Dá rakúska banka úver na nehnutelnosť na Slovensku?

Profilova fotka
Dobrý deň. Sme pár. Jeden pracuje v Rakúsku, druhý na Slovensku. Dala by nejaká rakúska banka hypo na nehnuteľnosť na Slovensku?? Dakujem.
Odpovedať
Urcite nie. Teraz to riesili priatelia, on Rakusan ona Slovenka, obaja pracuju v AT. Kupovali nehnutelnost na Slovensku a nedali sa to zalozit. Uver dostali ale museli zalozit nehnutelnost z rakuskeho uzemia, este ze jeho rodicia maju dom.
Odpovedať
Nie, nedala a preco by mala?!!!Na nejaku lacnu a neatraktivnu slovensku nehnutelnost a na Slovensku bez vymozitelnosti prava?!! Ja som si to bol osobne zistovat v banke AT.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa dokoca zda, ze to nasa vlada zakazala (alebo to bol len navrh zakona ?). To by to bolo aby tu niekto zacal kazit kseft s nizkymi urokmi :)
Odpovedať
neobviňujte ani rakušákov a ani slovákov - toto sa malo riešiť spoločným zákonom v rámci EU, ale zatiaľ sa to nestalo - svojho času síce SLSP chcela robiť úvery aj do rakúska so založením rakúskej nehnuteľnosti, ale po mesiaci to zastavili bez udania dôvodu + to zapierali, že to nikdy nechceli robiť.... skrátka do dnes, aj keď boli plány, nedošlo k vytvoreniu spoločnej právnej základne na to, aby mohli krajiny cezhranične poskytovať úvery so založením zahraničných nehnuteľností, resp. robí sa to, ale to nie je na báze dostupnosti, skôr je to vecou privátneho bankingu....
Odpovedať
Neda nikdy. V pripade rozpadu EU by boli taketo uvery tazko vymozitelne. Ziadna bankova institucia neda obycajnemu obcanovi uver zalozeny nehnutelnostou mimo uzemia vlastnej krajiny.
Odpovedať
Profilova fotka
Hypo uver si berte v banke na uzemi ktoreho statu sa nachadza nehnutelnost. Toto sa neda obist. Banka vsak akceptuje prijem zo zahranicia. Cize ak bude nehnutelnost SK, tak SK banka a ak pracujete v AT, tak ziadny problem, banky to budu akceptovat, len kazda v inej vyske a s roznymi podmienkami, ale da sa to riesit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?