Hypotéka pod 3%

Máte niekto hypotéku pod 3% ? Myslím tým základný úrok samozrejme, nie po odpočítaní zvýhodnenia pre mladých. Kde sú teraz najvýhodnejšie podmienky?
Odpovedať
@mirabielka Viem len, ze za urcitych okolnosti v mBank je teraz 2.99. Skus si vypocitat v tej ich online kalkulacke, oni davaju taky urok, ako ti vyjde na internete.
Odpovedať
@mirabielka Áno, v mBank, variabilnú sadzbu, už pol roka 2,24%
Odpovedať
Uni credit bank ma akciu do konca mesiaca 2,99%, skus kuknut http://www.unicreditbank.sk/sk/Obcani.... My tam mame, preniesli sme si povodne z VUB, kde sme zazili maximalnu neochotu :-S Preto sme v UCB a akurat mi prisiel novy predpis, som milo prekvapena:), urok nam dokonca znizili
Odpovedať
Mam 1,70 percenta v UniCredit, ale bola to zhoda nahod. Pred nieco vyse troma rokmi myslim ze ako jedina banka davali moznost viazania urokov podla Euribor. Tak som to zobral, s tym ze je tesne po krize a ECB ma jedinu moznost a to je znizovanie urokov. A tak pekne behom roka a pol mi uroky klesli o necele tri percenta. Vcera znizovali o dalsie 0,25 percenta. Lutujem jedno, ze som si nezobral aspon 100 000,- kedze uz sa to nikdy nezopakuje. Takze to len taka pikoska :-) To co maju dnes, az tak neplati. 2,99 pre vsetkych a zaroven skoro pre nikoho. Ale tych 3,4 - 3,6 je realnych.
Odpovedať
@pticon parada, toto by sme potrebovali aj my.
Odpovedať
Dobrý chcem sa opýtať dostali sme ponuku s úrokom 1,99 so štátn. Premiou na 5r.fixac. Je do dobra pponúka??? Nerozumiem sa do toho :(
Odpovedať
@kristinka_k no ak je to so špm tak je to vela, kopec ludi tuna pisalo že maju uroky s prispevkom na 3 ci 5 rokov cca 0,5-1%
Odpovedať
Profilova fotka
@pticon mne ponukal unicredit pred 3 rokmi 4 percenta s viazanostou na euribor. Nastastie nejaky koumak v BA ocenil moj dom s rozpoctom 105k na 66k a nemienil o tom debatovat. Tak som skoncil v TABA, momentalne s 3,25. Je zaujimave, ze kolegovia v Nemecku maju 10 rocnu viazanost s 2,5 :D
Odpovedať
@snezienka123 odporuc mi nieco ako takuto sadzbu dosiahnut.
Odpovedať
Profilova fotka
my akualne cakame na papiere z UCB, urok by mal byt tych 2,99 tak uvidime. ziadost je podana uz sa len caka
Odpovedať
@mirabielka áno, mám u klienta spred mesiac úrokovú sadzbu 2,69% pri 5 ročnej fixácii :-D
Odpovedať
@mirabielka Ono sa nedá veľmi odporučiť, ako sa dá takáto sadzba dosiahnuť. Bola to proste sadzba mBanku platná vo februári a marci tohto roka, je variabilná, viazaná na 3M euribor, brala som úver menej ako 50% hodnoty nehnuteľnosti. Jediné, čo v mBanku platí/platilo, že ak splníš podmienky, ktoré sú stanovené pre jednotlivé sadzby, tak takú sadzbu aj dostaneš, nič viac, nič menej. Teraz majú v ponuke variabilnú sadzbu od 2,64% po 3,14%, podľa toho, koľko percent z hodnoty nehnuteľnosti potrebuješ splatiť z úveru a či sa u nich necháš aj poistiť. Ja som od nich poistku nebrala. S poistením by to v tej dobe dokonca bolo 1,99%.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj No ved to Nemecko, Rakusko neporovnatelne. U nas banky povedia, ze mi sme specificky trh a preto mame take uroky. Od Europskej centralnej banky si pozicaju aktualne za 0,25 percentny urok a nam daju na uver 3-5 percentny urok a k tomu vselijake poplatky. Tomu sa povie biznis. @mirabielka Co sa tyka viazanosti na Euribor v dnesnej dobe, tak taky uver si urcite neberte. Euribor uz nema kam klesnut, jedine moze stupat.
Odpovedať
no, dosť informácií na to, aby sa človek v nich stratil. Chceme niečo poriešiť s našimi úvermi, len neviem či je teraz vhodná doba alebo či budú mať banky lepšie ponuky po novom roku.
Odpovedať
@finsluzby tak 2,69 by som brala.
Odpovedať
@kristinka_k @mirabielka tak nám ponúkli 3,09% v jednej banke a v druhej banke 3,49% (ale celkom dosť podmienok, aby sme ten úrok získali v tej druhej banke). Máme nárok na ŠPM, takže na 50tisíc to bude len 0,09% na 5 rokov. Dávame si 5 ročný fix pravdepodobne.
Odpovedať
@snapi Nie som si isty ci budu pri tom uroku pre mladych vychadzat z tych 3,09 resp. 3,49. Teoreticky by to malo byt ale prakticky z mojich skusenosti to tak nebolo. Bral som dva uvery na raz, jeden pre mladych a jeden klasicky. Ten pre mladych bol o vyse jedno percento vyssi ako klasicky a z toho potom -3 percenta.
Odpovedať
@pticon no to uvidíme, čo nám nakoniec povedia a čo schvália. Pri ponuke vychádzali obe banky aj pri ŠPM z tohto úroku....
Odpovedať
Tak hadam to tak bude, drzim palce.
Odpovedať
Ludia nenechajte sa omamit poklesom ur.sadzby ECB. To nie je Euribor, pri viazani ur. sadzby hypoteky na Euribor sa vystavujete riziko ze Vam moze stupnut ur. sadzba ked prasknu bubliny na akciach pripadne aj na inych veciach. Banky si poziciavaju od CB lacne peniaze ale tlacia ich iba do akcii a komodit, ale az pride korekcia trhu a ta pride, tak medzibankovy trh na isty cas zamrzne tak ako po pade Lehman Brothers kedy vyskocily sadzby takmer na 5%. Ohladne UniCredit tych 2.99 je ale s poistenim ktore nie je male. Detto mbank ale tam viete dobry urok ziskat ak vyska hypo je v pomere k hodnote nehnutelnosti nizka (do 50-60%).
Odpovedať
@niless samozrejme ECB nie je Euribor, ale ho ovplyvnuje svojimi nastrojmi...takze to ma suvis
Odpovedať
@mirabielka ak máš nárok na špm, potom nemôže ti poklesnúť sadzba pod 3%, lebo to by ti musela ešte banka doplácať :-D, vidím to najmenej na 3,09%, i keď skôr by som to posunul o desatinky vyššie, ale samozrejme, pri vyššom úvere (povedzme okolo 100.000 eur) je už otázne, čo sa oplatí viacej, či špm a sadzba povedzme okolo 3,5% pri 50.000 eur s 0,5% alebo radšej bez špm a sadzba okolo 2,7% na celý úver -
Odpovedať
@finsluzby Takže bez ŠPM, ten čas na jeho uplatnenie je už za mnou, jedna sa o dosť veľku sumu a chcem pod 3%. Vieš o niečom?
Odpovedať
@niless Tymto rizikam rozumeme, a kedze sa jedna o značne vysoku sumu, nechcem riskovať. Mbank - mi toho vela neda, tak ze UCB je celkom zaujimava ponuka,, len tam zase v našom meste robi taka baba neochotna, ktora mi to prepočíta tak, že ju zachvíľu prestanem otravovať, a ona má pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte..a rozmýšľali ste čo bude po fixácií?alebo po 5 resp 10rokov?je tam ešte stále ten risk že navýšia tie úroky,ktorá banka Vám dá garanciu že úroky zostávajú po celú dobu?padne SPM a naraz zbadáme že máme už 5,5percenta :-S
Odpovedať
@mirabielka mozno aj hej, popis do ip
Odpovedať
@mirabielka myslim, ze by sa ti dalo nieco poriesit, napisem ti do ip
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?