Hypotéka na montovaný dom

Dobrý deň, staviame montovaný dom. Žiadali sme hypotéku v Unicredite tam nám ju aj schválili, ale s čerpaním nastali problémy a rozhodli sme odtiaľ stiahnuť žiadosť lebo to trvá dva mesiace a stále niečo potrebujú. Prosím Vás odkiaľ máte hypotéku pri montovanom dome?
Odpovedať
SLSP. Ale staval som cez Atrium a s nimi maju develpersku zmluvu. Susedia stavali cez inu firmu a sli cez VUB.
Odpovedať
@mathew112 a náhodou nevieš či si vo VÚB pýtali aj zmluvu o diele?
Odpovedať
Možno to nieje úplne odpoveď na tvoju otázku, ale pre zaujímavosť poviem, že vo VÚB sme dostali BEZÚČELOVÚ hypotéku s rovnakým úrok ako má dokladovaná. Jediná podmienka bolo splácanie do 20 rokov. Čiže okamžité čerpanie celej sumy na účet po pár dňoch od schválenia.
Odpovedať
@roboza Bezucelova hypotreka na vyssi urok, a daju ti max 70% zalozeneho a kedze ti ju dali naraz, rucil si nejakou inou nehnutelnostou. Tu sa bavime skor o ruceni stavbou.
Odpovedať
@tapticka Pokial chces rucit tou stavbou tak urcite ze budu nieco chciet. Minimalne projekt.
Odpovedať
@mathew112 Tak počítam s tým, že budú chcieť projekt a už ideme ručiť stavbou. Len v Unicredite sme mali problém zo Zmluvou o diele a už by som bola nerada keby nastal podobný problém.
Odpovedať
Nuz akto davate robit firme, tak urcite treba zmluvu o dielo.
Odpovedať
Profilova fotka
@tapticka Často klientom vybavujem financovanie výstavby rodinných domov. Je to proces na niekoľko mesiacov. Financovanie výstavby montovaných RD, pri ručení financovaným montovaným RD, podľa okolností najčastejšie vybavujem vo VÚB alebo v SLSP.
Odpovedať
@ina_maklerka No rozhodujeme sa medzi VÚB alebo ČSOB, ale skôr by sme šli do VUB. Neviete mi povedať koľko trvá asi cca schválenie a načerpanie vo VÚBké? Budú si pýtať aj zmluvu o diele? Nakoľko sme platili už zálohu, ale nesedí nám to ako máme v zmluve.
Odpovedať
Profilova fotka
@tapticka Vo VÚB schválenie hypotéky s takouto nehnuteľnosťou trvá dlhšie, cca 8 pracovných dní. Čerpanie je z bánk najjednoduchšie a najrýchlejšie. Zmluvy o dielo predkladám - kvôli preukázaniu účelu. Drobný nesúlad v zmluve o dielo nie je problémom.
Odpovedať
@roboza to je podľa mňa tá najlepšia voľba, no bohužiaľ nie každý má na založenie úveru po ruke inú nehnuteľnosť.
Odpovedať
Keby staviate cez staviteľa ktorý je vo zväze drevostavieb tak by ste mohli využiť produkt v SLSP, ktorý na to majú ušitý.Tu je zoznam : http://www.drevostavby-zsdsr.sk/sk/pr...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@habit pravda, zabudol som že sme založili náš byt, ktorý máme už v osobnom vlastníctve. Dostali sme myslím do výšky 90% z posudku.
Odpovedať
čo som tak počul, tak najlepšia banka na tento typ domu, je vúb
Odpovedať
najlepsie to hodit na krk financnemu poradcovy kt sa v tom vie hybat a ma uz aj znamosti.Popytaj sa na referencie v okoli je ich jak pliev takze nejakeho dobreho najdes
Odpovedať
Profilova fotka
@tapticka Výstavbu montovaného domu je možné bežne riešiť v bankách až od stavu hrubej stavby - tzn. múry so strechou - na strechu stačí ak je krov, nemusí byť krytina. Najlepšie na financovanie tohto typu sú VUB a TB a ani jedna z nich nepotrebuje zmluvu o dielo - v oboch je možné dokladovanie čestným prehlásením o použití peňazí z hypo a spolu s fotkami pokračujúcich prác. Odporúčam žiadosť zadať do oboch z týchto bánk, nakoľko záleží aj od oblasti, kde sa nehnuteľnosť nachádza, pretože každá z týchto bánk má iné kritéria na hodnotenie bonity takejto nehnuteľnosti - aktuálne riešený prípad - jedna banka stiahla budúcu hodnotu domu o viac ako 30tis. a tak výška hypo nestačila. Druhá banka síce hodnotu stiahla, no nie výrazne, hypotéka schválená dostatočne, i keď s vyšším úrokom. Pri tomto type nehnuteľností by som sa vyhla radšej ostatným bankám.
Odpovedať
Profilova fotka
@mathew112 nie v každej banke je bezúčelová hypotéka súčasne aj drahšia, čo sa úroku týka a plus je možné získať aj bezúčelovú hypo do 90% hodnoty nehnuteľnosti - záleží od výberu banky a od lokality nehnuteľnosti. Splatnosť pri bezúčelovej hypo je však max. 20 rokov v každej jednej banke - vyplýva to zo zákona.
Odpovedať
Profilova fotka
@mathew112 a aj keď dom stavia firma, nie každá banka požaduje zmluvu o dielo - všetko je iba o správnom výbere banky.
Odpovedať
@andreah25 A vo VÚBké mate akú skúsenosť? Pýtajú si zmluvu?
Odpovedať
Profilova fotka
@tapticka nie, nepýtajú.
Odpovedať
zmluvu o dielo podľa mňa nemajú prečo pýtať
Odpovedať
my sme brali cez ČSOB, ale mali sme založený byt. Dostali sme celú sumu naraz.
Odpovedať
Ja ešte len budem stavať, nuž zisťovala som si všetky bank. Idem mať úver so ŠPM a po 5rokoch ja najviac splatené z úveru v Tatrabanke. V poplatkoch sú relatívne všetci podobní okrem SLSP, tá je najdrahšia a majú najviac skrytých poplatkov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, ideme čerpať posledných 10% s hypotéky od Vubky na montovaný dom. Máme urobene podlahy, sanitu. Robia v banke nejaké problémy s do čerpaním?
Odpovedať
Profilova fotka
@tapticka Na posledné čerpanie je potrebné mať hotové podlahy vo forme poteru, omietky a hotové stropy - ak je toto urobené, v pohode pustia posledné čerpanie.
Odpovedať
@andreah25 Ďakujem za odpoveď takže som kludnejsia nakoľko vo vnútri mame vymaľované, laminatovu podlahu a kúpeľňu na hotovo urobenú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?