Hypotéka na dom so založením pozemku a bytu s postupným uvoľňovaním

Profilova fotka
Ahojte. Prosím Vás, vybavoval tu už niekto hypotéku v takejto situácii? Ja zamestnaná s prac. zmluvou na dobu neurčitú, bez závazkov, 30 ročná. Potrebujeme 50 000€ s postupným uvoľňovaním a hlavne, aby sa ďalej nepreveroval príjem. Existuje banka, ktorá toto ponúkne? Predstava je asi takáto: Zadám cieľovú sumu 50 000€, (čístý priemerný príjem mám 487€), založím byt v hodnote 31 000, pozemok v hodnote 8 000€. Získam prvú tranžu, za to postavíme platňu plus metrové múry, ohodnotí sa to, zapíše na kataster a uvoľní sa ďalšia tranža až pokiaľ nebude dosiahnutá cieľová suma. Už máme stavebné povolenie, rozpočet na dom je 96 000 €. Ktorá banka ďalej nepreveruje príjem, prosím Vás??? Viete mi tu niekto poradiť? Ďakujem.
Odpovedať
Nejak mi to nevychadza. Ako chces s prijmu 487 Eur platit uver na 50 000 Eur. Mas preadstavu aka vysoka bude splatka? Mam precitanych niekolko diskusii tu na modrej streche a vacsina bank postupne uvolnuje peniaze az ked je platna aj mury. Mate nejaku pociatocnu hotovost? Budes mat spoludlznika?
Odpovedať
Profilova fotka
Veď to, počiatočnú hotovosť máme. Chápem, že na začiatku mi nikto takú sumu nedá. Chceme postupné vyplácanie. Teda prvá tranža, druhá tranža a tď. Spoludlžníka nemám, nakoľko priateľ je živnostník a nestihol si navýšiť daňové.
Odpovedať
My vlastne začíname veľmi podobne. Tiež potrebujeme 50 000EUR, ale máme dva príjmy, máme pozemok i byt v hodnote 50 000EUR. Toto vlastne prvej banke (v ktorej sme boli zisťovať situáciu) stačilo na to, aby nám úver poskytli. Vraj ako budú múry rásť, tak postupne môžme predať i byt a založený zostane už len dom. Ostatné banky ideme ešte pobehať tak dám vedieť, ale neviem ako to je s preverovaním príjmu v budúcnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
U nás je problém to, že ja nastupujem od 1.10.12 na materskú. My chceme, aby ten úver išiel najprv na mňa a keby prišlo k tomu, že napr. dostanem napr. 25 000, tie sa minú a budú ďalej skúmať môj príjem, mne ďalšie uvedenie nedovolia. A teda vtedy by si priateľ mohol upraviť daňové a pokračovať s úverom na neho. Tak neviem. Je mi z toho celého na .....to potom akú výplatu človek potrebuje mať, aby mohol vziať úver??? Veď mne príde mesačne na účet viac ako 500€ a napriek tomu to nestačí??? To čo potom ľudia, kt. majú oveľa nižší príjem??? Je to nefér. Náš systém je stavaný len pre pracháčov. Obyčajný človek je úplne na poslednom mieste. Dávajú také podmienky, ktoré človeku proste nedovolia vziať si tú sprostú hypotéku. Ach komunisti naši, kde sú tie časy, keď manželstvo bolo výhodou?!
Odpovedať
@zlaticko333 ak založíš niečo iné, v niektorých bankách stačí doniesť o 6 mesiacov posudok na to, čo si postavila, resp. do 18 mesiacov poslať fotky stavby, samozrejme už musí byť stavebné povolenie - peniaze sa ti posielajú automaticky okamžite po vzniku záložného práva, v tomto prípade na byt, na účet...
Odpovedať
@zlaticko333 V kazdom pripade sa zamysli aku budes mat mesacnu splatku!!! ja mam uver cca 14000 splatku 250e, sice uz len 6r a sme bez gule na nohe ale prijem mame o hoooodne vacsi ako mas ty. Treba ti este jest, zit a stavba stale nieco pyta + citam ze ides na matersku. Mam deti 2 a su to 2velke nekonecne cierne diery na peniaze :-D nie v zlom ale dieta stale nieco potrebuje
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka My máme dobrý príjem. Priateľ zarobí oveľa viac....šikovný stavbár :-) splácať to budeme vládať, len tento rok nás to celé akosi narýchlo zastihlo a nestihol si upraviť daňové.
Odpovedať
Profilova fotka
@finsluzby A viete mi pvoedať, ktoré banky takto fungujú?
Odpovedať
@zlaticko333 polovica bank, ktore davaju hypo, ti to vie takto urobit, len nikdy nedavam presne udaje bez toho, aby som videl so celej situacie - nie kazdemu vyhovuje kazda banka a potom je samozrejme zly poradca, ktory radil..
Odpovedať
V prvom rade osobne odporucam doriesit s priatelom ako sa to cele bude chovat az by priatel alebo aj Vy z akychkolvek dovodov ste sa rozhodli Vas vztah ukoncit. Mozte sa hnevat na mna, aj ignorovat ale aj tu na fore je viacero ludi, ktori isli stavat plny euforie, ale potom ked sa vztah rozpadol bol dom a s tym suvisiace uvery skor pritazou. Taktiez si treba uvedomit az vezmete sa seba uver a nahodou by ste sa rozisli Vy ako dlznik budete musiet riesit splacanie a sama uznate, ze ked budete na materskej asi nebude z coho. A k domu, ak budete mat rodicovsky prispevok tak Vam nepokryje ani vysku splatky hypoteky. Dom je nutne zivit (energie), taktiez jeho obyvatelov je nutne zivit a satit + prevadzka nejakeho priblizovadla tiez nieco stoji. Robte ako uznate za vhodne ale budete mat male dieta a radsej mat docasne nesplneny sen o postaveni vlastneho domu ako nieco horsie. A ak nemate nejaku fin. rezervu aspon na 6 mesacne vydavky tak sa radsej najskor urobte rezervu a potom vyskusajte stavat az na rok. Aj priatel nemusi mat pracu stale, stavebnictvo stale ide dole a este ma kam klesat.
Odpovedať
@zlaticko333 my sme zalozili byt a pozemok v TB a zacali stavat s postupnym uvolnovanim- manzel uviedol prijem ja som na materskej- ked sme brali druhu tran. tak si nepamatam, ze by musel opat dokladovat prijem...
Odpovedať
Profilova fotka
@oscipovsky Máte pravdu, ale toto už máme vyriešené, aj finančnú rezervu máme. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
a aké máte skúsenosti s Vub a postupným uvoľnovaním peňazi.... my máme postavenú pivnicu aj s obvodovými múrmi do výšky 1 m... znalec nám to žiaľ ohodnotí max tak na 15000 eur... je to nie moc lukratívny pozemok... keď si postavíme z tohto ďalej niečo tak si to máme ofotiť a doniesť do banky... podľa toho nám da banka ďalšie love... no dovtedy budeme ako platiť? prosím nejakú info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?