Hypotéka - problem so zamestnávateľom

V prípade, že chcem čerpať hypotéku na rozostavanú stavbu je pre banku problém, keď sa mi zmenil zamestnávateľ? x-) Pozícia a plat ostal nezmenený .
Odpovedať
@zanetka55 otázka je inak postavená - čo sa zmenilo? Ak jedna firma prevzala druhú, to problém nie je, lebo to sa dá vydokladovať, navyše ak ti dokonca pokračuje pracovná zmluva, len sa menil dodatkom názov firmy - už mám u klientov takéto veci uznané. Ale pokiaľ si prešla do úplne novej firmy, potom musíš čakať, lebo toto je už pre banku problém.
Odpovedať
Ja som teraz vybavovala hypoteku a mala som tiez zmenu zamestnavatela, resp. pracujem stale na tom istom mieste, len sa zmenil majitel firmy a ICO. Musela som dokladovat, ze nova firma prebera vsetky zavazky povodnej firmy. V jednej banke to brali v pohode, v druhej to bol uz trochu problem kvoli zmene ico-a, ale napokon to uznali. Akurat najvacsi problem u mna bol vydokladovat prijem za poslednych 12mesiacov, kedze mi to vychadzalo 6mesiacov u jedneho a 6mesiacov u druheho a za toho pana to nechceli dat na jeden papier....stalo ma to vela nervov, ale banky to napokon akceptovali.
Odpovedať
V slsp nastala buď chyba pracovníčky ,ktorá ma poslala na 4 mesiace preč (kým uplniú znova 4 mesiace v zamestnaní ) bez ohľadu na to že sa mne nezmenilo nič len sa vystriedali majitelia . ( výpoveď aj nová zmluva boli v jeden deň podpísané na to isté pracovné miesto aj plat ) . Pracvníčka v slsp to odôvodnila zmenou ičo . Preto by som sa chcela spýtať v akej banke to akceptujú ? A potrebujem fin poradcu ?
Odpovedať
@zanetka55 napokon mi to akceptovala kazda oslovena banka (aj slsp, odtial nakoniec aj hypo mame) Ale mozno zalezi ako je spravena zmluva. Ja to mam formou dodatku. Ziadna vypoved a nasledne nove zamestnanie a pod. Proste plynuly prechod. To ICO je problem, tym mi to vsade odovodnovali. Ale mne sa to menilo koncom februara, tak mozno to uz posudzovali, ze som u noveho viac ako 4 mesiace. To uz neviem. Ja mam finacnu poradkynu a som naozaj spokojna.
Odpovedať
@zanetka55 akceptuje to každá banka, len ty si na rozdiel od @elliottka dostala novú pracovnú zmluvu aj so skúšobnou dobou, t.j. postup babenky v banke bol správny. Osobne si myslím, že finančného poradcu nepotrebuješ. :-D, lebo také preberačky sa robia pravidelne, vždy však ide o formu, akou sa to udeje - napr. z takých väčších firiem sa teraz zmenou ičo riešil slovanet. Prinajhoršom sa ti dá výnimka :-D, však si výnimočná x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?