Dostanem hypotéku?

Profilova fotka
Chcela by som sa opytat niekoho, kto sa vyzná, ci je mozne dostat hypoteku ak plat cca 530 eur v cistom, plus rodinne a vyzivne na dieta dokopy cca 650 eur. Chcela by som hypo 50tisic, cena zakladanej nehnutelnosti je cca 90-100tisic. Lenze problem je ten, ze mam spotrebak este 8rokov splacat po 300eur. Ci existuje moznost, ze by sa ten uver vlastne tou hypo dal vyplatit a tak by som platila len jeden. Dakujem
Odpovedať
@lussinda2 to je otazka priamo na pracovnika banky, alebo financneho poradcu, no v tomto pripade by som siel do banky. nikto iny vam tu nepovie, lebo banka moze, aj nemusi dat.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja dakujem, samozrejme ze pojdem, no nakolko sa tu pohybuje dost vela hypo poradcov, zaujimal ma nazor, ci niekto nieco riesil podobne
Odpovedať
@lussinda2 Otázne je, čo chceš financovať hypotékou? Chceš splatiť iba ten spotrebný úver? NA to si nemôžeš zobrať hypotéku. Môžeš si zobrať iný úver založený nehnueľnosťou, ale hypotéku nie. Tam je presne vymedzený účel úveru - na nehnuteľnosť alebo výstavbu.
Odpovedať
@lussinda2 Ten uver co máš teraz bude zapísaný v úverovovom registri a budu o ňom vedieť vsetky banky, čiže hypotéku určite nedostaneš kým ho nebudeš mať vyplatený. Urcite budeš musieť zobrať hypo o sumu vyššiu toho úveru co máš a hneď ho vyplatiť a zvyšok ti zostane teda tých 50000. Urcite budeš potrebovať znalecký posudok nehnuteľnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, samozrejme je možné získať hypotéku (odbornejšie úver zabezpečený nehnuteľnosťou). Určite však je potrebné, aby ten záväzok spotrebného úveru bol vyriešený buď pred žiadosťou o hypotéku, alebo je možné ten úver hypotékou vyplatiť, čo je teda asi Váš prípad, že ho budete splácať z hypotéky. Aký účel bude tej hypotéky (mimo splatenia toho spotrebného úveru)? Čo sa týka príjmov - je potrebné vychádzať z príjmu v čistom, nie všetky banky totiž berú do úvahy výživné, no a žiadna banka neberie do úvahy rodinné prídavky na dieťa. Aj vo vybraných bankách je akceptácia výživného podmienená určitými pravidlami, ktoré musíte spĺňať, aby Vám boli uznané ako dodatočný príjem = výživné musí byť určené súdnym rozsudkom a musí byť vyplácané na účet (hotovostné platby sa neakceptujú).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?