Dá sa ručiť bytom, ktorý chceme kúpiť?

Profilova fotka
dobry den chcela by som sa opytat ci sa da rucit bytom ktory chceme kupit??
Odpovedať
@rakheta ahoj jasne ze da .ale banka vam da asi len 80%z ceny nehnutelnosti a tu cenu vam urci odhadca.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 a este sa mozem opytat? my by sme chceli stavat dom, lenze nemem cim rucit mame len dake pozemky .. tak ze ci sa da spravit tak ze si vezmeme spotrebny uver na cokolvek.. postavime hrubu stavbu a potom by sme dali zalozne pravo na tu hrubu stavbu a potom ziadali o uver .. je nieco take realne?
Odpovedať
môžete na začiatku ručiť stavebným pozemkom do určitej výšky a keď zdvihnete múry alebo zakryjete hrubú stavbu strechou, cena pozemku sa so stavbou navýši a vy môžete požiadať o navýšenie úveru.
Odpovedať
@rakheta My momentalne predavame byt, ideme do podnajmu, pozemok sme kupili za svoje, berieme cca na 1 rok medziuver so stavebnej sporitelne 30 tis bez zalozenia nehnutelnosti, postavime hrubu stavbu a nasledne zalozenie domu + refinanc medziuveru. Rucenie pozemkami je v bankach obmedzene, davaju iba 50-60% zo znaleckej hodnoty + nejake osekania hodnoty pri posudzovani hodnoty.
Odpovedať
@rakheta nam to v banke vysvetli takto-ked ma pozemok hodnotu napriklad 20000e daju vam ztoho 10000e a stych penazi musite spravit platnu a vytiahnut mury do metrovej vysky,potom pojdete znovu do banky poziadat o zvysenie hypo tak dojde panko nafoti stavbu ohodnoti a zas cerpate hypo podla toho aky vam spravi panko odhad a stale to ide takto dookola.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za rady urcite velmi pomohli, len neviem ci sa da hruba stavba pokryt spotrebnym uverom a potom zobrat hypoteku na dostavanie..
Odpovedať
Profilova fotka
@niless taketo riesenie pocujem prvy krat.. co je to medziuver?
Odpovedať
tuto http://www.finance.sk/byvanie/informa... mate blizsie popisane, skratka ide v podstate o spotrebny uver kde je vyssia urokova sadzba a nemusite nic zakladat. Polovica obdobia splacania je medzivuer, kde setrite a splacate uroky a druha polovica dsoby splacania je stavebny uver. Je tam vyssia urokova sadzba ako na stavebnom uvere ci hypo. Skratka ak vezmete cca 30 000 € na 30 rokov splacate po 206 € mesacne, z coho vychadza urok na urovni 7.2-7.3% (resp. RPMN). Spotrebne uvery od bank byvaju drahsie.
Odpovedať
@martin25 @rakheta podla mojich najnovsich zisteni, banka ak zakladas pozemok a nasledne nehnutelnost, na ktoru ziadas hypo dava 80% zo znaleckeho... cize ak ma pozemok hodnotu 20000 eur, 80% z toho je 16 000 ktore ti banka vyplati a tak dookola az kym nevyplati celu hypo. Pocas takehoto cerpania platis len mesacne splatky vypocitanu len z urokov, az po vycepani celej ciastky, zacinas platit plnu mesacnu ciastku. Do dvoch rokov musi byt stavba dokoncena...
Odpovedať
noooo uver schvalenyyy takze na druhy tyyyzden zacinamee:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?