Financovanie stavby domu sukromnikom

Chcem sa opytat ci ma niekto skusenosti s modelom financovania vystavby rodinneho domu za pomoci sukromnej osoby-sponzora-3.stranou. Cize nie cez uver v banke, ale ze clovek ktory ma peniaze to zafinancuje a kupujuci si kupi uz hotovu stavbu. Ale nemam na mysli developerske firmy. Dakujem za vecne prispevky. :)
Odpovedať
@zanna244 Taký človek je developer a títo developeri to robia radšej vo väčšom, lebo keby tak spravil len jeden dom tak sa im to neoplatí, resp. nebol by si (ako kupujúci ) ochotný zaplatiť takú cenu, ktorá by vyvážila riziká a požadovaný zisk tejto investície. V stavebníctve sú najnižšie marže. Kto má toľko peňazí, hľadá ich uplatnenie v obchode, kde je rýchlejšia obrátkovosť a vyššie marže.
Odpovedať
..ako píše slavoslav, nazvi ho ako chceš, podstata je rovnaká. K cene stavby si prihodí náklady ktoré mal so všetkými vybavovačkami okolo, odmenu pre seba za odpracovaný čas a primeraný zisk nielen zo stavby ale aj z pôžičky. Či už bude stavať na tvoje meno, alebo na svoje bude mať všetko veľmi dobre zmluvne zabezpečené a spočítané. Ty mu následne zaplatíš jednorázovo, alebo v splátkach. Ak sa pre takýto model rozhodneš, rozhodne nepodpíš nič skôr ako si to nedáš odobriť "tvojim" nie jeho právnikom.
Odpovedať
Su ludia co stavaju domy na kseft, vacsinou do stavu holodomu a nasledne predavaju. treba sa konkretne opytat co chces vediet, aky vecny prispevok?
Odpovedať
Dakujem. Zaujima ma konkretne, v com su vyhody takeho financovania oproti uveru z banky. Preco by si to kupujuci volil, kedze ako pisete, navysia sa tym pre neho naklady. Dostali sme taku ponuku zafinancovat niekoho stavbu prostrednictvom realitky a tak zistujeme okolo toho rizika. Este sme nepoculi, zeby niekto takto staval. Cize chceme si byt isty, ze to nebude nejaka habadura :). Samozrejme su pravnikom osetrene zmluvy, ale aj tak clovek neznaly moze nieco opomenut.
Odpovedať
Profilova fotka
Ide o to,že napr.chcete stavať a nemáte peniaze,pozemok ,nič. Takto sa nedá pohnúť z miesta. Banka vám nedá hypotéku na kúpu pozemku a stavbu domu.Tá tretia strana dom postaví na pozemku ktorí si vyberiete a dom aký si vyberiete.Spíše sa zmluva o budúcej zmluve. Oni to postavia a keď je to hotové ,idete do banky že chcete hypotéku na kúpu domu. Zoberiete hypotéku a kúpite si dom,ktorí ste si vlastne dali postaviť. či je to lacnejšie neviem,ale niekto nemá na výber . Moja kamarátka takto stavala. Chceli stavať nemali nič. Chceli kúpiť pozemok.Banka nedá 100 percent na kúpu pozemku. Nevedeli sa odpichnúť až našli takúto firmu alebo čo a oni im takto postavili dom. Takže úveru z banky sa nevyhli ale dostali ho lebo ako zábezpeku mali dom už postavený.Ako to je všetko právne neviem,Viem že spisovali zmluvu o budúcej zmluve ,akože dom bude ich ak bude hotový a vyplatený. Tiež tam bolo nejako zabezpečené tá tretia strana.Aby ste si napr. nedali stavať dom a v polovici stavby poviete že nie rozmysleli ste si to .Tak oni sa zabezpečia do zmluvy že sa vtedy platí nejaká pokuta.na výške sumy sa tej pokuty tiež dohodnete. Oni by potom dom aj tak dostavali a predali,len by museli hladať kupca.Takto stavajú konkrétne vám. máte dohodu že dom postavia a po dokončení a zaplatení je váš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?