Hruba stavba maleho domu

Ahojte, viem ze takychto tem je tu asi viac, ale chcela by som vas poprosit o vase odhady, tych co sa vyznate. Chceli by sme stavat maly murovany rodinny dom, pozemok mame. Hrubu stavbu by sme chceli dat postavit firme/ zivnostnikom. Dom by bol bez suterenu, s obyvanym podkrovim. Podorys 7x9 m. Dole kuchyna spojena s obyvackou, mensia kupelna, spajza a jedna spalna. V podkrovi tri mensie spalne a kupelna. nemame este projekt, preto si zatial nemozem dat stavbu nacenit konkretnym firmam. Zaujimalo by ma, aky mate nazor, kolko by nas asi vysla hruba stavba tohto domu od stavebnej firmy? Pripojky vsetky na pozemku. Pozemok je rovinaty. Dakujem velmi pekne za kazdy nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 Rozmýšľate racionálne, ak uvažujete so spaním v podstreší. Takýto dom má to viacero výhod - o.i. aj tú, že ušetríte istú časť investičných nákladov, pretože bude menej základovej dosky, menej strechy, menej tehly, menej fasády... Do 90 tisíc by ste sa snáď mohli zmestiť. ;-)
Odpovedať
V prvom rade si to nakreslite v teréne pieskom/vápnom, aby ste zistili reálne rozmery (podkrovie je navyše skosené, čiže menej využiteľného priestoru+ vnútorne steny). Nezabúdajte, že priestor zaberú aj schody. 7x9 m je málo na to, čo chcete mať - hore v izbách nebudú skrine? kde bude šatník a iné odkladacie priestory?
Odpovedať
@leonardom Dakujem, ano presne o to mi ide, usetrit na zakladoch a streche, kedze to su na hrubej stavbe najdrahsie polozky.
Odpovedať
@draik Ano, mate pravdu, skusim si to nakreslit aby som mala lepsiu predstavu. inspirovala som sa domom Blanka 3. ta izba na prizemi by mohla tiez sluzit aj ako ulozny priestor, potrebujeme vlastne zatial len jednu spalnu a jednu detsku izbu, takze v ostatnych izbach mozu byt aj ulozne priestory. Ale mate pravdu, s tymi skrinami by mohol byt problem, musim to premysliet. dakujem za pripomienku.
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 Šikovne vymyslený dom s obytným podkrovím počíta so skriňami na stredovej osi domu, takže pokiaľ si na to dáte pozor, netreba mať obavy... ;-)
Odpovedať
@paja777 cca 25k +- pridal by som ale daky meter. (Ja mam to co chces 10x9 a je to uz dost vpohode)
Odpovedať
Profilova fotka
my máme pôdorys 8,5x11,5 a hrubá stavba bola cca. 40.000 s oknami, stavebným povolením, my sme v miernom svahu...dávali sme ytong, škridlu bramac, drevený trámový strop a okná Veka trojsklo..foto mám v albume...no akurát, že môj muž muroval sám...za robotu živnostníkov rátaj cca. 10.000 plus, od základovej dosky nahor. U nás sa to tak pohybuje za približne rovnaký domček dával sused toľko za robotu.
Odpovedať
@leonardom presne tak, problem vyrieseny :)
Odpovedať
@sysell no trochu sa obavam, ci to predsalen nebude az prilis male, tak ako pise draik, musim si to nakreslit na teren pre lepsiu predstavu :)
Odpovedať
@paja777 hej kreslit naziovo je asi najvacasia blbost, ked spravis ciary budes zhrozena ake je to male, ked das platnu zas sa ti bude zdat velke ...velmi to skresluje. Nakresli si to v grafickom programe - hociaky konfigurator a nahadz si tam nabytok. Alebo este lespie pozri katalogy su tam take domy a mas tam nakreslene zariadnie a mzoes si aj zmerat miesto a hned uvidis.
Odpovedať
@paja777 http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... daj si tam filter sirka domu a pod tym mas moznost poschodie a vyhodi ti take male domy moes pozerat
Odpovedať
@sysell no videla som ten dom aj v katalogu, vyzeralo to celkom fajn. tu je aj podorys: https://www.ekonomicke-stavby.sk/domy... tam je dokonca len 6,6 x 9 m. my chceme ale bez terasy, len taky jednoduchy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell aha, super, dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 tá izba 9 m2 na poschodí, to bude dosť natesno, aj dolu kuchyňa a obývačka 22,7 m2, ak vám to stačí...?
Odpovedať
@topvideo asi pridam nakoniec nejaky ten meter. mozno 8x10 by stacilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 bolo by dobre pridat,my mame tak akurat miesta a stavali sme vacsi...a este by som stale daco vymyslala,co sme mohli inak a mohlo byt vacsie...chceli sme sa vsak vopchat do rozpoctu tak sme zvolili strenu cestu aj ked ja som povodne chcela mensi...teraz mi je tak akurat a za par rokov si postavim este drevene humno na vsetky hovadinky ktore v dome treba :D
Odpovedať
@paja777 hruba stavba je podla mna strasne zavadzajuca, vyzera to, ze dom uz stoji, ale je to tak tretina alebo aj menej z celkovej ceny, tak pozor na to. A este zalezi co si pod hrubou stavbou predstavujete. Taky celkom rokmi overeny nastrel ... cena domu na komplet bez vonkajskou, v nizkom standarde 800 x uzitkova plocha, v lepsom standarde 1000 x uzitkova plocha. Rozdiel v cene, ci to date zivnostnikom alebo firme na kluc bude, kludne aj viac ako 20% ... Strela od pasa, hruba stavba (zaklady, mury, priecky, okna, strecha) 40 000e.
Odpovedať
@kriloter Dakujem pekne za nazor. Oplati sa teda viac dat to postavit firme alebo zivnostnikom?
Odpovedať
my máme 8x12 poschodový s obytným podkrovím bez pivnice, a hrubú stavbu sme dali živnostníkom a ostatné viac menej sami. ešte sme okná, plynové kúrenie,krb a fasádu dávali živnostníkom. ostatné sami.
Odpovedať
To uz by som radsej tramovy strop a rovnu strechu. Mas to omnoho lacnejsie. A vyzera to lepsie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@pancake A mozem sa spytat kolko Vas ta hruba stavba vysla? dakujem pekne
Odpovedať
@paja777 tak to už si presne nepamatám. bolo to 4 roky dozadu. aj zápisky z toho už sú dávno spálené :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@paja777 Najlepšie, ak niekoho poznáš, alebo máš o niekom referencie... Je totiž kopec firiem, čo robia rýchlo a krivo... Takže pozor na to.
Odpovedať
prosím vás aká je tá strecha naj v poschodovom dome kvôli využitiu podkrovných izieb ?
Odpovedať
@marta2610 no cim mensi sklon, tym viac miesta na izby - logicky, vsakze :) ci co chces vediet? z toho pohladu je naj strecha rovna, resp. pultova
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?