Hypo na tranze

Profilova fotka
Prosim mate niekto takuto skusenost? Hypoteka na stavbu domu SLSP na 2 tranze...prisla prva preinvestovali sme vsetko sa minulo na stavbu...pytame druhu a oni si zhodnotia ze este nieje dostacujuce a druhu nepustili...a co fcul:fearful: stalo sa vam to ci to zas len ja mam take obrovske stastie??
Odpovedať
@vilmuskaaa my tak mame. Prvu sme dokladali fotkami. Brali sme hypo na rozostavanu stavbu. Zakryta bez okien. Dokladovali sme po pol roku. Akurat tam pani co nas ma na starosti neposlala vsetky fotky co som jej posielala a povedala nam ze chyba prirastok na hodnote cca 1500e. Ze mam dolozit dalsie fotky. Hovorim ake?? A postupne sme prisli na to ze na hodnotenie im poslala len polovicu fotiek (teda hodnotili len polovicu domu) preposlala ostatok a vsetko bez problemov. Poslali dalsiu tranzu... Nepovedali vam aky prirastok vam chyba?
Odpovedať
Ja som pofotil, napisal čo kolko približne stálo a druhu poslali bezproblemov
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary dostali sme prvu tranzu 55.000 zhodnotili ze investicia bola zatial 34.000 co nieje pravda...tak uz fakt neviem co robit
Odpovedať
@vilmuskaaa a nedostali ste pri podpise zmluvy papier kde je rozpisane kolko zohladnuju za aky postup (nap za linku, vstavane skrine, okna, dvere atd ? My sme mali prvu tranzu 56tis a prirastok na hodnote domu mal byt tusim 39tis. Ale vnutro sme mali nakomplet hotove akurat nebol osadeny kotol ale uz bol realne na stavbe..
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary nie moja nedostali je tam len taka tabulka ked chces odfotim ti ju ani sa v tom nevyznam a uz som na nervy
Odpovedať
@vilmuskaaa to sa nestáva, ze Vam nepovedia. Každá banka informuje dôvody, preco Vam neschválili. Vedia povedať, ked nieco chyba. Nevzdavajte sa a spolupracujte s bankou. Vždy sa nájde riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@evy27 len nam bolo povedane ze podla nich to ma hodnotu 37000 a nie 55 kolko nam dali...ale pritom vsetko islo do domu
Odpovedať
@vilmuskaaa napíšem Vam do súkromnej spravy
Odpovedať
@vilmuskaaa vydokladuj blockami...sach mat
Odpovedať
Profilova fotka
@vilmuskaaa tvoj problem velmi dobre poznam :). Problem je v tom, ze banku nezaujima kolko si investovala, ale za kolko by to predala, ide totiz o rucenie. Tiez som vzdy dostal menej ako som preinvestoval a az v poslednej tranzi som dostal vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@pluvko banka sa ti na blocky z vysoka vykaka :), sach mat
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj lenze my sme zalozili aj rodicovsky dom koli tomu aby sme sa vyhli tymto picov..am s bankou aby nam dali prachy co najskor a aj tak spekuluju vydrbanci
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vilmuskaaa slsp najhorsia moznost...chod sa spytat inde ci to vsetko prevezme napr ina banka
Odpovedať
Tiez mam hypo od SLSP na dve tranze. Obe som mal ale pustene. Nemusel som nic dokladovat pri ziadani druhej. Ale do 6 mesiacov od druhej tranze trebalo dat foto a do 12tich znalecky posudok a dokladat kolaudaciu. Rucil som iniu nehnutelonostou. Treba ale rozlisovat medzi investiciou a trhovou hodnotou nehnutelnosti. Tiez mi ten znalecky posudok len tak tak vysiel a pokryl zabezpeku rodicovskeho domu. Cim dalej na vychod alebo niekde podobne, tym horsi polohovy koeficient, tym padom nizsia hodnota nehnutelnosti.
Odpovedať
@vilmuskaaa nepríjemná situácia. Preto som sa SLSP pri výbere hypo z ďaleka vyhýbal aj keď som mal u nich účet odjakživa. Potrebovali sme tiež hypo na tranže. U nich sa mi neľúbili podmienky a ani by nám hypo nedali, mali sme komplikovanú situáciu. Nakoniec sme skončili v unicredite kde nám dali dokonca lepší úrok pomaly o 0,5% a nemali problém. A v prvej tranži nám so založením pozemku a našich bytu dali pri 90% financovaní 73 tis. Svojich sme mali nejak 5 tis. Keď sme riešili druhú tranžu, tak pýtali od nás posudok. Odhadca odhadol vyše 100tis hodnotu, a oni to samozrejme znížili ale bolo to okolo 100tis tiež. Záleží aj od lokality kde staviaš. Vysvetľovala mi to v banke že je tam index ktorý určuje lokalitu a keď je to niekde kde je ten index nízky (malá dedinka niekde ďaleko od civilizácie) tak samozrejme výsledná ohodnotená stavba bude mať nižšiu hodnotu než si preinvestovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@vilmuskaaa a pokryje ta ina nehnutelnost tie tranze ? Ak ano tak by dom zasiel do banky spytat co to ma znamenat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 praveze index mame dobry sme v modre pamiatkova zona priamo v centre...ziadna dedina...slsp cele na pi..
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo by fajn vedieť výšku úveru a hodnotu založených nehnuteľností. Toto čo opisujete je bohužiaľ častý jav a nie len v SLSP. Bežne je možné dokladovať tranže faktúrami/bločkami alebo cez foto + čestné prehlásenie + súpis prác. SLSP bohužiaľ prehodnocuje individuálne každé jedno zdokladovanie. Moja skúsenosť je, že na pobočke kým to nie je zdatnejší človek čo si už niečo zažil tak Vám nevie povedať čo konkrétne urobiť pretože tranže neschvaľujú na pobočke no mali by mať možnosť informovať sa u "schvalovačov" čo ešte urobiť aby pustili ďalšiu tražu - odporúčam obráťte sa na bankárku čo Vám úver spracováva, prípade na riaditeľku pobočky ak by ona nevedela. S presunom hypotéky do inej banky by som bol opatrný kvôli poplatkom a neviem či tam máte príspevok pre mladých o ten by ste prišli. PS: je jedna možnosť, ako sa to obchádza len to nie je na písanie tu a nie každý vie robiť s fotoshopom. Legálnejšia cesta je ak Vám tam robí aj firma dohodnúť sa aby Vám dopredu urobili FA s dlhšou splatnosťou no s tým firma nemusí súhlasiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@tcs napiste mi ip ohladne fotoshopu...mozem vam to potom napisat podrobnejsie
Odpovedať
@vilmuskaaa stalo sa mi v slsp to iste. 1. tranzu mi zhodnotili na zaklade fotiek a podhodnotili asi o 30%,2.zase dost nadhodnotili ked uz bol dom uzavrety s oknami a tak... Samozrejme po 1. mi chybali peniaze na dalsie pokracovanie a slsp ma vlastne prinutila zobrat medziuver. Mimochodom slsp berie do uvahy iba preinvestovane peniaze za material,take nieco ako cena prace napr. neberu do uvahy. Aspon to mi povedali. Jedine keby bola zmluva o dielo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Prosím Vás ako dlho ste cakali na vyplatenie dalsej tranze v slsp po odovzdani foto? My sme ich poslali před tyzdnom a doteraz ani obraz ani zvuk...
Odpovedať
Týždeň až dva
Odpovedať
So SLSP mam tiez svoje skusenost. Mam hypo na tranze a nastastie tranze mi vyplatili, ale zakazdym znizili cca o 2000 eur. Minuly tyzden som bol riesit poslednu a z predchadzajucej 17k tranze som im vyhodil zoznam veci co sa spravili za 28k (dostali sa ku mne peniaze z dedicstva). Banka zhodnotila podla fotiek ze som preinvestoval 25k a ze narast domu je teda o 15k :D Pri prvych dvoch tranziach ma tato matika stvala, teraz som sa uz len zasmial ze pridem teda este raz , kedze to opat nestacilo na zvysne peniaze a vyplatili mi menej ako mali. Mal som mat teda 4 tranze, ale koli skracovaniu sa to natiahlo na 5. Nebol problem mi vyplatit peniaze, bolo to ale vzdy menej ako bolo povodne navrhovane. Vybavenie trvalo vzdy cca 2 tyzdne (az na 2 tranzu, ale tam bola chyba inde)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?