Financovanie montovaného domu DOM SNOV (BAU holding)

Krásny dobrý deň prajem, s manželkou uvažujeme o realizovaní montovaného rodinného domu cez spoločnosť DOM SNOV (BAU holding). Vedel by mi prosím niekto priblížiť, či je reálne na tento typ stavby (teda montovaný dom) dostať hypotéku aj ako na "rozostavanú stavbu", podobne ako je to v prípade murovaných domov. Veľmi pekne ďakujem za akúkoľvek radu alebo postreh. Stavbe zdar! 🙂
Odpovedať
Ja som spravil tak pri montovanom dome, zobral som si spotrebny. Za ten spotrebny a uspory co som mal som spravil hrubu stavbu, tu som dal ocenit a potom refinancoval hypotekou. Tiez som staval od Bauholdingu. Ale dom som od nich mal len v stadiu hruba stavba. Zakladova platna, pristavba garaze a terasy, instalacie, zateplenie, potery.............atd vsetko svojpomoc.
Odpovedať
@ascedant ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@zvedavypes pri montovanom dome je možné riešiť hypotéku až od hrubej stavby (múry a strecha) takmer vo všetkých bankách. Napr. ale TB Vám vie schváliť hypotéku aj bez začatia stavby, len na holý pozemok, ale s právoplatným stavebným povolením. Proces prebieha tak, že k žiadosti o hypotéku treba predložiť znalecký posudok k pozemku, stavebné povolenie a komplet 1 paré projektu potvrdeného stavebným úradom. Hypotéku schvália podľa interného ohodnotenia domu po dokončení, čerpanie bude prebiehať tak, že najskôr dostanete 60% z hodnoty pozemku. Bude potrebné dostať dom do štádia hrubej stavby, následne sa urobí znalecký posudok na už rozostavaný dom, geometrický plán o zameraní stavby - toto predložíte banke, táto vypracuje nové záložné zmluvy už aj na dom, nielen na pozemok a následne sa čerpajú ďalšie prostriedky, tentokrát už do 80% hodnoty rozostavaného domu.
Odpovedať
@andreah25 dobrý deň, veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?