Hyposka na montovany/povolenie na murovany dom

Ahojte. Ma niekto skusenost s cerpanim uveru na stavbu montovaneho domu hoci stavebne povolenie je na murovany? Vieme si zafinancovat cca 80% domu ale peniaze treba aj na ine ako je dom :) Is, zariadenie, plot,branka, 2pristresok na auto(a),.... Prima banka. CSOB. Tatra. Otp, slsp? S ktorou to riesit? Dakujeme za konstruktivne, nie primitivne odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Najpriaznivejšie čerpanie má VÚB banka. Bez dokladov k účelu prefinancujú v 2. tranžiach 90 % objemu schváleného úveru, zvyšných 10 % len na základe fotodokumentácie.
Odpovedať
@ina_maklerka aj na zaklade povolenia na murovany sa da financovat montovany?
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Nemalo by to vadiť. Banka bude vychádzať z hodnoty montovaného rodinného domu určenú v znaleckom posudku. Platné stavebné povolenie máte, pred kolaudáciou možno budete potrebovať požiadaťna stavebnom úrade o zmenu stavby pred dokončením. Overte si to tam.
Odpovedať
@ina_maklerka nemalo by? To je taka nijaka odpoved. Preverim cez OVB :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si tym ale nebol taky isty. Podla mna by sa musela brat tym padom bezucelova hypoteka, kde je prakticky jedno, na co tie peniaze pouzijete. No pri takejto hypoteke je ta nevyhoda, ze sa poskytuje len na 20 rokov :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@teslik nemáte pravdu, je možné poskytnúť bezúčelovú hypotéku úplne v pohode aj na 30 rokov s rovnakými podmienkami ako hypotéku účelovú. Minulý mesiac tak môjmu klientovi schválili.Neviem o tom, že by sa odvtedy niečo bolo zmenilo v poskytovaní takýchto úverov
Odpovedať
@aduskatt vubka to ma na 20r csob na 25 ale urcite sa najde aj banka na 30r :) to bolo v ktorej banke? A nebude problem zmena z murovaneho ba montovany pri ziadosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova ja tieto veci ovládam:-) Za istých podmienok sa dá v pohode cez SLSP napríklad.
Odpovedať
Dobre si zratajte , ci budete radsej chvilu v provizoriu , alebo si na veci ktore ihned nutne nepotrebujete poziciate drahe peniaze... Tych 1,7% rocne je na 20-30 rokov pekna palka a nikto vysku urokovych sadzieb ako su teraz negarantuje. Moze sa Vam stat , ze o 5 rokov budete pristresok na auto burat , ale platit ho budete az do penzie...
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Jasné, neviem všetko, lebo nie som z OVB :-) Pozrela som si v znaleckých posudkoch mnou vybavených hypoték na výstavbu montovaných rodinných domov vydané stavebné povolenia. Nie všade bolo uvedené, že stavebné povolenie je vydané na montovaný rodinný dom. Bol v nich len odkaz na stavebným úradom schválenú projektovú dokumentáciu s tým, že zmeny je potrebné odsúhlasiť stavebným úradom pred vydaním kolaudačného rozhodnutia. Preto som vás odporučila opýtať sa na stavebnom úrade. Predpokladám, že znalecký posudok na rozostavaný rodinný dom už máte, tak vám stačí zájsť do VÚB a podať si žiadosť o hypotéku. Pokiaľ budete chcieť riešiť financovanie cez bezúčelovú hypotéku, tak upozorňujem, že niektoré banky neposkytnú takýto úver na rozostavanú nehnuteľnosť, alebo musí byť aspoň v určitom stupni rozostavanosti. Konkrétne riešenie viem poskytovať klientom, kde mám všetky údaje o nich ako žiadateľoch a o financovanej nehnuteľnosti. Takto sú to rady vytrhnuté z kontextu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejak sa v tom nevyznam, no nevidi sa mi, ze by banka nesledovala to co je v zmluvach a projektoch uvenene. Kamaratka ked si brala uver, tak sa jej pytali o aky dom pojde. Ci murivany alebo montovany, takze asi tam len nejaky rozdiel bude
Odpovedať
Profilova fotka
@wavrinecova12 Je v tom rozdiel. Niektoré hypotekárne banky vôbec nefinancujú výstavbu montovaných rodinných domov, resp. vôbec takýto rodinný dom nezoberú ako predmet zabezpečenia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evatothova nie je problem, banka to v pohode akceptuje (realny pripad z minuleho mesiaca). Na vystavbu su najvhodnejsie VUB a TB.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova netreba ale zabudat na to, ze pri murovanom viete riesit hypo uz od metrovej vysky nad terenom, pri montovanom musite mat k ziadosti o hypo postavenu hrubu stavbu (steny a krov)
Odpovedať
Profilova fotka
@teslik @aduskatt bezucelova hypoteka je podla zakona o uveroch na byvanie na max splatnost 20 rokov. Ano, v SLSP je mozne ziskat hypo aj na 30 rokov bez preukazania ucelu, avsak definicia ucelu je ,,na iny ucel spojeny s nehnutelnostou” a tento typ hypo je do max 70% hodnoty nehnutelnosti. Alebo v inej banke je mozne riesit ucelovu refinancnu hypo, kde refinancovanie tvori zanedbatelnu cast hypoteky a zbytok je zaslany na ucet klienta ,,bez ucelu”.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova a preco cez OVB?
Odpovedať
@andreah25 ovb mam tam kamaratov tak preto :) Ale aj SLsp je fajn. 70% hodnoty urcenej znalcom?
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 áno, SLSP pri 70% LTV som mala na mysli. poznám produkty
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova slsp nafinancuje montovane domy, pokial ich nestavia nimi urcena firma (maju svoj zoznam). Ak chcete tu hypo s inym ucelom v suvislosti s nehnutelnostou, tak treba rucit inou, skolaudovanou nehnutelnostou, alebo stavebnym pozemkom.
Odpovedať
@andreah25 :(
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova v ktorej banke bola ziadost podana? Aka je aktualna a aka buduca hodnota domu urcena v znaleckom? Aku vysku hypo ste ziadali? V akom stadiu rozostavanosti mate dom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?