Hypoteka na byvanie bez vlastnych prostriedkov

Zdravím vás všetkých. Na tejto stránke som sa dočítal veľa zaujimavých veci no jednu vec som tu nenašiel preto by som sa chcel opýtať práve vás. S mojou budúcou manželkou rozmýšľame nad kúpou pozemku a postavením bungalovu. A moja otázka znie či je možné dostať úver na to bez toho aby sme mali vlastný pozemok alebo ručili nejakou nehnuteľnosťou. Uvolnili by nam peniaze na pozemok a potom postupne aj stavbu ? Čiže by sme ručili domom ktory si planujeme postaviť. Obaja pracujeme v zahraniči a mam pocit že prijem zo zahranicia by mali banky akceptovať. Ďakujem pekne za odpovede.
Odpovedať
Zdravím, příjem ze zahraničí je OK. Banka Vám v ČR nedá 100% hypo, počítejte tak 80-85%. Zbytek vlastní prosředky. + nezapomenout na 4% daň z nabytí nemovitosti.
Odpovedať
Do stavby domu by som sa bez vlastnych prostriedkov nepustala v ziadnom pripade. Mat aspon na pozemok, inak to "nedate". Mozno v takom pripade je jednoduchsie kupit uz nieco postavene.
Odpovedať
Tak na pozemok dostaneš asi 50% z jeho hodnoty. Polovicu musis zo svojich a postavit mury do vysky 1,2m. Potom zalozis rozostavanu stavbu a dostanes peniaze na dalsi postup. To je prípad SLSP (aspon u mna taky bol)
Odpovedať
@minopp vub rovnako.
Odpovedať
Aj CSOB, my odtiaľ mame uver na dom a na rozbeh stavby zo stavebka. (keďže nas pozemok ma malu hodnotu).No momentálne byvame v byte,v ktorom su volne peniaze,takže da sa.Myslim,že to závisí najma od výšky vasich príjmov...
Odpovedať
Aha čiže najlepšie by bolo aby sme mali na vlastny pozemok a potom to je ľahšie. A rozmyšľam aj nad variantou B a to je kupiť lacnejši byt a potom ho komplet prerobiť. Myslite že by som dostal jednoduchšie peniaze na kupu bytu a jeho prerobenie ?
Odpovedať
Tak toto ma zaujalo... to fakt da banka hypo bez toho aby ste ho kryli nejakou realnou nehnutelnostou?;-) to su potom banky uz naozaj velmi benevolentne... co sa mi teda nejak nezda;-)
Odpovedať
@mrmirec nie
Odpovedať
@dai Kazda hypo je kryta nehnutelnostou,daju ti peniaze na kupu pozemku (mozno 70percent) a hned mas nanho tarchu banky.Potom zacnes stavat a viac menej banka ti preplati hodnotu co mas postavenu.Samozrejme rozostavana stavba je napisana na banku.Takze stale su peniaze banky kryte nejakym majetkom. Takze pokial nemas aspon 30percent rozpoctu svoje peniaze rovno zabudnut.
Odpovedať
@mrmirec urcite ano,byt mas v meste kde ti banka mozno da aj 90percent + znalec daco nadhodnoti a so stastim a znamostami mas aj 100percent
Odpovedať
@mrmirec Bez založenia nehnuteľnosti hypotéku nedostaneš. Bez založenia zrejme len spotrebný úver, prípadne môžeš do určitej výšky čerpať uver zo stavebného sporenia. Čiže ak by si chcel stavať dom a nemáš žiadne vlastné financie a ani pozemok, tak si musíš vziať hypo. Najprv na kúpu pozemku a potom na stavbu domu. Banka ti dá hypo na taký dom až v momente keď sú na tom dome vystavané základy a múry do určitej výšky, myslím, že 1meter. To je dosť náročné a v tomto prípade by bolo určite dobré mať svoje financie alebo aspoň ten pozemok. Dôležitým faktorom pri hypotéke je, že banka zvyčajne určuje výšku úveru na základe znaleckého posudku ZP a nie na základe trhovej ceny, za ktorú sa nehnuteľnosť predáva. A tak v prípade, že trhová cena je vyššia ako hodnota ZP dostávaš sa do situácie kedy potrebuješ svoje financie. Teda nebudeš mať dosť financií ani keď ti banka dá 100%. Momentálne sa aj sprísnilo poskytovanie 100% hypoték. Tento nedostatok financií sa dá vykryť spotrebným úverom, ale to treba zvážiť. Variant B, kúpa bytu a jeho rekonštrukcia. Zas musíš vychádzať zo ZP a tak je otázne či ti ostane na rekonštrukciu. Ako tu písali ostatní predo mnou ak by si chcel rekonštruovať byt alebo stavať určite je dobré mať svoje financie. Inač sa nedostatok peňazí dá zväčša vykryt iba z iného úveru. Úplne najlepšie je osobne zájsť do viacerých bánk, povedať im čo potrebuješ a oni ti povedia čo sa dá a za koľko. Sám zistíš ako sa veci majú a lepšie sa dostaneš do obrazu. Prípadne napíš Voštinárovi do jojky a on ti v novom bývaní niečo nájde :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?