Hypoteka pre mladych v Tatrabanke a zrychlene splacanie

Mate s tym niekto prosim skusenosti? Momentalne mam uver pre mladych a chcel by som vyuzit zrychlene splacanie. V praxi ide o pravidelnu navysenu splatku miesto "beznej" ktoru vypocita banka, napr :zo splatky 150 E na 200 E. Niesom si celkom isty ako je to s touto zvysenou splatkou, ci tak nebudem musiet vratit nejaku cast penazi zo statneho prispevku po 5 rokoch. Snad som to napisal zrozumitelne.
Odpovedať
@pedrito111 čo myslíš pod pojmom zrýchlené splácanie - v tb dnes tlačia jednoduchý systém - navýšenie sadzby o 0,2% a môžeš mesačne dávať min. 10 eur navyše a ide to rovno na splácanie istiny
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máte hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých, tak tam nie je možné si aktivovať to zrýchlené splácanie. Je to možné iba pri ostatných hypo a za podmienky navýšenia o 0,3%p.a. k úroku. Na Vašej hypo je možné urobiť iba mimoriadne splátky bezplatne až pri výročí fixácie, alebo jednu mimoriadku v ľubovoľnej výške a v ľubovoľnom termíne môžete urobiť iba raz vrámci prvých päť rokov danej hypotéky. TB nemá ani možnosť ročných mimoriadnych splátok.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 dobrý den. Idem po radu. Vybavujeme uver cez slsp, ale akosi som nepochopila podmienky a velmi sa mi nepacia. Máme uver na byt, myslela som, ze ked zalozime rodicovsky dom, tak dostaneme nejaku hotovost na kupu pozemku a zacat vystavbu domu z toho, potom predat byt, zalozne pravo z bytu preniest na dom a z predaja bytu dokoncit dom. takto to nejde? stále nas tlacia na refinancovanie ale opat nas zafixuju na 3 roky
Odpovedať
Profilova fotka
@katty27 rozumiem tomu správne, že momentálne máte existujúcu hypotéku na byt, ktorý ste si kupovali a teraz chcete novú hypotéku za účelom kúpy pozemku a následnej výstavby a zaručíte sa na túto novú hypotéku rodičovským domom? Ak tomu rozumiem správne, tak v tom vôbec nevidím problém. Ak Vám Vaše príjmy postačujú na splácanie oboch hypoték, tak pokojne môžete zobrať druhú hypo bez vplyvu na tú pôvodnú. Jednoducho povedzte v banke, že s tou existujúcou nechcete robiť nič a ak s tým majú problém, tak pôjdete do inej banky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?