Hypotéka na stavbu domu

Profilova fotka
ahojte,prosim vas poradte ako to je...vy si poviete sami kolko € potrebujete alebo vam banka urci?co vsetko je potrebne doklady a pod. ?
Odpovedať
to je veľmi neurčitá otázka... stavať môžeš dom o rozlohe 80m2, alebo aj vilu s rozlohou 200m2, takže môžeš potrebovať 50 000 eur, alebo aj 150 000 eur... :-) záleží či máš aj niečo našetrené, či vlastne začneš stavať so svojích peňazí, alebo iba z hypo. a vlastne máš pozemok? máš projekt?
Odpovedať
Profilova fotka
@monny333 banka ti akurat može určiť max. výšku uveru, ktoru možeš čerpať, vzhladom na plat a hodnotu nehnutelnosti, ktorou budeš ručiť. a ty si už rozhodneš či chceš zobrať maximalnu čiastku alebo menej. je to na tebe. ;-)
Odpovedať
@monny333 vy si poviete, kolko by ste potrebovali a banka sa vyjadri ci na taku sumu splnate podmienky - prijmu, hodnoty zalozenej nehnutelnosti. @anshelia mame dom (vo vystavbe) cca 200 m2 a do vily ma podla mna daaaaaaaaaaaaaleko :-D , ale beriem to ako kompliment nasmu domu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monny333 Hypotéku môžete brať do 100% hodnoty domu určenej v znaleckom posudku - pri rozostavanej stavbe je to budúca hodnota určená znalcom. Tzn. ak bude v ZP určená budúca hodnota aj 200tis. eur, tak postupným čerpaním môžete dostať aj tých 200tis. eur - druhá otázka je už iba v tom, či máte na to aj dostatočne vysoké príjmy na splácanie. Takže Vaša otázka je položená trochu nešťastne. Predsa viete aký dom ste si vybrali a koľko cca Vás bude jeho výstavba stáť, či?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?