Dá sa preložiť hypotéka 30 000 na byt svokra s hodnotou 50 000?

Profilova fotka
Dobry den...chcem sa opýtať ci ma niekto skusenost s prelozenim hypoteky ...chceme prelozit hypoteku na byt svokra ,ale nevieme ci sa to da ak ma pozicky v sume 5000eur ... cize ci by sa dalo tak, ze hypoteku prenesieme ,nas byt ak pan boh da sa preda a z tej sumy vyplatit pozicku svokra aby hypoteka mohla byt zatial kym mi budeme stavat na jeho byte aspon do hrubej stavby potom by sme ju preniesli na nas dom...alebo druha moznost preniest ju na nas pozemok na ktorom chceme stavat .vopred dakujem za info
Odpovedať
Brat si bral uver, zalozil rodicovsky byt, potom ked bol byt hotovy, zmenil zalozne pravo na svoj byt. Samozrejme, majitel bytu musi podpisat suhlas... Takze staci sa spytat v banke, kde uver mate. Mozno ma kazda ine podmienky...
Odpovedať
presun je v pohode - väčšina bánk nemá problém s presunom, ak výška úveru dosahuje max. 70% z hodnoty nehnuteľnosti, na ktorú sa to bude presúvať. To, že má svokor pôžičky vo výške 5.000 eur je bezpredmetné, pokiaľ nie sú ručené nehnuteľnosťou a nemajú vplyv na celý proces - ak by nastala situácia, že v prospech úverov založil nehnuteľnosť, potom presun je možný, ak sa jedná o tú istú banku.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to, ako písali predo mnou, ale ešte si vopred over, ako je na tom svokor so splácaním tej pôžičky. Nemusí mať vrámci nej založený ten byt, ale ak by došlo k nesplácaniu, exekútor by mohol zadať ťarchu aj na ten byt a v tom momente by vám mohla banka zosplatniť vašu hypotéku, takže na toto pozor tiež.
Odpovedať
Ano da sa, ale ako uz bolo povedane, zriadenie tarchy od exekutora by bolo porusenim zmluvnych podmienok z vasej strany voci banke. A pokial by bol v exekucii uz skor (pred zalozenim bytu), nesmie s majetkom nakladat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?