Dá sa naša finančná situácia riešiť?

Ahojte všetci,chcela by som vás poprosiť o radu. S priatelom by sme chceli začať budúci rok stavať tento domček http://jlhaus.sk/web/index.php Rival X3... naša situácia je...Ja zarábam v čistom okolo 560 eur..priatel má však na páske min.mzdu...splácame ešte jeden spotrebák ( 190 eur ) pozemok by nás stál 5000 eur ( má však určite väčšiu hodnotu no zohnali sme ho od kamaráta ) takze by sme potrebovali zobrať 35 000 eur...ale? Keďže nemáme žiadne vlastné zdroje a rodičia nám nepomôžu tak ako to riešiť? Dá sa to vôbec nejak riešiť?
Odpovedať
1
2
Ahoj ak ma priatel ustretoveho sefa nech ho skusi poprosit o zvysenie...my mame v praci tiez minimalne mzdy, ale sef je ustretovy a ked niekto chce brat uver nerobi mu problem zdvihnut mzdu-avsak zvysene odvody sa mu stahuju zo mzdy...aleho pockat a doplatit spotrebak a potom by vam mala vyjst nejaka ta hypoteka najlepsie so zrychlenim splacanim....
Odpovedať
Profilova fotka
@mimiq su banky, kde prijem netreba dokladovať.. napr. CSOB ..
Odpovedať
@katrin21 @mimiq ano, ale musis mat nehnutelnost, ktoru zalozis. v tomto pripadne odhadnutu na 70000.
Odpovedať
mimiq: Banka vám chce dobre, aby ste splácali pôžičku a nejedli suchý chlieb. Riešenie je kúpiť si pozemok a potom pomaly stavať dom. Svojpomocne a s hľadaním lacných materiálov ho postavíte lacno, dobre a možno za ten istý čas ako s pôžičkou.
Odpovedať
@lucinda1989 praveze to uz sme raz skusali a nechcel...:(...on normalne zarobi 600 eur no na paske ma len tych 300 :(
Odpovedať
600 nie je ktoviečo
Odpovedať
@radopp tak momentálne nemá na výber...
Odpovedať
potrebuje pana Lorenza
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne by som u takeho zamestnavatela ani nerobil. Treba mysliet aj na ten mizerny dochodok...
Odpovedať
Rozkráda sa všetko. Zdravotné poistenie šlo na zisky poisťovní.
Odpovedať
oprava: potrebuje pána Lorenc -a
Odpovedať
@mom3 no veď hladá už druhú robotu len akosi stále nemôže nájsť to čo on robí...
Odpovedať
Článok sa načítava...
pokial nemate nic nasetrene, tak sa do toho nepustajte.
Odpovedať
Profilova fotka
Bude to velmi tazke :-( aby vam zostalo nieco na zivobytie ;-) ani Lorenc, ktory sice neveme tehlu do ruky, ale odbornik je na slovo vzatej vam nepomoze :-(
Odpovedať
@mimiq Dobrý den. Ten domeček je pěkný. Je potřeba dát do relace Vaše touhy a Vaše možnosti. Já to vidím tak, že pokud Vaše příjmy nebudou odpovídat Vašim příštím výdajům, tak nic nevyřešíte. Čili, hledat lépe placonou práci, pracovat v oficiální ekonomice a ne někde v šedé ekonomice, kde sice dostanete 600 Euro, ale na papíře máte 300. Je mě líto, ale pokud nepomohou rodiče, tak tu stavbu musíte odložit. Nebudete v tom sama. Takových stavebníků jsou na Slovensku tisíce. :-( S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
ten pozemok by som brala ako investíciu, avšak neviem či by som sa púšťala do stavby domu s vašim príjmom a ešte mala aj spotrebák. Cena domu je iba orientačná a vyžaduje si ešte kopec peňazí na vybenie SP, prípojok, geoodet... Čím skôr odkladať čo sa dá, lebo na začiatok aj tak budete potrebovať hotovosť. ;-) držím palce :-)
Odpovedať
tiez by som na vasom mieste kupila ten pozemok a na stavbu zabudla, ak v dohladnom case sa ta situacia s pracou nezlepsi.. resp. rozlozila by som si to na viac rokov - tento rok pozemok, buduci rok stavebko, siete a mozno sa vasa situacia zlepsi a dalsi rok sa pustite do zakladov a hrubej stavby.. Pekne pomaly, svojpomocne. Zalezi samozrejme aj od vasej momentalnej bytovej situacie, lebo zase ak mate platiti niekde v podnajme veeela penazi, tak je namieste otazka, ci ich radsej nevrazit do uveru na vlastne byvanie..
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj my keď sme začínali sme boli na tom podobne. Ja som bola na MD (aj keď som pracovala a mala príjem nedal sa dokladovať) mali aj spotrebák riešili sme navýšením platu kde si manžel platil odvody sám. Vyšlo to ale takmer 1500eur. Zobrali sme viac hypo vyplatili spotrebák aby bola len jedna splátka. Bolo to náročné ale do roka a do dňa sme bývali. Takže odvahu a hurá do toho ak ste iba dvaja a nemáte deti je to jednoduchšie viete sa uskromniť a keď bude moc zle môžte mať aj dve roboty alebo skúsiť nájsť niečo vonku dočasne. Držím palce. A tiež je tu pár schopných ľudí ktorý ti vedia vybehať úver aj nám jeden pomáhal.
Odpovedať
@mimiq ak nechcete stavat na kluc ale svojpomocne tak by som sa do toho pustila. ale dala by som si pozor na tu sumu 35tisic. myslim ze budete potrebovat viac.
Odpovedať
Ja by som sa tiež tužby po dome nevzdavala...ale treba sa zmierit že to nebude hned "zajtra".. za prve 5000e za pozemok ...to bude asi nejaka zahrada alebo orna poda...tam budete mat pravdepodobne natahovačky s uzemnym planom pokial pozemok neni v intravilane (my sme to riešili 3/4roka).. Dalšia vec..35000e na dom je veeeeeeeeellllmi malo...ked už stavat dom tak 3-4 izbak...od 80-150m2 ...už aj do buducnosti myslet keby boli deti a tak...a na to ti tých 35000 vyde tak po hrubu stavbu...ešte raz tolko ti bude asi chybat... Ja by som...ak by sa ten pozemok nedal dlho podržat...kupila ten pozemok..dosplacala spotrebak, splacala pozemok..popripade vybavovala papiere okolo neho a stavala v buducnosti..ked budu vyššie prijmi, ked bude niečo našetrene...Lebo trebarz len na vybavenie stavebneho povolenia potrebuješ pri všetkej skromnosti spolu s projektom tak cca 1000-1500e ..a to neviem ake su poplatky teraz po oktobri 2012..lebo išli hore... Teraz sa do toho rychlo pustit haj-buj...može byt uspešne ale aj nie..ale skor si myslim že nie... Pri svojpomocnej vystavbe potrebuješ vela priatelov, znamych a rodinu..ktora ti pomože...dvaja to nepostavia..
Odpovedať
@mimiq Tiez si myslim to, co @ladajaskva. T. j. najst si lepsie platenu pracu, nasetrit si nejaky zaklad. Pri tom setreni aj zistite, kolko ste schopni odlozit. Treba ratat s tym, ze ak planujete deti, tak budes doma s 200 eurami mesacne. Osobne by som sa velmi bala brat si hypoteku s vasimi prijmami, nech to vyzera akokolvek jednoducho. Ak pojdete na hranicu moznosti, bude sa vam velmi tazko zit. Nehovorim ani o tom materialnom zivote, vo vsetkom sa da uskromnit a vobec to nie je take tazke. Ta psychika bude horsia, ked budes vediet, ze teraz az do dochodku budes platit jak mourovata banke, ktora si to navyse pri nejakom zasadnom zhorseni majetkovych pomerov moze vypytat aj hned. My sami mame s muzom hypoteku, prijem mame velmi vysoky a napriek tomu byvame v nedokoncenom dome a radsej vraciame banke co sa da, aby sme to splatili co najskor. Som zastanca hypotek, nemoze kazdy dostat nieco od rodicov. Ale zas niekedy treba na svoj sen pockat trochu dlhsie. Drzim vam palce.
Odpovedať
@katarinka2010 ten pozemok je zapísaný normálne ako stavebný pozemok,,,sú na ňom dokonca aj všetky IS keďže sa vedľa stavajú ďalšie domy.
Odpovedať
@ladajaskva @akvi @katarinka2010 @bosoriak lenže si to zoberte zase s tej druhej stranky...teraz platime 200 eur nájom,,,ja budem radšej splácať hypo ako dávať peniaze niekomu za niečo čo nikdy nebude moje...viem bude to ťažké..poprípade nájdeme ešte nejakú prácu...
Odpovedať
@mimiq Vidim, ze uz si rozhodnuta (co neberiem ako negativum :-) ), tak drzim paste. Akurat by som isla cestou najprv si najst lepsie platenu pracu a az potom hypoteku.
Odpovedať
@bosoriak tak rozhodnutá určite som...ja som nepovedala že ho budeme stavať hneď..budúci rok plánujeme kúpiť pozemok a na ďalší rok by sme chceli stavať..pomaly postupne...nie hned do všetkého hrr...dúfam že dovtedy našetríme nejaké korunky aby sme mali aspoň na hrubú stavbu a na dokončenie vezmeme hypo...
Odpovedať
@mimiq Dobrý den. Já ty problémy, které máte znám a nejste sama, kdo je má. Nicméně pořád musím trvat na tom, že pro hypoúvěr, či nějaký podobný úvěr musíte doložit příjmy. Ty Vám jednoznačně nevycházejí. Čili podle mě musíte nejdříve dosáhnout na vyšší příjmy a to oficiálně,ne nějaké čarování na papíře ( to by byl jednoznačný podvod ) , potom splatit tu hypotéku, která Vás brzdí a teprve potom běhat kolem vyřízení hypotéky na stavbu. To je jedinná legální a pro Vás přijatelná cesta. Nicméně již nyní si můžete otestovat, kolik budete schopna splácet. A je to jednoduché - nějakou částku pravidelně spořte. Hned se Vám vyjasní obzory. ;-) Ten nájem je sice nepříjemný, ale zadarmo pod most určitě nechcete,že. PS ideální stav je, když bydlíte zadarmo u rodičů, rodiče Vám zafinancují barák a navíc ho i postaví. :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
tak každý je tu múdry ako by st si mali nájsť inú prácu a bla bla bla, tak nech Vám ju ponúknu alebo nájdu ak sú taký múdri. Druhá vec 600€ v dnešnej dobe je celkom slušne platená práca keď sa pozrieme ak je u nás situácia. Kúpte pozemok, rok dva počkajte, kým splatíte čo najviac zo spotrebáku a prípadne sa nezlepší fin. situ. Potom skúste požiadať o úver banku, založte pozemok dostanete peniaze, ak niečo našetríte dovtedy tak postavíte základy prípadne nejaké obvodové steny, zase idete o banky ocenia stavbu a dostanete zase nejaké peniaze a postupne pomaličky si domček postavíte. svojpomocne aby ste čo najviac ušetrili. Hlavne sa nenechajte odradiť nikým a ničím. Obehnite si zopár bánk a zistite čo a ako.
Odpovedať
lepšie platená práca: http://www.blisty.cz/art/65789.html
Odpovedať
stavebný úver: http://www.pss.sk/produkty/uvery/stav...
Odpovedať
@mimiq za taku cenu stavebny pozemok..ten sa oplati kupit...Tiež mam kamoša čo si už niekolko rokov splaca pozemok v obytnej štvrti..a pritom na nom nestavia... V každom pripade dosplacat spotrebak a až potom začat stavat...medzitym sa uskromit a šetrit... Dalšia vec..dom ta určite nevyde 35 tis euro..ale minimalne 60-70 tis...a tam nemaš splatku 200e aj s energiami..ale cca 400e splatku bez energii, plynu, vody a pod...takže niekedy platit 200e za byvanie v podnajme nie je až take zle...ked to porovnam s tym že min. prvych 5 rokov budeš z tých 400e splacat tak 40e istinu a zvyšných 360e banke uroky ...(sumy su cca)..takže vlastne človek aj tak nebyva až tak celkom vo svojom :) Vela štastia a zdrave rozhodovanie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?