Hypotéka pre mladých verzus RD?

Dobrý deň, potrebovala by som vedieť či je možné, že nám schvália hypotéku pre mladých aj keď som na rodičovskej dovolenke. S partnerom nie som zobratí, máme 2 deti...tento rok chystáme svadbu. Ide o to, že partner má už 36 rokov, ja 33 rokov......tak nám bolo poradené(známym), aby sme spísali žiadosť na mňa, keďže spĺňam podmienku čo sa týka veku. Príjem máme dostačujúci, partner zarába v priemere 1200 eur + plus môj rodičovský. Nemáme žiadne úvery, ani splátky...nie sme vedení v úverom registri. Je možné, že nám hypotéku schvália aj takýmto spôsobom? Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
bez zaruky, jedneho casu ma zaujimala podobna otazka, ale z precitaneho som porozumel ze vo vasom pripade NEBUDETE mat narok: 1. ak podate ziadost sama, nemate dostatocny prijem 2. spolu by ste mali dostatocny prijem, ale splnat podmienku veku musia vsetci ziadatelia, takze ani tak sa neda
Odpovedať
Profilova fotka
Asi tak, jeden z Vas ma viac ako 35 rokov, predsa nesplnate zakladnu podmienku veku.
Odpovedať
Profilova fotka
Bola by tu relatívna možnosť tak, že by žiadosť bola na Vás a priateľ by bol ručiteľom. Niektoré banky toto ponúkajú. Avšak problém je tu v tomto ohľadne s tým rodičovským príspevkom, ktorý ako samostatný nie je považovaný za príjem, tzn. žiadosť o hypotéku len na základe rodičovského príspevku sa postaviť nedá. Šlo by to iba v prípade, že priateľ by bol spolužiadateľom, čo už nie je možné s ohľadom na žiadosť o štátny príspevok, ak ho chcete musí byť iba v roli ručiteľa (aj toto neponúkajú všetky banky) a využiť by ste mohli iba v prípade, že k rodičovskému by ste mali ešte nejaký iný príjem z TPP či podnikania. Inak netreba sa hneď hrnúť do hypo so ŠPM, veď dnes sú tak nízke úroky, že sa nemusíte s tým, že nespĺňate podmienky trápiť. Pokojne si vezmite bežnú hypo so ŠPM a kľudne môžete mať úrok okolo 2% p.a.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?