úverov v danej krajine, to napr. ja vôbec nie som, takže neviem Vám pomôcť s riešením hypo v Rakúsku. Možnosť v riešení by som videla v tom, že nájsť si agenta priamo v Rakúsku. Ak by to aj riešil niekto zo SR, tak nie ako agent, ale v podstate akože Váš blízky človek, ktorému možno dáte splnomocnenie na riešenie hypotéky vo Vašom mene, ale či by som niečo také riskovala na Vašom mieste.... asi nie. Sprostredkovateľ totiž nemôže za Vás podpísať žiadosť, úverové zmluvy, ..... ale splnomocnenec áno a ak podpíše to, s čím nesúhlasíte? Toto nie je dobrá cesta. - za služby finančného sprostredkovateľa sa neplatí. Jeho služby sú pre Vás plne bezplatné, platené máme priamo bankou vo forme provízie. Zákon o finančnom sprostredkovaní dokonca zakazuje akékoľvek finančné či nefinančné plnenie od klienta a preto ak by ktokoľvek žiadal od Vás úhradu za jeho služby, treba takého hlásiť NBS aby mu odobrali licenciu a určite nikomu nič neplaťte. Ako to ale funguje v Rakúsku, ak by ste si našli agenta priamo tam, to Vám neviem povedať. Ovládam naše zákony, nie zahraničné.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 💕
Odpovedať
tiez ma napadlo hned ako prve, ci slovensky makler ma vobec pravomoc vybavovat nieco take ako uver v druhej krajine. isto by musel mat na to asi nejaku licenciu
Odpovedať
Zrejme som napisal moj prispevok zmatocne - okolim BA som myslel blizke rakuske pohranicie. Neocakaval som, ze to bude niekto, kto bude zo Slovenska vybavovat hypo v AT 🙂 Kazdopadne, hypo som si nakoniec vybavil sam, v pobocke Raiffeisen v Kittsee zopar pracovnikov ovlada aj anglictinu, takze nie je nutne riesit cez sprostredkovatela (samozrejme stoji to zrejme viac usilia, a mozno aj viac penazi, ktore moze teoreticky sprostredkovatel znalostou usetrit).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@gervero uplne zbytocny prispevok. Radsej sa prosim sam zmaz, ako sa tu takto zhadzovat a nezmyselne utocit. Vidim, ze ty po slovensky pisat vies, ale s porozumenim pisaneho textu je to horsie - este raz si precitaj moj povodny prispevok, kde pisem nieco o byvani v Rakusku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?