Hypotéka - ako na to?

Profilova fotka
Ahojte. Chcem sa spýtať, ako môžem vynechať zdlhavé znalecké posudky a založenie rodičovského domu, ak sa chcem dostať k cca 20 000 eurám. Celková výška hypotéky by mala byť 50-60 000. Chcela by som využiť štátny príspevok ale ručiť chcem až s rozostavanou stavbou na ktorú potrebujem tých 20 000 eur. Je možné splatiť existujúcu pôžičku z hypotéky pre maldých s štátnym príspevkom? Ďakujem za Vaše odpovede a rady.
Odpovedať
Dobry den tak ak mate pozemok treba ho dat ohodnotit a stej sumy vam da bankq 80percent.nieco porobite zas spravite idhad rozostavanej stavby a zas vam pustia peniaze.len pred tym ako poziadate o uver musite mat uz projekt a stacebne povolenie
Odpovedať
Profilova fotka
Iná alternatýva neexistuje? Chceme vynechať zdlhavé znalecké posudky.
Odpovedať
@leplezetlen znalecký posudok máte za týžden hotový :-) my sme vybavovali hypoteku 7 mesiacov, chceli sme založiť len pozemok, ale kým nám ju dali,tak sme mali už aj mury vytiahnute.......
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my by sme chceli dosiahnuť toto, ale momentálne na to nemáme dostačujúce prostriedky. :-(
Odpovedať
Podla mna ak nechcete riesit znalecke posudky tak zostava uz len nejaky druh spotrebneho uveru, ale tam su samozrejme vyssie uroky ako na hypo
Odpovedať
Profilova fotka
@leplezetlen Dobry den, z hypoteky pre mladych nemozete vyplacat iny uver, mozete ju vyuzit iba na nadobudnutie, resp. rekonstrukciu nehnutelnosti. Takze potom tou hypotekou nebude mozne vyplatit iny uver.
Odpovedať
@jiri_m to si kde nabral mi sme s hypo doplacali spotrebak!!
Odpovedať
Profilova fotka
@jiri_m tiež nám to teraz bolo tak ponúknuté, keďže chceme začať stavať až na jar, máme povolenie, pozemok, ale tam ej podmienka, že do 6 mesiacov musíš dokladovať čo si spravil a keďže nám to nevyhovuje, tak nám hypo schvália, ale čerpať začneme až na jar...zatiaľ berieme 10.000 sporebák, splátka je ako pri hypotéke a keĎ budeme čerpať hypotéku, spotrebák vyplatíme....toto nám v banke sami ponúkli....hypotéka bude aj s príspevkom pre mladých,vraj podmienky splňame.
Odpovedať
Profilova fotka
@leplezetlen a inak u nás boli znalecké posudky najmenej zdĺhavé zo všetkého ,čo sa týka stavby, povolenia a financovania....to sme mali do dvoch dní vždy hotové :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikusssik to vám ponúkali v akej banke?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 meno banky?
Odpovedať
@leplezetlen tatra banka
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martin25 @nikusssik Je skutočne pravda, že z hypotéky so ŠPM nemôžete ako jej účel použiť aj vyplatenie iného úveru či hypotéky, je to plne v rozpore so zákonom o bankách. Ak sa tak stalo, tak buď nemáte hypotéku so ŠPM, ale banka to vyplatenie skôr poskytnutého úveru nedala do účelu úveru a zdokladovať banke ste museli aj tú sumu, ktorá išla na splatenie toho úveru. Reálne to jednoducho nejde, tam je potom porušenie zákona a veľmi rýchlo môžete o štátnym príspevok prísť. @leplezetlen riešenia máte takéto - vezmete spotrebný úver tých 20tis. eur, za čo vystaviate čo sa bude dať. K spotrebnému úveru netreba predkladať znalecký posudok a netreba ani ručiť nehnuteľnosťou, treba však počítať s tým, že tento typ úveru je podstatne drahší ako hypotéka. Alebo si môžete zobrať aj bezúčelovú hypotéku tých 20tis. a zabezpečíte ju vlastneným pozemkom, na ktorom idete stavať, tu však už musíte znalecký posudok doložiť a jeho hodnota musí byť dostatočná na danú výšku hypotéky. Bezúčelovú preto, aby ste nemuseli dokladovať, na čo ste ju použili a účel výstavby použijete pri druhej hypotéke. Po vystavaní časti domu si dáte urobiť znalecký posudok na túto rozostavanú stavbu a na jej budúcu hodnotu a zobrať si zbytok na hypotéku toľko, koľko potrebujete plus aj to, koľko potrebujete na splatenie tej pôvodnej, ale účelom hypotéky bude iba výstavba domu. Prvé čerpanie hypotéky bude do 70% aktuálnej hodnoty rozostavaného domu vrátane pozemku a tieto peniaze môžete vydokladovať spätne za to, čo ste doteraz postavili (dokladovať môžete fotkami alebo bločkami) - v skutočnosti tieto peniaze použijete na splatenie tej prvej hypotéky alebo teda spotrebného úveru.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 áno, dokladovať budeme plných 40.000 eur, nie iba 30.000 a 10.000 splatenie sptorebáku....tak to správne chápem?
Odpovedať
Profilova fotka
@nikusssik presne tak, účel celej hypotéky bude len tá výstavba (žiadne splatenie úveru), no zdokladovať ako výstavbu treba celú hypotéku a vyplatenie spotrebného úveru už musíte urobiť po vlastnej línii.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 no myslím,že pri výstavbe domu nebude problém 40.000 vydokladovať :) s tým rátame,všetky peniažky pôjdu na dom aj tie z dočasného spotrebáku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 pokial je hypo so SPM, nemozes vyplacat iny uver... tak to jednoducho je...
Odpovedať
@jiri_m zobud sa!!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja prave ziadam o hypoteku 55 000€ je tam nadobudnutie rekonstrukcia a tiez vyplatenie uveru.a banka mi to rozdelila na 35000 so SPM a zvysnych 20000 bez SPM.tiez mi bolo povedane ze SPM mi nedaju na vyplatenie.Akurat neviete ako dlho sa schvaluje hypo v CSOB ?? uz je to tam 6 prac.den ]-( Uz som cely zvedavy,nedockavy,nervozny...
Odpovedať
Profilova fotka
@leplezetlen presne ako pise andreah25, najjednoduchsia cesta je spotrebak 20tis a potom zobrat hypo so statnym prispevkom, ak viete vydokladovat vsetky prostriedky na vystavbu. Alebo zalozit ten rodicovsky dom, ale to nechcete... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 No.. Uz som sa prebral.. Nejdem sa s tebou hadat to ma nebavi.. Pozri si prispevok aj od @andreah25 so smartbrokers, ja som v podobnej financnej skupine a myslim si ze tak trosku vieme o com hovorime.. Pekny den... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?