Dostaneme hypotéku ak má manžel prerušenú živnosť?

Som strasne rada, ze som nasla tuto diskusiu a dufam,ze tu najdem kopec dobrych rad. No, manzel je zivnostnik, ale momentalne ma do 25.11. prerusenu zivnost, koli prispevku z UP na podnikanie. Ja som na RD, dostali sme stavebne povolenie a chceme zacat stavat. Rozmyslali sme nad hypotekou, zalozili by sme rodicovsky dom, a dostali by sme 50% ceny zo zalozenej nehnutelnosti. Obratili sme sa aj na hypotek. centrum a poradkyna nam poradila, hypoteku bez dokladovania prijmu (kedze manzel mal male DP za min. rok.) a vybrala nam hypoteku cez CSOB, len tam by bol problem s tou prerusenou zivnostou. Musime cakat do jej obnovenia a potom asi taky mesiac, aby to nebolo take okate (vraj). Myslite si,ze je vobec realne,ze dostaneme nejaku hypoteku? A spoliehali by ste sa na rady len jedneho poradcu alebo by ste kontaktovali aj inych? Alebo by ste si vybehali informacie sami? Tesim sa na prispevky.
Odpovedať
principiálne slečna z hypocentra ti povedala dobre - hypotéka bez dokladovania príjmu, avšak osobne si myslím, že problém by bol s jej schválením - príjem sa síce dokladuje len čestným vyhlásením, ale oficiálne manžel nepracuje a to môže byť pre banku problém - osobne by som ti odporúčal vzhľadom na to, že je už november, počkať do jari, nech si manžel urobí slušné daňové priznanie a úroková sadzba okolo 5,5% by nemusela byť nedosiahnuteľná.
Odpovedať
No, vysoke danove priznanie nechceme robit, lebo potom by manzel mal vysoke odvody. Ano, mame tlacivo s cestnym prehlasenim o prijme (zatial ho teda nevyuzijeme). A myslite, ze s tym cestnym prehlasenim (keby neprerusil zivnost) by mal aj tak malu sancu na hypoteku?
Odpovedať
to ti verím, že to nie je bohviečo, ale zas na druhej strane to, čo ušetríš na dani a ročných odvodoch, bohato preplatíš na úrokoch - kde teda vidíš úsporu? Navyše banka ti dá aj 80% z hodnoty nehnuteľnosti a možno aj štátny príspevok pre mladých, takže sadzba by bola do 3%. K poslednému sa ti neviem vyjadriť - je to totiž vec schvaľovateľa a on sa rozhodne, či úver banka dá alebo nie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?