Hypotéka pre mladých so štátnym príspevkom - splatenie po 4 rokoch (refinanc)

Ahoj, chcem sa opýtať, či ste už mali skúsenosť so splatením hypotéky pre mladých medzi 4. a 5. rokom, kedy to je bez poplatku. Chcem vedieť, kedy presne uplynie 4. rok. Či je to od dátumu čerpania (teda, keď nám boli vyplatené finančné prostriedky na účet), alebo až od kedy nám bol prvýkrát vyplatený štátny príspevok. Tieto dátumy sa líšia nakoľko sme čerpať začali 29.10.2013, ale štátny príspevok bol zohľadnený až od 02/2014 - čakalo sa na kataster a zápis záložného práva banky k nehnuteľnosti. Dúfam, že som sa vyjadrila správne.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa zákona o bankách sa poskytnutý príspevok pre mladých musí vrátiť "pred uplynutím štyroch rokov od poskytnutia hypotekárneho úveru", čo znamená, že sa jedná o dátum čerpania hypotéky - požiadať teda možete o splatenie po 29.10.2017.
Odpovedať
@ina_maklerka Ďakujem veľmi pekne :) presne v túto odpoveď som dúfala a medzičasom som sa k nej dopracovala aj na pobočke mojej banky. Len prvýkrát ma hypotekárna špecialistka zmiatla tým štátnym príspevkom - od kedy bol prvýkrát zohľadnený, resp. vyplatený. No asi si myslela, že to nechám tak a že budeme o pár mesiacov platiť naviac :) Tak ešte raz ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?