Financovanie drevostavby

Caute Strechari, mate niekto zkusenosti s hypo na Drevostavbu? Vopred dakujem...
Odpovedať
Mame, riesi sa tak isto ako na murovany dom. Hypo mame od TB.
Odpovedať
@bandymama Dakujeme
Odpovedať
@novozamcaner uplne rovnako ako murovany, bez problem v tb nove zamky
Odpovedať
@raddo78 Super, vdaka... kazdy fin.poradca nam hovori ze je to velmi komplikovane ]-(
Odpovedať
@raddo78 mozem sa opytat aka firma vam stavala domcek a aka je spokojenost?Diky
Odpovedať
Uplne rovnako, ako s murovanym. SLSP
Odpovedať
Akurat treba pocitat s tym, ze vacsina bank pozaduje aby bola zapisana rozostavana stavba na katastri, cize meter murov. U drevostavby to ale vacsinou znamena hrubu stavbu pod strechou. A to je zasadne viac penazi ako pri metri murov murovanych.
Odpovedať
Vobec nic take nechceli po nas...jednorazove cerpanie pred stavbou...mam 9 mesiacov po kolaudacii a az teraz chcu lv..to je jedine co budu potrebovat spolu s kolaudacnym a pridelenim supisneho cisla...ziadnu rozostavanu stavbu netreba...poznam cca 5 ludi co maju drevodom uplne v pohode..ale netvrdim ze niekde to problem nemoze byt..potom treba zmenit banku..:)
Odpovedať
@raddo78 ale chceli ... rucenie nehnutelnostou ... bud tou co staviate alebo inou ... jednorazove cerpanie pred stavbou bez rucenia inou nehnutelnostou? A to s kym bankujete? :-D
Odpovedať
@kriloter jaj ty bankujes o ruceni..nepochopil som sorry..rucil som inou nehnutelnostou..to je pravda..mas pravdu..radsej stavat murovany..:)))))))))
Odpovedať
SLSP ak chceme hypo, musime mať čim ručiť, teda musime ručiť rozostavanou stavbou. Rozostavana stavba musi mať geometricky plan, teda musi byť na katastri zapisany GP. Pri murovaných je to min. 1 meter aby to geodet mohol zamerať, pri drevených na výšku hranola. Nemusí byť ani pláštená stena, len aby bolo zjavné 1 nadzemné podlažie, teda pôdorys a okná. po GP a znaleckom posudku sa ide do banky, žiada sa o hypo a následne spolu s úverovou zmluvou sa ide na kataster vložiť žiadosť o zápis rozostavanej stavby + záložné zmluvy pre banku. Už je len na majiteľovi v akom štádiu rozostavania dá ohodnotiť dom, čím viac preinvestované, tým viac banka pustí, dá sa hypo čerpať aj na viacero častí, je to individuálne a pozor, môže sa stať, že banka bude najprv požadovať potvrdenie o zápise rozostavanej stavby až tak dá zmluvy, ale je to individuálne a pri väčšine sa to dá všetko spolu vybaviť.
Odpovedať
@novozamcaner pokiaľ máš stavebné povolenie, hypo je v pohode...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?