Hypopôžička od Consumer Finance Holding

Zdravím všetkých ochotných poskytnúť informácie :) Rady tipu neber ani keby čo a podobné počuť nechcem. S mužom sme živnostníci. V banke nám hypoteka neprešla kôly príjmom kedze sme si dali nízke daňové. A cfh počíta 60% z príjmov tak cca 2400 dokopy by sme mali . Máme ohodnotený dom kt. chceme a teraz sme pred jedinou možnosťou : požiadať v cfh alebo nič. Je to nám vysnívaný dom a nechceme prísť o tento dom lebo už aj rezervačnú zálohu máme zloženú. Chcela by som sa informovať na priebeh vybavovania a úroky, splátky a podobné veci od tých ktorý s nimi majú skúsenosti. Ďakujem za každu informáciu :)
Odpovedať
1
2
Neviem, čo chcete počuť :) Hlavne ak už je po funuse a rezervačná záloha je zložená ... CFH patrí pod VUB ... Dokonca aj žiadosti o hypo, či znalecké posudzujú tí istý ľudia ako vo VUB, len podľa menej striktných pravidiel. Dokonca aj na LV budete mať záložné právo voči VUB ... Aj vzorec pri splátkach (časť istina, časť úrok) je zhodný ako vo väčšine bánk ... Takže po právnej či finančnej stránke by som sa toho moc nebál ... Čo sa týka úroku, to sa nechajte prekvapiť. Od 21.03.2016 totiž zavádzajú noví "cenník" ktorý nie je momentálne dostupný, tj nedá sa naňho "kliknúť" https://www.vub.sk/sk/informacny-serv... Nechcem polemizovať, čo v ňom bude. Podľa môjho ostane minimálna hranica úroku cca rovnaká aká je teraz, 2,5 pre 5 ročný fix ... Ale možno trocha klesne, to už uvidíte po 21 vom :) Skôr si myslím, keďže ide o nebankový subjekt, že zavedú nejaké nové poplatky, aby ste nemohli tak ľahko refinancovať, ako pri klasických bankách, na ktoré platí nový zákon :) Pokiaľ riadne splácate, nebudete mať s touto pôžičkou nejaký zásadný problém. Horšie je, ak sa omeškáte, majú prísnejšie pravidlá ako klasická banka a spotrebitel je zákonom menej krytý ako v štandardnej banke ... Takže môj názor: - počkajte na cenník po 21.03.2016 = potom si ho vo vyššie uvedenom linku preštudujte, budú tam aj úrokové sadzby. Ak bude všetko OK, tak by som sa do toho ísť nebál. Preštudujte si však riadne poplatky za prípadný refinanc a rovnako aké sú podľa zmluvy postupy pri oneskorení platby a vezmite ich na vedomie = v preklade, spravte si finančnú rezervu aspoň na 6 mesačný výpadok platu ... Lebo naozaj, zajtra Vás oboch zotne na chodníku auto, pôjdete na 3 mesiace na PN a už máte vymalované ... Na Vašom mieste by som zvolil čo najnižší FIX tak aby ste po 3 rokoch vedeli prejsť aj k štandardnej banke z nižšou úrokovou sadzbou. To ale zase neviem, či sa hneď oplatí, bude to záležať od sumy, ktorú si chcete požičať :)
Odpovedať
@lubk0 Ďakjem krásne za odpoveď :) Podávame to cca stredu a uvidíme.
Odpovedať
@dayd aj ja cez nich riesim..chcem sa opytat mam splatku v ceteleme a home keedite..vyhladavaju si aj taketo informacie?ma to vplyv na hypoteku unich? Nic sa nepytali pri telef.kontakte.. @lubk0
Odpovedať
@zvolsiinylogin mne sa zdá že vidia , a chcete to z toho vyplatiť?
Odpovedať
@dayd s CFH skúsenosť nemám, ale je ešte jedna možnosť ako dostať od banky hypotéku, je zamestnať sa niekde na 4 mesiace s príjmom dostačujúcim na výšku Vami požadovanej hypotéky a keď budete mať schválený úver, dáte výpoveď. Najlepšie u niekoho známeho keďže je to len dočasné a účelové zamestnanie, len pozor, zamestnávateľ nesmie mať podlžnosti v sociálnej ani zdravotnej poisťovni!
Odpovedať
@dayd my sme brali CFH minuly rok, vsetko bez problemov podmienky nakoniec boli este trochu lepsie ako ked sme zacinali s vybavovanim - vyhoda CFH je prave v tom ze rata lepsi prijem t.j. aj pre tych komu "normalna" banka ponukne dobry urok ale nizku splatku = vysoke preplatenie, tak CFH vdaka tomu ze mas podla ich hodnotenia lepsi prijem ti dovoli kratsiu splatnost a teda v konecnom momente aj preplatenie je nizsie. Okrem toho CFH aj doteraz davalo iba 1% sankciu za predcasne splatenie tak tipujem ze nejake extra zaludne poplatky nepridaju. Zhodou okolnosti nam tento uver akurat prebera priamo VUB za 1,49 bez dokladovania prijmu a platenia zbytocnych dani...takze odporucam zobrat a v pohode po kratkom case prerefinancujes do normalnej banky.
Odpovedať
@dayd ahoj..ako ste dopadli..chceme rucit nehnutelnostou
Odpovedať
@zvolsiinylogin Včera to poslala finančná poradkyňa do Popradu a musíme čakať tipujem tyždeň aj niečo lebu idu sviatky. A vy?
Odpovedať
@ngb A viete mi napísať priebeh a kolko trvalo schválenie?
Odpovedať
@dayd priebeh ako v normalnej banke:) das doklady a za par dni to bolo...
Odpovedať
Profilova fotka
Konkrétne riešim klienta v CFH a žiadosť s kompletnou dokumentáciou som podával 22.2.2016 a úver bol schválený 11.03. 2016. potom som tam žiadal nejaké výnimky (úrok + hodnota LTV ) , 16.3.2016 zasadal úverový výbod a výnimky schválili 21.3.2016. 22.03.2016 som poslal novú žiadosť (kôli zmene legislatívy) a včera dorazila celá úverová dokumentácia( úverové zmluvy ,záložné zmluvy, vinkulačné tlačivá) hned v útorok podpíšeme s klientom a záložcami dokumenty,urobím poistenie nehnutelnosti aj s vinkuláciami a v stredu to odpúošlem do Popradu.ak všetko dobre pôjde tak CFH by peniaze mohli pustiť ešte v piatok bud.týždňa. takže ak dobre rátam tak od 22.2.2016 - 1.4.2016 čo je 39 dní. Toť moj další prípad v CFH. 8-) :-)
Odpovedať
@cisko39 Ďakujem za príklad ale nepotešili ste ma :D dlho im to trváááááá.... Finančná poradkyňa poslala v stredu tak budeme čakať a čakať a čakať..........
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dayd ak je prípad jednoduchý tak to trvá cca 2 týždne ale do CFH sa dávaju viacmenej z rôznych dôvodov nie moc jednoduché prípady a vtedy si schvalovatel velakrát vyžaduje postupne rôzne doklady atd. a tým že to všetko ide aj poštou tak to trvá dlho. Mal som prípady že to išlo aj za tie spomínané 2 týždne ,ale mal so prípad ked to trvalo aj 4 mesiace. Držím palce aby to dobre dopadlo a čo najskôr.
Odpovedať
@cisko39 Ďakujem pekne
Odpovedať
@dayd este neviete ako ste dopadli? Ja vybavujem obciansky a bez neho sa nepohnem..treba cakat
Odpovedať
@cisko39 Pekný den prajem. Chcela by som sa informovať. Budem vdacna za odpoveď. Prišla nám ponúka 42300 úrok 3,9 % splatka 202. Potrebujeme sa priblížiť k 54000 tak sa žiadalo o výnimku. Stredu zásada výbor. Schvlili nám 65% z ltv a žiadali sme o výnimku 80% . Čo myslíte? Hovorili že v stredu nám povedia či to prešlo. Vy ste písal že stredu zasadali a až pondelok schválili. Prečo? A čo myslíte aká je šanca?
Odpovedať
@zvolsiinylogin ešte vybavujeme. Žiadali sme o výnimku a cakame do stredy. Vy ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@dayd dobrý deň. nám tie výnimky trvali preto dlhie lebo sme žiadali výnimku už na existujúcu výnimku ale kôli tomu už nemusela zasadať rada. výšku % z LTV vám schvália na základe lokality. ak mi napíšete kde tá nehnutelnosť je ak Vám to viem okamžite pozriet na ich portáli. prvú ponuku ktorú nám dali bolo LTV 75% na to som žiadal výnimku na 90% a schválili 88%(kôli poplatku) pôvodná ponuka na úrok bola 4,7% na výnimku mi schválili 2,5% ( čo na rating klienta bol malí zázrak) a ponuka bola 69.000,-eur a ja som žiadal výnimku na min.75.000,-. čo bola kúpna cena nehn.
Odpovedať
@cisko39 dostali ste teda 100 percent?
Odpovedať
@zvolsiinylogin 100% ani v banke nedajú...... ešte nevieme koľko dostaneme
Odpovedať
@dayd mam obciansky novy a idem tam v stredu..inac platim cetelem a home kredit pravidelne ale ze sa tieto splatky odpocitavaju od vyslednej sumy na platenie hypoteky..takze ak mozem splacat 170 eur tak mi hned stiahnu 130..ale ide do toho aj druh tak hadam nieco poriesime..a chcem si tieto nebankovky hypotekou vyplatit tak uvidim ..na mna je odpocitatelne zivotne minimum 190 eur lebo mam aj malu..pri prijme 465 eur..hadam to vyjde
Odpovedať
@cisko39 mozete mi zhruba prepociatat aku splatku mozem davat ked mam prijem 465 eur ,jedno dieta,a platim cetelem 50 eur a home kredit 79 eur?s tym zeby som chcela hypotekou vyplatit aj cetelem aj home kredit..dakujem..
Odpovedať
Profilova fotka
@zvolsiinylogin dali nám 90% čo sme aj chceli
Odpovedať
Profilova fotka
@dayd sko ste dopadli ? @zvolsiinylogin vybavili ste ? tie splatky nebankoviek nevadili ??
Odpovedať
Profilova fotka
@cisko39 v čom mal klient zly rating ?? nejake zapisy v registroch ?
Odpovedať
@lauritka Vybavili sme :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lauritka zlý rating bol kôli zápisu v registry a v quatre bol v omeškaní pslátky
Odpovedať
Profilova fotka
@cisko39 zavazia aj exekucie, hoci vyplatene ? na nebankove "veci" pri ziadosti o hypo
Odpovedať
@cisko39 Ďakujem Vám veľmi pekne za super príklad ako to tam chodí. Veľmi mi pomohol pri postupe a približnej dobe vybavenia. Už máme domček a prerábame :) Prajem Vám veľa spokojných klientov :) VĎAKA
Odpovedať
Profilova fotka
@dayd Ďakujem a nech ste spokojní a šťastný v domčeku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?