Domček za 40 000 EUR?

Profilova fotka
caute. s manzelom mame k dispozicii 40tis.eur a chceme mini domcek s max. rozlohou 90 m. myslite ze sa nam taketo nieco podari???
Odpovedať
1
2
14
nie. naklady sa vzdy navysia. ak tak hruba stavba ano. viac nie.
Odpovedať
Profilova fotka
nie ;-(
Odpovedať
urcite nie... ;-(
Odpovedať
poviem ti rovno ze zhod dole ruzove okuliare a zabudni. tych ten uz je tu vela. je tu tema na 50tisic. proste ja tomuto neverim a beriem to tak ze ludia co pisu ze postavili za 50tisic bud klamu zavadzaju alebo neviem. toto nieje mozne. proste ak by som mala aj pozemok napr zadarmo a k tomu 50tisic tak by staval kazdy a nekupoval by byt. v tvojom pripade dom za 40tisic bude tak aj vyzerat. proste bez urazky budes setrit ako blazon a odzrkadli sa to na vnutrajsku a vonku to tiez nebude neviem co. tot moj nazor
Odpovedať
@zuzitka7 nie
Odpovedať
@zuzitka7 Urcite,v parku a z piesku !? 8-)
Odpovedať
určite nie-a najprv tu bola otázka či za 60-tis, potom za 50-tis a teraz či za 40-tis € sa dá? :-S
Odpovedať
Profilova fotka
urcite nie ... my budeme mat plochu 100m2 a zerie to peniaze ako dive .... sa to nezda ... sice nam ho stavaju na kluc ale doplacame si na veci podla seba.
Odpovedať
,,mini domcek,, s maximalnou rozlohou 90m2, skoro mi oci vybehli pozri si tieto domceky a uvidis co su mini domceky do 40 tisic eur.
Odpovedať
tieto:http://www.domnamieru.sk/projektyDomov.php?dom=theta v euforii som zabudla pridat link ;-)
Odpovedať
@zuzitka7 urcite nie
Odpovedať
No su taki co 40 000 asi postavia do "obyvatelneho stavu". Myslim, tym ze vela ludi sa chce nastahovat napriklad do poschodoveho domu bez dokoncenia poschodia. A mnoho ludi neriesi fasadu, plot a okolie. Ked si vsetko robi clovek sam, ma max. zlavy na material a nastahuje sa do takeho stavu ako som popisal hore, predpokladam ze pri domceku 90 metrov uzitkova plocha by to mozne bolo S ODRETYMI USAMI cena 40 000
Odpovedať
Článok sa načítava...
Určite nie, máme 95 m2, hrubá stavba bez pozemku 33,000 Eur. Zháňame kde sa dá lacnejšie, ale tak aby to bol "aspoň slušnejší štandard". Počítame, že ešte raz toľko nás vyjde kúrenie, voda, elektrika, podlahy, potery, omietky, dlažba.... a aspoň kuchyňa a kúpelňa pre začiatok.
Odpovedať
zalezi od materialov. Ak budes mat zadarmo projekt a materialy zozenies niekde velmi vyhodne tak holodom postavis. Otazne je ze ci ti staci holodom lebo na dovybavenie holodomu este par € treba.
Odpovedať
neviem si to predstavit, ale ked som ciltala podobne temy ako tato( dom za 60 000, dom za 50 000) tak si myslim, ze tam naozaj nemozu byt veci, ktore su inde normalne standart. Myslim tym napr:nie geberity, ale obycajne wc, jedno wc, jedna kupelna nie dve, nie krb, nie velke francuzske okna, iba obycajne okna dvojsklo, ziadne terasove posuvacky, iba jedny vchodove plastove, najlacnejsie biele, najlacnejsie baterie, ziadne vychytavky masazne do kupelne, ziadne dazde zvrchu......obklad a dlazba po 5 euro, podlaha laminat najlacnejsia, ziadna podlahovka, ziadne systemy, co do bucna znizia naklady na energiu....ci? =-)
Odpovedať
@andrejo na dovybavenie holodomu este par € treba? kolko myslis? lebo ja myslim ze este tak pol mega v sk.
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla Ale no.Mam hrubu stavbu 120stvorcov do 25000 eur a to som nejako extra na stavbe nemakal. @zizitka7...400000...zalezi,co vsetko do toho ratas a do akeho stadia si to za tie prachy predstavujes.Nieje to vela,ale domcek bude rozlohou malicky,tak nieco sa z toho vykuzlit da. No a samozrejme do toho neratam pozemok,lebo ten Ta vide viac,ako tvoj vysnivany dom.
Odpovedať
@mima1 no to je velmi tazko odhadnut. Poznam 2 ludi co stavali ten isty dom vedla seba. Obaja ho kupili ako holodom. Jeden ho zariadil za 14000€ no a druhy do toho isteho domu len interier investoval 32000€.
Odpovedať
http://www.dumzamega.cz/cs/
Odpovedať
ako viem ze sa da lacno zariadit a da sa aj draho. len mi prislo smiesne ze na dozariadovanie treba par €. lacna kuchyna sa da v polsku kupit za 30tisic ale da sa aj taka kvalitnejsia za 150tisic. @zuzitka7 si sice moze nieco doniest z bytu ak teda maju dake veci ale aj tak kuchynu si neprenesie. a to je ina investicia. cize ak maju 40tisic tak pochybujem. ale zas nenapisala ci chce holodom alebo uz zariadene. ci to bude bungalov alebo poschod. od toho je potom aj cena. tak ci tak cena 40tisic je malo. a fakt sa uz budem smiat ak tu da niekto sumu napr 30tisic a bude sa pytat ci postavia.
Odpovedať
@katyl fuj som sa zlakla. toto ale podla mna neni dom to je krabica ci.... v tom by som nechcela byvat... ale kazdemu sa nieco ine paci.
Odpovedať
@mima1 no ved to som myslela len ako ukazku. Za tie peniaze je to celkom fajn priestor. Ja nemam rada podkrovie, tak ja len krabice pozeram:-D
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite sa Vam to nepodari.. :-( iba na ukor priestoru alebo kvality materialov a prace..
Odpovedať
na druhej strane ak staviate blizko Polska a Ciech tak tam sa da celkom vyrazne pracovat s cenou materialov a podobne. No a ked sa bavime cisto len o dome ako takom anicom okolo neho tak sa to da. Otazne je ako zozeniete beton na zaklady a podobne veci.
Odpovedať
Profilova fotka
Môj príklad, prízemný dom, plocha 103 m2, uzavretá hrubá stavba, zateplený strop, okná, spolu 35.000 eur. Čiže odpoveď do 40.000 eur sa dá postaviť chata, nie dom.
Odpovedať
Otázka, či sa dá domček postaviť za 60, 50, 40, 30 tisíc eur je iného druhu, než či stačí 12, 10, 8, 6 cm EPS na steny. Je to existenciálna otázka, pre ktorú treba mať pochopenie. Ja osobne si to viem pri malinkom domčeku predstaviť. Pri takmer 100%-nej svojpomoci, s použitím bielych plastových okien, ak sa kúrenie obmedzí na kachle+komín a bojler na TUV, ak kuch. linka nebude mať tie moderné výsuvy, ak sa na strechu použije najlacnejšia krytina a pod. Takisto plávačka do 7 €, obklady tiež tak nejak. Podľa mňa to je výzva a realizovateľná, popri všetkej skromnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
domcur mame iba 78m2,pozemok zdedeny a do stadia obyvatelnosti,cize iba zakladny nabytok,sme to dostali so sumou priblizne 46tis€.ale tvrda svojpomoc,nahananie sa za kazdym klincekom a cihanie na akcie.a exterier iba z vyplat,cize na dllllho rozrobeny.takze ja som presvedcena,ze len tazko tych 90m2 zvladnete za 40.
Odpovedať
@blacksr bolo to stručné a jasné :-) Ja by som možno dodal, že ak bude tá svojpomoc naozaj 100%-ná, logicky z toho vyplýva že majitelia-investori-stavitelia sa v priebehu výstavby stanú zároveň stavebnou firmou. Háčik je už len v tom, kde zohnať stavebný dozor, ktorý to opečiatkuje. Alebo stihnúť ešte doštudovať stavebnú a rýchlo si urobiť aj ten štempeľ.
Odpovedať
@zamotek Neviem, prečo by mal byť problém so stav. dozorom. Čo iní nestavajú svojpomocne? Písala som TAKMER na 100%, lebo napr. zapojenia eleletriny robí elektrikár, prípadne sú práce, na ktoré si ani kutil netrúfne.
Odpovedať
@blacksr : svojpomoc samozrejme, my sme to riešili rovnako, nemám dôvod sa dohadovať. Myslím že v dnešnej dobe nikto nechce linku z Decodomu v akcii za 300 Euro, ani plechovú krytinu ako pomstu susedom na okolí a ani kúrenie v sporáku z Baumaxu s napojením na bojler. Dávaš veľmi odborné a dobré rady diskutujúcim tak som sa domnieval že si to myslela ako žart. Pardon. Navyše nevidím po vlastnej skúsenosti zásadný rozdiel medzi stavbou domu 90m2 a 140m2. Pri tvrdej a takmer 100%-nej svojpomoci sa totiž jedná iba o vyššiu spotrebou niektorých materiálov, procesy sú však identické. Tož názorný príklad tých čo to skúsili v reále dala tuším pomerne zrozumiteľne @katka8
Odpovedať
1
2
14
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?