Dávali ste si robiť skóring v banke?

Zdravím, chcela by som sa opýtať, či si niekto dával robiť skóring v banke ešte predtým, ako išiel žiadať o úver. Robí sa to tam "na počkanie"? Budeme mať po jednej návšteve prehlad, kde nám koľko môžu teoreticky ponúknuť? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@claire01 Predbežný výpočet hypotéky Vám vyrieši zamestnanec banky behom pár minút. Dve banky si však robia cez úverovú ponuku rezerváciu na klienta 30-90 dní. K tomu aby si spravili na Vás cez úverovú ponuku rezerváciu, potrebujú Vami podpísanú žiadosť o hypotéku. Ak tak urobíte 30-90 dní nemôže nikto iný riešiť Vašu hypotéku, len pracovník/pobočka, ktorý Vám vyhotovil úverovú ponuku. Aby ste získali naozaj najlepšiu ponuku odporúčame tieto kroky. 1.Kontaktujte hypotekárneho brokera a stretnite sa s ním 2. Dohodnite si stratégiu hypotekárneho financovania. 3. Poskladajte spoločne dokumenty, ktoré sú potrebné pre vyhotovenie najvýhodnejšej ponuky na hypotekárne financovanie. 4. Skompletizujete spoločne žiadosť do bánk, ktoré budú pre Vám ponúknu najlepšie podmienky...atď. DOLEŽITÉ: Najvýhodnejšiu hypotéku vybavíte v čase keď máte kompletné dokumenty k schváleniu hypotéky. Ak budete vybavovať hypotéku len na základne predbežnej úverovej ponuky, s veľkou pravdepodobnosťou najvýhodnejšiu hypotéku nevybavíte. V praxi to funguje tak, že najvýhodnejšiu hypotéku Vám vie poskytnúť aj tá banka, ktorá na začiatku procesu ponúkne menej zaujímavé podmienky ako jej konkurencia. Buďte SMART a nechajte túto prácu na hypotekárneho brokera, ktorý Vám v priebehu pár hodín vyhotoví ponuky zo všetkých bánk. Ak sa rozhodnete riešiť hypotéku sami, čaká Vás náročná práca aj na niekoľko týždňov. ;-)
Odpovedať
Ďakujem za ozrejmenie :) Som si aj myslela, že asi to až také jednoduché nebude... Len máme trochu zložitejšiu situáciu a kým budeme zháňať poradcu, chcela som sa na niektoré veci v banke predbežne informovať..
Odpovedať
ahoj. no neviem ci to az tak bude. mozno sme natrafili na zleho poradcu. ten ked sme vybavovali hypo, nam vybral dve najvyhodnejsie nemenovane banky. islo v tej dobe o slsp a vub. slsp, bolo ked si to clovek preratal nevyhodne, vub vychadzalo celkom dobre. ale potom to zacalo. vo vub prostrednictvom poradcu riesil hypotekarny specialista roka. no riesil nasu hypo 4 mesiace. potom ked uz som bol zly a povedal som poradcovi, ze idem za nim osobne, tak ked som dosiel do banky, bol na pn. tak ma dal vybavit chudinke jeho spolupracovnicke, na ktoru som bol zly. ta mi povedala, ze nedostaneme taku sumu, neslo o vela (50000) a to sme im isli rucit domom v hodnote viac ako dvojnasobnej, ale ze mi vie ponuknut super produkt, ze ten rozdiel nam ponuknu vyhodny spotrebny uver s neuveritelnym urokom. si myslela, ze seno zeriem aj s jej spotrebnym uverom :-). tak nakoniec som zrusil vsetko, co som v tejto banke 15 rokov mal, teda ucty, vybral peniaze a podakoval sa za spolupracu a nikdy viac. no a to podstatne potom sme zasli do unicredit, kde spravili skoring, a povedali, ze dostaneme taku hypo, aku pottrebujeme. potrebovali sme znalecky a podobne veci, to zabezpecili, aj vsetko potrebne, co sme potrebovali. este povedali, ze im v registroch svieti nasa ziadost, vo vub a ze je to potrebne zrusit, ale problem to nebol, zrusilo sa to automaticky po nejakom obdobi, ale v tom problem nevideli. dostali sme vtedy dobry urok, este sme klientmi. momentalne bezi fix, tak uvidime, ci ponuknu nieco zaujimave, ci si nas udrzia. aby som nezabudol peniaze boli na ucte do tyzdna a pol od prvej navstevy. nehovorim, ze inde nie su lepsie uroky, ale aj kamarat, ktory teraz pred mesiacom kupoval byt, najlepsie pochodil v tejto nemenovanej banke.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúsený hypotekárny špecialista, ktorý pracuje so sprostredkovaním hypoték niekoľko rokov Vám určite bude vedieť poradiť aj v komplikovanejších situáciách a niekedy lepšie ako priamo v banke. Je to totiž o ľuďoch. Môžete mať šťastie, na najlepšieho pracovníka v banke, ale nemusí sa Vám to podariť. Skúsený nezávislý hypotekárny špecialista niekedy má viac skúseností ako niektorí ľudia priamo v banke, a v prípade naliehavej potreby vie, na koho sa obrátiť aj v tých najkomplikovanejších situáciách a to Vám môže ušetriť veľa času a stresov:-).
Odpovedať
@smartbrokers takze bola som a vyzera to tak, ze si len hodili udaje do hypotalkulacky, ktoru maju aj na stranke :D v konecnom dosledku realita ale bude asi uplne inde :)
Odpovedať
Profilova fotka
@richardptr Zdravím. Odborník na hypotekárne financovanie - hypotekárny broker klientom nevyberá banky. Nemá na to najmenší dôvod. Vyberať medzi bankami nechá klientov. Ľudia potrebujú aj odborné poradenstvo pri sprostredkovaní hypotéky, ale to neznamená, že výber banky musia nechať na sprostredkovateľoch. Ľudia ide vždy o vaše peniaze a preto je úlohou hypotekárneho brokera ponúknuť možnosť vybrať si banku prípadne viac bánk v ktorých spracuje žiadosť o hypotéku a pomôže s jej vyčerpaním. Vy si tak vyberiete, najvýhodnejšiu hypotéku od banky, ktorá je pre vás najlepšia a nie len podľa úverovej ponuky, ale aj podľa zmluvných podmienok schválenej hypotéky. Od hypotekárnych služieb hypotekárneho brokera môžete kedykoľvek odstúpiť. Aj preto máte istotu, že hypotekárny broker spraví pre vás maximum. ;-) @claire01 Hypokalkulačkám a porovnaniam úverov na internete neverte. Slúžia len na orientačný výpočet a nie je záruka, že banka vám schváli hypotéku podľa výpočtov na internete. Takto najlepšiu hypotéku určite nenájdete. Hypotéka je ako DNA, každá je iná...Pre banku aj pre vás je hypotéka obchod, ktorý by ste mali robiť rozumne. Buďte SMART. Keď banky súťažia VY vyhrávate. ;-) Dovolím si priložiť aj obrázok z profilu na modrej streche na ktorom sú ocenenia za našu prácu.
Odpovedať
@smartbrokers prepac, zle som sa vyjadril. takto mi predlozil(la) brokerka ponuky, najvyhodnejsie vyslo to, co som spominal vyssie. po prevereni (nakolko neverim takymto instutuciam) - banky, brokerske spolocnosti, poradcovia atd., to bolo tak, ako som pisal vyssie. nie ze ona nam vybrala, ale z toho co nam predlozila, nam to tak vyslo. po odsuhlaseni, sme sa rozhodli pre ako som pisal vub a stalo sa to, co som napisal. takze tak.. som smart, mam hypo na 30 rokov a som aj happy. a ked bude koncit fix, tak urcite oslovim poradcu, aby mi to prebehol, lebo zidobanka sa pokusi najprv tak, ale mozno dostanem nieco ine a urcite sa mi nebude chciet behat po bankach v tom kratkom casovom obdobi, ktore im priklepli plateni zastupcovia :-o v parlamente :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@richardptr Aj ja som sa pomýlil v prvom príspevku a preto doplním informáciu. :-) Citujem: "Dve banky si však robia cez úverovú ponuku rezerváciu na klienta 30-90 dní. K tomu aby si spravili na Vás cez úverovú ponuku rezerváciu, potrebujú Vami podpísanú žiadosť o hypotéku. Ak tak urobíte 30-90 dní nemôže nikto iný riešiť Vašu hypotéku, len pracovník/pobočka, ktorý Vám vyhotovil úverovú ponuku." Dopĺňam info: Toto pravidlo platí len v dvoch bankách ako som napísal. Samozrejme, že môžete riešiť hypotéku v bankách, kedy chcete a s kým chcete, len treba dávať pozor čo podpisujete. Niekedy vás chce "obchodník" takto dobehnúť a povie vám, že podpíšete súhlas so spracovaním osobných údajov ale v skutočnosti podpíšete žiadosť o hypotéku. On má potom istotu, že v jeho banke vám môže riešiť hypotéku len on. Aj preto je veľmi dôležité čítať dokumenty, ktoré podpisujete. Vyhnete sa tak zbytočným problémom a časovým stratám. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne toto sa mi stalo minulý týždeň.......vybabral so mnou ako velký s malým........najprv povedal, že je to nezávazne a potom toto! Skoro mu manžel jednu vrazil...... okamžite som ho zrušila a momemtálne vbavujem s iným, ktorý má úplne iný prístup
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?