Dá sa preniesť záložné právo na hrubú stavbu?

Ahoj. Chcem sa opýtať či je možné preniesť záložné právo z rodinného domu na neskolaudovanú hrubú stavbu? :-| Ďakujem
Odpovedať
Samozrejme, že dá. My sme to tak robili. Choď sa spýtať do banky, tam ti všetko povedia, je len otázne, či budeš mať rozostavaný dom v tom stave, v akom je, nacenený na hodnotu, ktorú bude banka akceptovať pri výške tvojej hypotéky.
Odpovedať
@kamilenko záleží od banky, my máme hypo v mbank a nedá sa...
Odpovedať
Ani nam nedovolili, a to z dovodu ze byt bol skolaudovany a dom este len rozostavany. Vyplatili sme stary uver, a berieme hypoteku na stavbu. Tam ale na buducu hodnotu domu podla projektu, cize nie je problem s vyskou uveru. Hruba stavba je ale hotova uz aj s oknami
Odpovedať
dá sa, ako píše nesti26 na budúcu hodnotu domu podľa projektu, ale dom musí mať na hrubej stavbe vytiahnuté múry minimálne do výšky 1 metra. Potom zavolať znalca, dať ohodnotiť podľa projektu...SLSP.
Odpovedať
@kamilenko Dobrý deň, záleží od finančnej inštitúcie. Rozostavaná stavba musí byť zapísaná aj na LV a musí mať dostatočnú hodnotu, aby ju akceptovali. Ak by ste potrebovali konkrétnejšie informácie, kontaktujte ma cez IP.
Odpovedať
@jana2605 ahoj, toto nie je pravda, v SLSP nestaci mat mury do 1 m..... tiez sme sa akurát o toto zaujimali a na to, aby si mohla dat, resp. preniest zalozne pravo z bytu na hrubu stavbu, ta musi byt uzatvorena - cize strecha, okna, dvere, garaz..... zalozit ju samozrejme mozes, ale nie dat na nu zalozne pravo ako take - musis rucit este aj niecim inym, nielen tymto rozostavanym domom. cize odpoved na otazku @kamilenko je diskutabilna a predcasna, kedze nevieme, v akom je stadiu.
Odpovedať
vo VUB sa da, tak ako pise jana2605 - vyska muru do 1m a ..... Ale presne info ti daju v banke. Kazda banka ma ine podmienky.
Odpovedať
@btus ja som pisala prave o SLSP :-D tiez som vedela, ze ine banky tuto moznost maju, a v SLSP mi minuly tyzden povedali ze ee, zalozne pravo na dom z bytu mozem dat az ked je stavba uzatvorena, teda ziadne mury do vysky 1m a pod. :(
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka.7 @kamilenko pokial viem, tak uzatvorena musi byt stavba iba v priade drevodomu, alebo montovaneho domu. Murovany dom staci do vysky murov 1m, ale podstatna vec je, ze rozostavana stavba musi mat minimalne taku hodnotu, ako zalozeny byt.
Odpovedať
@lienka.7 no nám dali na hrubú stavbu do metra v SLSP...píšem z vlastnej skúsenosti a nemuseli sme ručiť ničím iným...
Odpovedať
@jana2605 nehadam sa, neber to prosim tak, ale mne potom minuly tyzden potom klamali? @seffka mame klasicky, murovany dom a jeho hodnota je uz teraz vyssia....my sme chceli dat zalozne pravo z bytu na dom, a navysit este hypoteku a povedali, mi ze to nejde bez toho co som napisala vyssie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka.7 zrejme zalezi od vole, znamosti, pobocky a ktovie coho este :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@seffka asi tak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka.7 @jana2605 píšete o dvoch rôznych prípadoch, preto si asi nerozumiete:-(. Keď sa žiada o hypotéku, dá sa založiť rozostavaná stavba (cca 1 meter múrov), ale pri prevode záložného práva bývajú už podmienky trochu iné, nakoľko musí sedieť hodnota zabezpečenia a banka si taktiež môže vyžiadať uzavretú stavbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?